Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában.

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy "bevándorlóországot" kell felépíteni a migránsoknak.

Bevándorlóország építése

Kifejtette: Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy bevándorlóországgá alakítanak bennünket. Brüsszelnek az erre vonatkozó elképzelése egyre nyilvánvalóbb, a legújabb javaslat szerint legalább tízezer migránst kellene befogadni.

Orbán: Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Soros-birodalom egész Európát "bevándorlókontinenssé" akarja alakítani, és megtámad mindenkit, aki az útjában áll, nemcsak Magyarországot, hanem Csehországot vagy Szlovákiát is – tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint a közép-európai bevándorlásellenes kormányok össztűz alatt állnak, és fognak állni a jövőben is. Vannak akik azt szeretnék, ha Magyarországot elárasztanák a migránsok, és átalakulna számos nyugat-európai nagyvároshoz hasonlóan – fogalmazott.

Én ezt nem kívánom Magyarország számára. A saját gyermekeimnek sem kívánom, (...) ahogy a gödöllői fiataloknak sem kívánom, hogy olyan világban kelljen élni, amelyet alapvetően a migránspolitika és a bevándorlás határoz meg

- húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: tudnia kell a magyaroknak azt, hogy ez nyílt és közvetlen veszély, és nem egyszerűen csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem van pénzügyi következménye is.

Kitért arra is, hogy Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – mutatott rá.

Vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika – a kettő együtt nem megy

"Hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra, hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak" – fogalmazott. Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsokra költjük a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van – mindent nem lehet megvalósítani – mondta.

Orbán Viktor szerint ezért azt a pénzt, amit egy rendbe tett gazdaság képes előállítani, inkább a magyarokra, a magyar fiatalokra, magyar nyugdíjasokra és magyar településekre kell költeni, és ne idegenből ide érkező migránsokra, bevándorlókra. Álljunk tehát ellent, védjük meg Magyarországot, legyen nemzeti kormányunk, amely kiáll az ország mellett – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez a választás tétje.

Rámutatott arra is, hogy a nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. "Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani" – mondta a miniszterelnök. Magyarország biztonságos, rendezett ország – húzta alá.

Elindulhat a gödöllői uszoda kivitelezése

Gödöllőről elmondta, hogy a vitáktól függetlenül a kormány az önkormányzat által felhalmozott mintegy 8 milliárd forint adósságot levette a város válláról, és az elmúlt években 7-8 milliárd forint fejlesztés érkezett a térségbe.

Gödöllőt fontosnak tartották eddig is és ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta, hozzátéve: mindehhez kellett Vécsey László, a térség országgyűlési képviselőjének a munkája.

A képviselőt méltatva azt mondta, hogy a nehéz pillanatokban lehetett rá számítani. Az új gödöllői uszoda – ami versenyuszodaként is megállja majd a helyét – megépítése is a képviselő közreműködésének eredménye, a létesítmény kivitelezése a választások előtt elkezdődhet. A tervezett uszoda helyszíne mögött van állami földterület, ami lehetővé teszi a fejlesztés második ütemében egy jégcsarnok kivitelezését is – jelentette be Orbán Viktor.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Amit ti végig fosztogattok, ott már nincs mit rabolni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@F_Viktor: tegnap 15:43
...meg kellene kérdezni az EU-s lakósságot,hogy szüksége van-e Magyaro.-ra
a Zorbánnal! Mi jöhetne ki a kutatásból!Fizesse az a magyar költségeket aki
"Igent" mond!
Nem kellene egy nap sem ahhoz,és..."Agyő kis füstös gárdahadnagyom!"
F_Viktor
@kokopelli: Nyugat-Európát csak 5 éve járom, előtte zömében Afrikában és keleten dolgoztam, így nem tudom 10-20 éve milyen volt a magyarok megítélése az EU-ban.
Ebben az 5 évben azt vettem észre, hogy a német nyelvterületű országokban, Franciaországban és Svédországban sokat romlott.
Egyre több cikk jelenik meg a magyarországi korrupcióról, ami sokkal jobban eljut a lakossághoz, mint pl. a kormány Brüsszelezése, vagy, hogy orbán putyler tenyeréből eszik.
Ezt a korrupciót pedig ráhúzzák a magyar emberekre is, nem csak a kormányt okolják.
kokopelli
@F_Viktor: ...nem csak a magyarországi emberekre,hanem a magyarul beszélő romá-
niából,szlovákiából ill.szerbiából áttelepültekre is azzal a kérdéssel,hogy "mi van a főnö-
kötökkel az Orbánnal?! Természetesen tiltakoznak,hogy az Orbán nem az ö akárkijük,
de úgy veszem ki hogy a magyaro.-i magyarok sem kommentálják máshogy! Melóznak
mert azért vannak kinnt ,"a többi meg az őrszobán maradt!"
anka
Már a lelexart zoknid is nagy teher az országnak!
görbetükör
Ja, persze, mert az erre kapott Eu-s pénz már rég másra lett használva.
Tolvaj banda. :(
kokopelli
@durbincs: nincs időm!Anyádat nyomják a pult mögött a sörszállíatók! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.