A hősök, akik vállalják magyarságukat, számíthatnak segítségünkre – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára Budapesten, a Memento emlékműnél vasárnap.

A magyarokat sokan vádolják a szolidaritás hiányával, de elfeledkeznek arról, mekkora felelősség a határon túli magyarok támogatása – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Hősök mindazok, akik a Kárpát-medencében, a határon túl megőrzik hitüket, nyelvüket, magyarságukat, akik vállalják, hogy szülőföldjükön maradnak, és ők számíthatnak segítségünkre – tette hozzá Soltész Miklós.

A nemzeti összetartozás jegyében a rendezvényen az emlékművet megkoszorúzták kárpátaljai gyermekek és családtagjaik, akik a Családháló közösség szervezésében vendégeskednek Magyarországon.

A XI. kerületi emlékműnél tartott ünnepélyes koszorúzáson megemlékeztek a mintegy 24 ezer az 1848-49-es szabadságharc során, másfél millió első-, illetve második világháborúban, és háromezer 1956-os forradalomban elhunyt hősről.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
A kanadai magyar reformátusok mekkora nagy hősök lehetnek, ha balog miniszter 500 millió forintot (félmilliárd) utalt nekik.
CsipkeRózsa
Mitől lennének hősök, hiszen büszkék rá, nem?
nihil
Gyere haza magyar - vagy inkább mégse, mert veled is csak többen lennénk!
Maradj ott ahol vagy, te jó dolgodban már azt sem tudod mit csinálj, ezért mersz belepofázni kintről az itteni dolgokba.

Az anyád éppen tegnap halt meg, mert nem győzte kivárni a várólistát.
Mit lépsz erre kanadaiak faszát szopó magyar?
Gyere, oszd az ész, te köcsög!
nihil
A hősökről nem tudjuk meg soha, hogy mennyire voltak hősök.
Miért?
Mert soha nem fogod megtudni, hogy valójában mi motiválta.
Lehet, hogy a te hősöd csak egy ölésre vágyó tömeggyilkos volt.
Vágod, te történelmet felül-, átíró geci!?
nihil
A te hősöd csak egy sima gyilkos volt, ahogy most az orbán kormány is csak egy sima gyilkos, akik százával ölik a magyarokat, és gyártják a tömegsírokat.
Nessy
Ha jól értem azok a hősök, akik immáron 100 éve a határon túl élve, egy másik ország polgárai, bár még tudnak magyarul is. Ki, mennyire.
Akik viszont háborút, forradalmat átélve, építették, működtették az országot idehaza, azoknak a legfőbb feladatuk a fideszes szavazatokért a "támogatás" összegét előteremteni!
Vagy nem jól értem?
Eladott Ország
Hát hiszen Európa keresztény(kedő) védőbástyájának lenni nem jelent mást, mint ezt: az úgynevezett kereszténységgel úgy házalni, mint mások a lábgomba elleni kenőccsel. Mindeközben szúrják ki a honi, nélkülöző szerencsétlenek szemét fejenként 10 kiló karácsonyi krumplival, tojással és csokoládéval úgy, hogy páratlan napokon fröcsögjenek megállás nélkül arról, hogy mióta a nemzeti-keresztény kormány áll az ország élén megszűnt az éhezés, a nélkülözés, a szegénység. Repüljenek rá azonnal egy olaszországi templom felújítására 150 millióval, miközben a budapesti hospice háznak nem futotta még 50 millióra sem, de cserébe még az arcukba is vágták, hogy rosszul gazdálkodnak. A keresztényi kötelesség szellemében lehetetlenítsék el a magyar segélyszervezeteket, adóztassák meg az ételosztást, sőt, tiltsák ki a kormány feladatait ellátó civileket a közterületekről. Üldözzék államilag azokat, akik nem illeszkednek a melldöngető, NER-kompatibilis keresztényi eszmerendszerbe. Cselekedjenek jót ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: emeljék fel az egészségügyi dolgozók bérét papíron, hogy sokan kevesebbet kapjanak a választási kampányt szolgáló kormányzati bőkezűség nyomán, mert hátha akkor lesznek olyanok is, akik még hálásak is lesznek azért, hogy legalább nem kevesebbet visznek haza ezután. Lopják el bosszúból egy kisebb olimpia árát és drágítsák a mai napig százmilliókkal a nyáron lezajlott vizes vébét. Kamionokkal hordják ki a közpénzt az állami beruházásokból, de kérjék ki maguknak minden esetben, hogy közük lenne a korrupcióhoz. És tényleg nem az a baj, hogy egy templomot helyreállítanak bárhol a világon, hanem az, hogy a nadrágból kilógó, pucér seggű nyomorúság hátán ennek a szaros 150 milliónak a többszörösét hordják szét évek óta szemrebbenés nélkül. Már csak az a kérdés, hogy vajon mi lenne, ha Magyarország gazdag ország lenne? És akkor mi lenne, ha egy olyan kormány állna az élén, amelyik valóban minden esetben ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá? Soha nem fogjuk...
Eladott Ország
folytatás ma, 14:48; ... megtudni. Mert nekünk a keresztényekből is a legalja jutott.
Commenter
"Hősök mindazok, akik a Kárpát-medencében, a határon túl megőrzik hitüket, nyelvüket, magyarságukat, akik vállalják, hogy szülőföldjükön maradnak, és ők számíthatnak segítségünkre – tette hozzá Soltész Miklós."
Hősök? Miről beszélsz, te szerencsétlen narancsnyik? Persze, minden relatív, a ti szemetekben ezek a szavazati joggal-kistafírungolással megvett megélhetési magyarok (tisztelet a kivételnek akik mindezek ellenére sem szavaznak rátok) valóban hősök, hiszen hősiesen rátok szavaznak.
Ha már hősöket keresel nézz körül itthon a tárcád hatáskörében: nézz rá a lehetetlen és embertelen, lepukkant gyakran tábori körülmények között dolgozó orvosokra, ápolókra és az életéért küzdő beteggel fillérekért "száguldozó" mentősökre, hogy csak egy példát említsek.
Ők a (hétköznapi) hősök, valamint azok a határon belül élő emberek akik mindennap becsületes (köz)munkával a napról napra való megélhetésért, túlélésért küzdenek egy általatok földig lejáratott és széthordott országban ami hála nektek a civilizált Európa peremére került.
Köpj fel jó magasra és hithű határon túli elvbarátaiddal, a ti hőseitekkel, álljatok bátran alá!
kereső
Köszönöm Soltész úrnak és a kormánynak rólam, Magyarország magyar állampolgáráról alkotott véleményét.Magyarországnak mától nincs kormánya.Ennek a kormánynak csak a kettős állampolgársággal biró,és magyarul beszélő emberek a magyarok.A hősök! Mi, akik mindazt az adóforintot megtermeljük,amit ez a kormány elajándékoz-és bezsebeli az érte járó szavazatokat ,mi nem vagyunk.Mi csak ezért az egyért vagyunk szerintetek.Szakadjon rátok az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.