Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát.

A jegybank szerint a történetet feltáró 24.hu-nak semmi köze ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont kérdésünkre elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

Matolcsy 430 milliós luxusvillában lakik

Impozánsan néz ki a 470 négyzetméteres lakóterületet 100 négyzetméteres garázzsal megtoldó, öt hatalmas szobával rendelkező, csaknem 1300 négyzetméteres telken levő ház. Olyan tágas, hogy úgy is hirdették:

a szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása.

A hirdetésben 430 millió forintért kínálták a luxusingatlant. Ezt vásárolta meg a Magyar Stratégiai Zrt. tavaly nyáron, szeptember közepén pedig ide tette át székhelyét is. A cég egyszemélyes tulajdonosa és vezérigazgatója Matolcsy György egyik fia, Matolcsy Ádám.

Az adásvételhez hitelt kellett felvenni, a tulajdoni lap tanúsága szerint a kölcsönt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta, ennek a jelzálogjoga van bejegyezve 280 millió forint értékben.

A 24.hu rákérdezett az MNB-nél, hogy Matolcsy György használja-e a fia cégének tulajdonában álló ingatlant. A jegybank válasza úgy szólt:

az MNB elnökének ingatlanhasználatával és a lakhatásával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak.

Annyit azért hozzátettek, hogy „a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Stratégiai Zrt. között semmilyen szerződéses kapcsolat nem áll fenn.”

Matolcsy Ádám ugyanakkor kérdésünkre elismerte, hogy a szóban forgó ingatlan egy részét bérleti szerződés alapján az édesapja használja, amiért bérleti díjat fizet a cége számára. A díj összegét Matolcsy Ádám nem árulta el.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Attila

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Családban marad az a kis pénzecske. Nehogy már forgácsolódjon a családi ezüst.
Vajon a gyerek cégének adóbevallásában milyen tétel alatt szerepelteti a papa lakbérét?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rumcájsz 2
Ugyan miért nem tudok már meglepődni a mindennapos szar látványától...
lusta
Jobb helyeken ezt is korrupciónak hívják.
adrenalink
Gondolom, a zasszony nem a két szép szeméért ment hozzá...
kereső
"Plebeljus" kormányzás!!!-szijjártó petya azt igérte, a bankár-és luxus kormány helyett!!!
bakegya
A szarból plyen technológiával lehet-orbánviki által-kiváló lekvárt csinálni-mivelelég ideje benn lehetbek a "spájzban"!!!
verőce21
Bankokban még a takarítónőnek is jól megy sora.
namihami
Családban marad az a kis pénzecske. Nehogy már forgácsolódjon a családi ezüst.
Vajon a gyerek cégének adóbevallásában milyen tétel alatt szerepelteti a papa lakbérét?
Eladott Ország
wiki.startlap.hu/hol-lakik-merkel-kancellar/
Csak azért írjuk meg, mert több helyen tévesen a szerény nyaralóját mutatták be, mint az állandó lakhelyét. Nos, a lakása sem hivalkodóbb, mint a szolid hétvégi ház, egyedül a elhelyezkedése árulkodik róla, hogy nem átlagpolgárok lakják: a Berlin közepén, a híres Múzeum-szigettel átellenben bérelt lakás a német főváros talán legdrágább környéke. Cserében van közel a kormányzati negyedhez.
Eladott Ország
Az nem nagyon jut eszébe senkinek, hogy a Jegybank nem üzleti vállalkozás. Nem feladata nyereséget termelni. Nem dolga sem a könyvkiadás, sem az ingatlanvásárlás, sem a közpénzek szétlopása. Ezt persze a szakemberek pontosan tudják és tudja Matolcsy György is. Ezért bujkál, ezért kell a magántestőrség, ezért nem mer az utcára sem kilépni, ezért nem áll szóba sem a sajtóval, sem senkivel. Mert tudja, hogy nem tisztességes, amit csinál.
Talán azt is tudja, hogy a Kovács család tönkrement azért, hogy neki duplájára emelkedjen a fizetése, hogy ezer és ezer Kovács család került reménytelen, teljesen kilátástalan helyzetbe a Jegybank nyereségének érdekében. Amiért máshol börtön jár, azt nálunk ünnepelni szokás. Amiért máshol lemondatnak, kirúgnak, feljelentenek, beperelnek embereket, azért itt fizetésemelés, kitüntetés, teljes védettség dukál. Amiért máshol vasvillával kergetnek el politikusokat, azért nálunk bálványozni, csodálni illik a bűnözőket. Jól van ez így.
Kovácsék pedig dögöljenek meg.
Eriksson
Oszt akkor mi van? Bankár, vagy mijjazisten? Ha valahol van pénz és gazdagság, az olyan körökben lelhető fel, ahol pénzzel foglalkoznak.
kokopelli
@lusta: kicsit tévedsz!..már a normális helyen is annak hívják!
Commenter
@namihami: Három családban: az első családjában. a mostani, a kolléganőjével alapított családjában és a fidesz nagycsaládban.Egyenlőre, még...
Eladott Ország
@Eriksson: Matolcsy György ezt is ugyanúgy leszarja, mint azt, hogy kapott-e felhatalmazást arra, hogy közpénzből felvásárolhassa az ország legértékesebb ingatlanait és műtárgyait, vagy sem. Matolcsy György két egészséges rettegés között évek óta eszelősen költi azt a pénzt, amiről meggyőződése, hogy a saját tulajdona. Miközben Matolcsy György beteg unortodox közgazdasági hiedelmeit több mint 250 milliárd forintos alaptőkéből propagálják az alapítványai, a jegybank elnöke retteg. Számomra ez azt jelenti, hogy Matolcsy utálja az embereket, iszonyodik tőlük, irtózik az átlagember penetráns szagától, a nem ritkán nyomorult, nélkülöző kisember fertőző közelségétől. Mert Matolcsy György csak a közpénz bódító illatát bírja elviselni. A nagy mennyiségű, szabadon, felelőtlenül, – szerinte az idők végezetéig eltitkolható mennyiségben – szórható közpénzét. Azt érteni vélem, hogy egy ilyen korszakalkotó lángelme, mint Matolcsy úr már nem számít közönséges földi halandónak, ezért egyáltalán nem is szabad neki vegyülni a pórnéppel, de nem túlzás azért ez a 156 fős testőrség? Egyetlen ember paranoiájára egy egész apparátust foglalkoztatni? Ennek fényében nyugodt lelkiismerettel és félelem nélkül biztosíthatom Matolcsyt afelől, hogy komoly irtózását egy fél ország osztja és kölcsönösnek érzi. Meggyőződésem, hogy kicsinyes és kóros félelme egyáltalán nem indokolatlan és alaptalan. Egyúttal megnyugtathatom: rossz lelkiismeretétől semmilyen testőrség nem fogja tudni megvédeni.
Borsodi
Ugyan olyan szegény mint a miniszterünk! Neki telik nincs deviza hitele és nem minimálbérből él.
www.youtube.com/watch?v=g7ldQuoF3E4
kereső
@Eriksson:Tudni kellene különbséget tenni egy ország Jegybankja!!!MNB,valamint egy kereskedelmi bank funkciója,és gazdálkodása között.
Az MNB-nem "nyereségérdekelt"!,ill.nem úgy nyereségérdekelt,mint egy kereskedelmi bank/pl.OTP:/
Nem néztem meg a jegybanki törvényt,de úgy tudom,hogy a jegybank/MNB-nyeresége az állami költségvetést illetik.
Nem tudom,hogy a matolcsy előtti jegybanki vezető milyen villában lakott,csak azt,hogy qvára fel voltatok háborodva a 8milli/hó fizetésén.
Most meg itt elütöd ,azzal,hogy ...ahol,a pénz van...
Nagyon egyszerűek vagytok.
Eriksson
@kereső: Ezt írtam: "Ha valahol van pénz és gazdagság, az olyan körökben lelhető fel, ahol pénzzel foglalkoznak."
Szerinted ez csak Matolcsyra vonatkozik? Te vagy egyszerű, mert mindenről ugyanaz jut eszedbe, mintha más nem is létezne a világon.
kereső
@Eriksson: Csak azt felejted el,hogy itt és most ez a "pénzzel való foglalkozás" teljesen más jellegű kéne legyen,mint az általad irt" ha valahol van pénz és gazdagság"- ez az ország pénze és gazdagsága kéne legyen!
És mire gondoltál,hogy mindenről ugyanaz jut eszembe?
Eriksson
@kereső: Olvasd el a cikket de nagyon figyelmesen, hogy megvilágosodj.

Mórickára.
kereső
@Eriksson: Elolvastam,nagyon nagyon figyelmesen: NHB Matolcsy unokatestvére-Matolcsy fia-Matolcsy Gy MNB elnök.
Szóval teljességel rendben van minden.Matolcsy unokatestvére/Szemerey/ adott hitelt,az MNB elnök fiának.És ki volt a kezes?
"egyszer ezért majd kérünk valamit öntől Pelikán elvtárs"!
Eriksson
@kereső: Azt is olvastad, hogy az ingatlan nem Matolcsyé, csak lakik benne? S azt is, hogy bérleti díjat fizet érte?
Én is, te is lakhatnánk egy hatalmas villában, amely akárkié lehet, akár a gyerekünké is, vagy az unokatestvérünké is. Mi ezzel a probléma?
kereső
@Eriksson: olvastam.És nem is a villában lakással van a fő gondom.Olvasd el mit irtam 13:39 kor,és tudni fogod.Igen lakhatnánk,de mi nem vagyunk a Magyar Nemzeti Bank /a jegybank elnöke.Ha azok lennénk,ilyen módon mi sem lakhatnánk abban a villában.
Eriksson
@kereső: Nem értem, hogy miért nem. Korrupciógyanúsnak találod? Az enélkül is megvalósulhat, hogy ők adják a fedelet szegény Matolcsy feje fölé, hiszen közeli rokonok.
Legfeljebb akkor lehetne Matolcsyba belekötni, ha az övé lenne az ominózus luxusvilla. Akkor meg lehetne kérdezni tőle, hogy mibül Gyurika, mibül?
kereső
@Eriksson: Tudod jogszerű,de nem erkölcsös!-és akkor még finom voltam./Tocsik Márta BKV-s sikerdija,az is jogszerű volt,de sértette a jó erkölcsöt/
Szóval "tisztességesnek is kéne látszani".De ezt az érintettek mondhatnám azt is ,hogy le se tojják ezt.És igen,korrupció gyanus IS!
Mégyeszer megkérdezem:Ki volt a kezes a hitelfelvételnél?,mert azért 280 milla hitelnél nem elég egy banknak a jelzálogjog.
Eriksson
@kereső: Manapság bárhová nézel, sehol sem számít az erkölcs. Nincs értelme ezen, vagy azon számon kérni, miközben a mi kutyánk zöldebb.
S, hogy ki volt a kezes? Ki tudja ebben a nagy tolongásban?
kereső
@Eriksson: látod ez az.Ezzel kéne már leszámolni.Megöl mindent-a gazdaságtól az egész életünkig.
Eriksson
@kereső: Én speciel ettől nem érzem magam se szegényebbnek, se gazdagabbnak. Tőlem mindenki ott lakik, ahol tud. Saját erőből épített, bérelt, vagy más családtól elrekvirált luxusvillában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.