A HVG elérte annak a nőnek a fiát, aki a Magyar Nemzet keddi cikke szerint 4,3 milliárd eurót bízott volna rá Kósa Lajosra. A nőt Szabó Gáborné Matkó Máriának hívják a lap szerint. Ifj. Szabó azt állította, hogy szemben azzal, amit Kósa állít, hogy egy közös ismerősön keresztül a nő kereste volna Kósát, épp Kósa kereste meg Szabó Gábornét. Közben Kósa Lajos ma bejelentette: feljelentést tesz az örökségügyben. Kósa szerint hazugságokkal próbálja az ellenzék lejáratni az egyre bonyolódó örökségügyben. A csengeri asszony szerinte "nagyon jól felépített történettel" csapta be. Kósa hangsúlyozta: "Ez a hölgy egy olyan csalássorozatot hajtott végre, ami egy Bróker Marcsi 2. történetre emlékeztető sztori. Számos embert becsapott, engem is."

A csengeri háztartásbeli hölgy fia szerint "Kósa maga kereste meg őket és érdeklődött az örökségmilliárdokról" – Kósa Lajos feljelentést tesz az örökségügyben

Fotó: Facebook

A hvg.hu is a nyomába eredt annak a Kósa Lajos által először „német hölgyként”, pár órával később „csengeri háztartásbeliként” emlegetett nőnek, aki állítólag 4,3 milliárd eurós örökölt vagyont szeretett volna bízni a volt debreceni polgármesterre.

A nővel nem tudtak beszélni, de a fia, ifj. Szabó Gábor szerint az örökség létezik, bár az összegét vagy pontos nagyságrendjét nem tudta megmondani. Tagadta, hogy édesanyja házi őrizetben lenne vagy bármilyen nyomozás, eljárás folyna vele szemben.

A Népszava ugyanakkor úgy tudja, hogy a nő házi őrizetben van.

A 168óra pedig arról írt, hogy Szabóné csengeri magánszemélyektől – a nagy örökségre hivatkozva – kölcsönöket kért és kapott.

Emiatt az ügyben feljelentés is született, a csengeri polgármester elmondása szerint rendőrségi eljárás van folyamatban, a NAV is nyomoz, és a nő házi őrizetben van. A férje pedig két hete öngyilkos lett.

A 168óra tegnap azt írta:

Régóta kapcsolatban állhatott Kósa Lajos az őt szerinte átverő asszonnyal és férjével, még valamilyen – vélhetően születésnapi – ünnepi összejövetelükön is részt vett a Fidesz volt alelnöke

A HVG pedig ma arról írt, hogy

a nő fia, Szabó Gábor azt állítja, anyja ügyvédjétől Kósa vele rokoni kapcsolatban álló barátjához szivárgott ki az információ a mesés örökségről, a volt debreceni polgármester ezek után maga kereste meg őket.

E verzió szerint „Marika” ügyvédje – az ügyvédi titoktartást szerinte megszegve – kikotyogta a mesés örökség hírét a csengeri polgármesternek, aki aztán leadta a drótot Kósának.

A fiú állítása szerint Kósa ezután maga vette fel a kapcsolatot az édesanyjával, hogy lenne ötlete, mit csináljanak a pénzzel

- írja a HVG.

A lap kereste a minisztert, de ő nem vette fel a telefont.

Kósa Lajos együtt szurkolt az olimpián az őt átverő nő üzlettársaival

Közben a Civishír a cégnyilvántartásokban megtalálta, hogy Szabó Gábornét több minden köti Kósa Lajos köréhez. A szálak a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft-ben érnek össze.

A civishir.hu szerint a csengeri nőnek, aki Kósa Lajos szerint átverte őt, többségi tulajdona van a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft-ben. Ugyanennek a cégnek 2014 márciusa óta ügyvezetője Orendi Mihály, sőt, ő 2014 szeptemberétől kisebbségi tulajdonos is. Ugyancsak tulajdonjoggal bír a cégben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., amelynek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István. A cég székhelye ráadásul a Debreceni Sportuszoda címére van bejegyezve.

Orendi Mihály ma a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos, de 2000-es megalapítása óta a Debreceni Sportcentrum Kht. első embere is volt 2014-ig. Fiák István szintén a korcsolyaszövetség elnökségi tagja.

Ők hárman idén februárban együtt is szurkoltak a téli olimpián, kép is készült róluk:

A csengeri háztartásbeli hölgy fia szerint "Kósa maga kereste meg őket és érdeklődött az örökségmilliárdokról" – Kósa Lajos feljelentést tesz az örökségügyben

Fotó: MTI

"A történet humbug" – mondta kedden Kósa

Kósa Lajos kedden Facebook-videóban reagált arra, hogy mi köze van a 4,3 milliárd euróhoz. 

Ez egy szélhámoskodás, lejáratás-kísérlet. Ha ma valaki azt mondja, hogy van egy rakás pénze, ma is azt mondanám, hogy fektessen be Magyarországon, vegyen rajta Államkötvényt. Ma is ezt mondanám, mert nekem Magyarország az első!

Az ellenzéki média szerint ez bűn, amit megértek, mivel ők szinte minden esetben külföldi vagy egyéb idegen érdekeket képviselnek.

- írta meg egy kedd délutáni Facebook-posztban Kósa.

A tárca nélküli miniszter a saját közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, hogy 2012 őszén kereste fel egy ügyvéddel egy hölgy, aki Csengerben háztartásbeli, és azt állította, hogy nagy örökségnek lett tulajdonosa, és segítséget kért, hogy hogyan használja fel jól a pénzt. Olyan adatokat és iratokat mutatott be, amelyek ezt valószínűsítették, alátámasztották.

A miniszter elmondása szerint ő igent mondott a segítségkérésre, és tanácsokkal látta el a nőt, miszerint a legjobb, ha magyar állampapírba és kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházásokba fektet.

A miniszter itt kiemelte, hogy 2012-ben még itt volt az IMF, nem voltunk nagyon jó helyzetben a szocialistáknak köszönhetően.

A megállapodásokat Kósa Lajos szerint sokszor átírták. Később, 2016 végén, 2017 elején Kósa Lajos úgy látta, ebből az égvilágon nem lesz semmi, más információk alapján is rájött, hogy a hölgy őt megtévesztette, a történet humbug. Ekkor beszüntette vele a kapcsolatot.

Soha egy fillérhez nem nyúltam hozzá, soha semmilyen bankszámla feletti rendelkezést nem adott át a hölgy, azt a bank nem fogadta el, soha egy fillért nem fogadtam el, úgyhogy a lelkiismeretem tiszta

- hangsúlyozta Kósa a videóban.

Hozzátette:

Vannak ilyen megkeresések, próbáltam a közösség javára fordítani. Ma már tudjuk, hogy ez egy szélhámosság, a hölgy mást is becsapott, úgy tudom, eljárást is kezdeményeztek ellene, mondja.

Kósa Lajos a videóban elmondta, hogy pénzt nem fogadott el a hölgytől.

Kiemelte:

Nem lennék meglepve, ha mindenfajta egyéb dokumentum is előkerülne, hamisítás, vagy valami egyéb dolog, mert választási kampány van.

Kósa azt is mondta, hogy

a hölgy a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot 2010 előtt.

A miniszter videójában azt állította, a nő nemcsak őt, hanem számtalan más embert is becsapott.

A teljes videót itt nézheti meg:

A Kósa-ügy az évszázad botránya?

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke élő adásban ment neki Kósa Lajosnak – írja az atv.hu

Ha a történetnek az a szála lesz igaz, hogy tragikomikus esettel állunk szembe, abból az következik, hogy a Fidesz-KDNP alkalmatlan a kormányzásra, ha viszont a másik igaz, hogy volt pénzmozgás, akkor annak nagyon komoly nemzetbiztonsági vonatkozása van

- magyarázta a Kósa Lajos által elmondottakról Molnár Zsolt az ATV Egyenes beszédben.

Úgy véli, ha szélhámosság történt, ahogy Kósa fogalmazott, akkor „az ország lúzere lett a Fidesz egyik vezető politikusa” és ebből kell levonni a következtetéseket.

Molnár nem tudta eldönteni, hogy a kormánypártoknak mi lehet a jobb, ha bujkálnak a bizottsági ülés elől, mert az a beismeréssel azonos szerinte, vagy ha elmennének, akkor viszont lelepleződne, hogy vagy van az ügy mögött valami, vagy a bolondját járatták az ország egyik vezető politikusával.

"Ez egy Bróker Marcsi 2. történetre emlékeztető sztori" – Kósa Lajos feljelentést tesz az örökségügyben

Kósa szerint hazugságokkal próbálja az ellenzék lejáratni az egyre bonyolódó örökségügyben. A csengeri asszony szerinte "nagyon jól felépített történettel" csapta be.

Érd fejlesztéséről tartott szerdán sajtótájékoztatót a Pest megyei városban Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

A sajtótájékoztatón folyamatosak voltak a bekiabálások, először lejátszották a Nem stróman az édesanyám című dalt a sajtótájékoztató elején, majd, amikor Kósa a 3 milliárdos támogatásról beszélt, valaki bekiabálta, hogy "3-at vagy 1300-at?" Szocialista és DK-s helyi képviselők lehettek a helyszíni élő videóközvetítések tanúsága szerint

- írta meg a HVG a szerdai sajtótájékoztató után.

A Blikk cikke szerint Kósa a sajtótájékoztató végén csak a Magyar Nemzet által kirobbantott ügy kapcsán kapott kérdéseket.

Például arról, hogy alkalmasnak tartja-e magát miniszternek, lemond-e, kapott-e pénzt a cikkben említett összegből, igaz-e, hogy valójában ő kereste meg az állítólagos csengeri örökösnőt, tesz-e feljelentést, vannak-e közös üzleti érdekeltségei az asszonnyal, aki az állítólagos milliárdokat örökölte.

Kósa Lajos a kérdések után ezt a választ adta:

A rendőrség nyilatkozata szerint a hölggyel szemben csalás megalapozott gyanújával eljárást indítottak, nyomoznak a hölgy után. Ez a hölgy egy olyan csalássorozatot hajtott végre, ami egy „Bróker Marcsi 2” történetre emlékeztető sztori. Számos embert becsapott, engem is

– jelentette ki Kósa Lajos.

Hozzátette:

Most azt látom, hogy egy csalóval kapcsolatban mindenfajta hazugsággal próbál az ellenzék lejáratni. Volt már ilyen a korábbi választásokon, az ellenem indított örömlányos sztori, portikos szotri, kamuvideó, minden mindig hazugságnak bizonyult, az elejétől a végéig.

Hangsúlyozta, hogy szerinte ez egy csalássorozat.

A hölgy egy csaló, a mai napon megteszem a feljelentést, várom a nyomozóhatóságtól az eredményt, fel kell deríteni, hogy kiket csapott még be a hölgy, aki egyedül nemigen tudta volna elkövetni ezeket a csalásokat

– tette hozzá Kósa Lajos.

Az ATV videót készített az eseményről, amely itt nézhető meg:

Forrás: HVG, Index, Magyar Nemzet, 168óra, Népszava, ATV, civishir.hu, Blikk

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ez egyre cifrább! Úgy mentek és mennek a fiúk a pénz szagára, mint dögre a legyek. Aztán még ezek tanítanak bennünket keresztény erkölcsre és magyarságra! Hajrá fidesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1bitang
A magyar politikai élet egyik VEZETŐ személyiségét ilyen primitív eszközökkel be lehet csapni? Akkor nem csodálkozom, hogy Soros, Brüsszel, meg az ENSZ, meg Gyurcsány stb. eluralkodott a magyar nép egyszerűbb (szellemiekkel rendelkező) tömegein.
Pedig a rendszer -az Állam- pénzt, paripát, fegyvert -meg stadiont- nem sajnál az oktatás megerősítése érdekében. Sajnos, a liberálkomenyista métely nagyon erős, még több idő -ciklus- kell a leküzdéséhez.
Ezért: HAJRÁ FIDE$$, FOLYTASSÁTOK!
wagabund
@cikicakk55: 13.08... estin fejezte be a közgázt... tegnap láttam a tévében, hogy a pénzügyi szakemberek milyen pofákat vágtak, amikor valaki megjegyezte, hogy Kósa közgazdász...ezért ért ennyire a milliárdok kezeléséhez...(nem mertek röhögni, pedig nagyon kellett)
cikicakk55
@Desischado: Nagyon szépen köszönöm. Csak 1 hét volt,de nagyon hiányoztatok! Még durbincs is!?
cikicakk55
@wagabund: Közgázt végzett? Amennyiben nem pénzért vette meg a végzettségét,akkor kizárt,hogy becsapták. Tudatosan volt benne. Most inkább vállalja,hogy hülyének nézzék,mert bűnösnek lenni sokkal többe kerül,mint hülyének. Azért a 82 éves Édesanyját sajnálom. Gondolom egy Óvónő saját gyerekét nem bűnözőnek nevelte.
Desischado
@cikicakk55: Tündér vagy, nekem és nyilván a többieknek is hiányoztál! Jó egészséget! (megölelget)
cikicakk55
@Desischado: Köszönöm és tényleg úgy érzem,hogy attól függetlenül,hogy kevés nickről tudom a nemét és a korát,már az életem fontos részévé váltatok. Itt még az ellenvélemények is kultúráltak. Nagyon sok online újságot olvasok,de itt van a legkúltúráltabb és legszerethetőbb gárda. Addig nem is érzi az ember ezt az erős kötődést még közbe nem jön egy ilyen betegség. Na ilyenkor döbben rá az ember,hogy egy virtuális barátság,kötődés is milyen erős lehet. ( nagy ölelés)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.