Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak – mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.

Orbán olyan gazdaságot szeretne, mint a német

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyárában 2018. március 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. "Ide szeretnénk eljutni mi is" – mondta a jelenlegi kormányfő.

"Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna" – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
g. viktorka nem kellett volna mindent ellopni.
Desischado
Csuti g, ha komolyan gondolnád, akkor nem lopnátok el mindent! -hazug parazita vagy, egy gennyes fekély az ország testén, a bandáddal együtt!
emerencia
@vadsanca: tegnap 19:25 Végre valakinek mi is eszébe jutottunk. Köszi.
evacica
Viktor álmodik a nyomor! S Te ehhez a nyomorhoz bőven hozzájárulsz azzal, hogy szétlopjátok az országot és erkölcsileg teljesen lezüllesztitek a ti szintetekre! Én kívánom, hogy április 8án elzavar a nép ! Lehet, hogy rossz ómen Neked ez a várba való költözés, és veszíteni fogsz mint mikor a Sándor palotába akartál rongyot rázni! Nem az dönti el hogy milyen egy miniszterelnök, hogy hol parádézik, ha nem az, hogy milyen tisztességes és a népet szolgálja e! Ez rád nem vonatkozik, sajnos!
Eladott Ország
Nélküled és bűnöző tolvaj bandád nélkül fog menni, te szarházi, gerinctelen pondró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.