Március 12-én elindult a nagy kátyúzás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé tartó oldalán, a bicskei térségben kell számítani a nagyobb munkálatokra. Torlódásra kell számítani.

Az Útinform hétfő reggeli tájékoztatása szerint elindult a kátyúzás a Hegyeshalom felé tartó oldalon több helyen is az M1-es autópályán.

Útinform: elindult a nagy kátyúzás az M1-es autópályán, torlódások lehetnek minden napszakban

Fotó: pixabay.com CCO

A Magyar Közút korábbi híre szerint a tavasziasabb idő beköszöntével tudnak nekiállni a nagyobb munkálatoknak, a tervek szerint elsőként a bicskei szakaszon a Hegyeshalom felé tartó oldalon a 46-os és 60-as kilométerek közt indul a nagyobb léptékű kátyúzás hétfőtől.

"Ezt követően, ezzel párhuzamosan az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 2018. március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között kezdődnek fix terelés mellett munkálatok, így előreláthatólag 3 napig az autósok ezen a szakaszon csak egy forgalmi sávon tudnak majd közlekedni. A gépkocsivezetők torlódás esetén az M1-es autópálya komáromi csomópontjánál kihajtva és az 1-es számú főutat használva tudják kikerülni az érintett szakaszt, majd a tatai vagy tatabányai csomópontnál tudnak visszatérni a pályára.

Március 23-tól a 68-as kilométer szelvénytől a 105-ös kilométer szelvényig hétköznaponként 7 és 19 óra között végzik a szakemberek a nagyfelületű burkolatjavításokat. A munkálatokat ekkor már mozgó terelések mellett végzik, időjárástól függően mintegy két héten keresztül.

A Hegyeshalom felé vezető oldalon 2,5 kilométeres szakaszon Biatorbágy térségében, illetve 11,75 kilométeres szakaszon a Herceghalom–Bicske vonalon lesznek sávfelújítási munkák. Ezen beruházás előreláthatóan 4-5 hónapot vesz majd igénybe, ennek pontos ütemezéséről a társaság később ad tájékoztatást. Addig is a fent felsorolt nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett melegaszfalt felhasználásával lokális javítási munkákat is folyamatosan végeznek a cég szakemberei. Szerdán, azaz ma, a Hegyeshalom felé vezető oldalán, Bicske és Tatabánya között, a 39-es és az 50-es kilométerszelvények között számíthatnak az autósok munkavégzésre, ezáltal korlátozásokra és torlódásra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Az autósoknak a munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon" – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.