Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak – mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.

Orbán olyan gazdaságot szeretne, mint a német

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyárában 2018. március 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. "Ide szeretnénk eljutni mi is" – mondta a jelenlegi kormányfő.

"Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna" – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A svájci jobban tetszene. Mert olyan kicsi az országunk
emerencia
Ez csak akkor fog menni, ha a német liberális demokráciát és jóléti államot is leutánozzák. Az orbáni illiberácia alkalmatlan arra, hogy a német mentalitást magáévá tegye.
görbetükör
Ne szeressen, munkálkodjon a megteremtésén. Sőt, még jobbá tegye. Ez lenne a feladata!
nevemnick
Szeretnéd b+! Helyette inkább tönkretetted az országot, beruháztál a haveri körbe, akik ha most buksz, ellened fognak fordulni mint a Lajosod.
Clavigo
NYÓÓÓÓC ÉVED VOLT TE REDVÁS...!! 2/ 3-al...!! ÉS VAN BŐR A POFÁDON KIÁLLNI ,,VAKERNI,,,,PAPÍRBÓL,,,MIKOR EGY MULTI BERUHÁZ,,ÉS MUNKAHELYEKET LÉTESÍT.!! NEM LESZÜNK GYARMAT,,, SZABACCCCSÁGHARC,,,,ÁLLÍCCSSUK MEG BRÜSSZELT,,,,AZ EU-T,,, A MULTIKAT,,,,, meg a megbaszott qrva @nyádat is.!! te Geci !!
Jozefina
Most már megy a pitizés a németek felé, hogy megalakult az új kormány. Orván várhat Merkel és az SPD támogatására!!!???
Yoda69
Akkor ahhoz le kell mondania, es atadni a kormany rudjat olyanoknak akik ertenek a kormanyzashoz.
kokopelli
@Yoda69: Van olyan "kupi",ahol először a "Mádámot" kell lecserélni?Van! Az öreg elhízott, még
szakmához sem értő antireklámnak kinéző Madámot IGEN! " A rosszabb nem lehet alapon!
justhpeter
Álmodik a szerencsétlen. Ezt onnan tudom, hogy amikor ébren van akkor kizárólag a lopkodással foglalkozik.
Eladott Ország
Az ország kormánya megveti és módszeresen megtapossa a teljesítményen alapuló piacgazdaságot. Magyarországon ugyanis a teljesítményt a szótárban is átírták arra, hogy fideszes, tehát Magyarországon Rogán, Lázár, Tiborcz, Vajna, Orbán, Mészáros & Co. , Garancsi ,Kósa anyját is beleértve vagyona nem a teljesítményen alapuló versenyben hízott akkorára, amekkorára, hanem a politikai haszonélvezés okán. És a teljesítményen alapuló piacgazdaság úgy működik, hogy a miniszterelnök veje bűnszövetkezetben lopja a pénzt! A miniszterelnök szomszédja és barátja nyeri az állami megbízásokat nyakra-főre! Hol van itt verseny? Mit teljesítenek ezek a gazemberek a közpénzlopáson kívül? És van épeszű ember, aki beszopja ezeket a vadbaromságokat!
RonaGyuri
mond Viktor te tényleg ennyire ... ?? =))
lusta
A német jóléti gazdasághoz egy hatalmas lökést pont a bevándorlók adták és adják. Hoppá!
görbetükör
@nyanya001: - Nem is loptak el mindent, azért van, amit gyarapítottak. Pl. az államadósságot. :(
Edmond Dantes
Azért az ő szájából a "családi vállalkozás" elég bizarr hangzású. Hol kezdjük, az eladott székház ellopott bevételéből megalapított Orbán bányáknál,vagy Ráhel lányának,a felszínen Tiborcz cégeinek gátlástalan eu-s pénzek bűnszövetkezetben való lenyúlásánál,a Mészáros család csodálatos szárnyalásánál...stb??? Ezt azért mondta ilyen arcátlanul,sőt pofátlanul,hogy még provokáljon is? Hát ezért kell áprilisban pofon vágni,továbbá azért,hogy ne tudja a valagát felvonszolni a budai várba.Csomagoljon azért össze,aztán a vár helyett irány Gráz.
Sámannus
Majd Lőrinc jól bevásárol neki, és lesz, mi meg majd a kerítésén szárítjuk a gatyánkat.
papa.49
Csutigeci ROSSZ ORSZÁGBA MIGRÁLTÁL CIGÁNY, a mi hazánk soha nem lesz olyan mint Németország, miért mert a nép sokkalta fegyelmezetlenebb, az urak meg mindent ellopnak a nép elől, hát csak ezért !!!
Mondanék egy példát csak a NDK. ból a kint dolgozók mesélték hogy ott a jogsit ha hibáztál lyukasztották, 5 lyuk után bevonták, a magyarok mit tettek a 4. lyuk után ,,elvesztették,, a jogsijukat, kérdi a német a rendőrségen ,,volt rajta lyuk, á dehogy,, na a német ezt soha meg nem merte tenni !!!
Ezért más a nép arra !!!
kokopelli
@lusta: és mennyi Donau- és bánátischwab a háború után,akiket úgy telepítettek
be valamikor,azután kiűzték őket! 20 év után betegre röhögték magukat,mint azok
akik most gályáznak a veszélyes nyugaton lazán annyi pénzért,amennyi otthon csak
a számtantanpéldában van! A történelem megismétli magát,és a hazugokat bünteti!
NagyB
Ha olyan gazdasagot szeretett volna akkor Nem lopna,lopatna el a Nemetek es a tobbi EU adofizetoi penzet!!!
kszlivia
Nálunk már megvalósult, kedves Orbán úr, minden az önök kezében és zsebében van családi, rokoni, baráti és nyalási vonalon szépen gyarapodtak papa, vej, leány és a haverok.
vadsanca
Azonos munkáért, azonos bért! De a keleti országrészt is beleértette?
desiro
g. viktorka nem kellett volna mindent ellopni.
Desischado
Csuti g, ha komolyan gondolnád, akkor nem lopnátok el mindent! -hazug parazita vagy, egy gennyes fekély az ország testén, a bandáddal együtt!
emerencia
@vadsanca: tegnap 19:25 Végre valakinek mi is eszébe jutottunk. Köszi.
evacica
Viktor álmodik a nyomor! S Te ehhez a nyomorhoz bőven hozzájárulsz azzal, hogy szétlopjátok az országot és erkölcsileg teljesen lezüllesztitek a ti szintetekre! Én kívánom, hogy április 8án elzavar a nép ! Lehet, hogy rossz ómen Neked ez a várba való költözés, és veszíteni fogsz mint mikor a Sándor palotába akartál rongyot rázni! Nem az dönti el hogy milyen egy miniszterelnök, hogy hol parádézik, ha nem az, hogy milyen tisztességes és a népet szolgálja e! Ez rád nem vonatkozik, sajnos!
Eladott Ország
Nélküled és bűnöző tolvaj bandád nélkül fog menni, te szarházi, gerinctelen pondró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.