A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyében "a részvét hangján" szólaljon meg, és hagyja el a belpolitikai célú sorosozást.

Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki ilyenkor nem mutat részvétet, az nemcsak politikusként, de emberként is megbukik.

Gyurcsány: Orbán a részvét hangján nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról!

A politikus arra reagált, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta a szlovák belpolitikai válságról, hogy Soros György és hálózata minden alkalmat megragad, hogy megbuktassa azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a miniszterelnök szerint ha az ellenzék győz, akkor a menekültek elvehetik a nők 40 év munkaviszony után járó nyugdíját. Ez szemenszedett hazugság, a kormányfő azt akarja, hogy féljünk – értékelt a DK elnöke, aki szerint inkább attól kell félni, hogy Magyarország Szlovákia és Oroszország sorsára jut. Az egyik országban a hivatalban lévő kormány részvétlen marad egy kettős gyilkosság apropóján, Oroszországban pedig a Kreml "jóváhagyásával és minden bizonnyal megrendelésére" egy orosz állampolgár megölésére adtak ki parancsot – fogalmazott.

"Az orbáni diktatúra" pedig a korábbinál "embertelenebb és esztelenebb útra fog térni", ha újra kormányra kerül – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc más témában feltett kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP még mindig nem válaszolt a választókerületi koordinációról szóló megkeresésükre. Az LMP-nek nem más pártokra kell hivatkoznia és nem teheti attól függővé a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, hogy ezen pártok megegyeznek-e a Jobbikkal – szögezte le.

Megkérdezték arról is, hogy egy a Ripostban közölt cikk tanúsága szerint gyerekek ragasztják ki a DK plakátjait. Azt felelte, hogy nem látta az ezt bizonyító fotókat, de szeretné azt hinni, hogy a gyerekek segítséget nyújtottak a DK-t támogató szüleiknek.

Arra a kiegészítő kérdésre, hogy a gyerekek – elmondásuk szerint – pénzt kapnak a plakátolásért, azt felelte, hogy "ha ez így van, akkor valaki alaposan félreérti, hogy mi a helyes és mi a helytelen". Azt is hangsúlyozta, hogy a DK nem fizet plakátragasztásért vagy kampányolásért.

Egy újabb felvetésre azt mondta, az OLAF-hoz fordulnak, hogy kiderüljön, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatának van-e korrupciós vonzata.

A DK évek óta nincs kapcsolatban egykori politikusával, a pártból évekkel ezelőtt kilépett Kőrös Gusztávval – jelentette ki. A kérdést amiatt kapta, mert a zsarolás miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi összegyűjtötte az induláshoz szükséges 500 aláírást, ezért mentelmi jogot kapott.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
@Shikari: Mert ott vezérednek lenne a helye veled együtt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
@Shikari: Rettegj a választásoktól pubi... Ha nem nyertek, akkor biztosan lesz alkalmad a pofámba mondani. Ha nyertek, akkor reménykedhetsz, hogy nem. Akkor kell tökösnek lenni, nem itt trollkodni 20 kilósan sztk keretes szemüvegben!
Shikari
@vadnarancs: Inkább Orbán szavai járnak a fejemben. Jogi, politikai és erkölcsi elégtételt veszünk a választások után az olyan férgeken is, mint te. Készülj kukac, jön a horog! :-)))))))))
vadnarancs
@Shikari: Eltaposlak a fajtáddal együtt pondró! :)
Shikari
@vadnarancs: Álmodozol kis pöcs? Meghörrentél debilke? Csak azt tudnám, hogy a libsi hülyék között miért van mindig egy erőszakos tetű is?
vadnarancs
@Shikari: Apád hátán baszlak meg a ravatalon kislány... Ugass csak, közeledik a vége a fajtádnak, örömmel verlek szájba pubika :)
Shikari
@vadnarancs: Kis hülye! Először a fajtádon statuálnak példát jogállamiságból! Küldünk be szappant, hogy ne szenvedj annyira! :-))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok