A Modern városok programban Érd rendelkezésére álló 70 milliárd forintból már 42 milliárd a városba került – mondta a térség országgyűlési képviselője szerdán érdi sajtótájékoztatóján, amelyet közösen tartott a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterrel és Érd polgármesterével.

Aradszki András (Fidesz-KDNP) a beruházások közül a közintézmények színvonalának emelését, az iskolák, óvodák és egészségügyi létesítmények fejlesztését emelte ki.

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármester úgy fogalmazott, hogy a Modern városok programban érintett települések közül a források felhasználása tekintetében Érd áll az első helyen. Az utak burkolását nevezte a város legégetőbb gondjának, a 300 kilométert érintő beruházás költsége 50-60 milliárd forint.

Mivel Érd a központi régióban található, az ottani beruházások a magyar költségvetés támogatásával valósulnak meg, tehát "nem igaz az, hogy az országban csak az Európai Unió forrásaiból történnek fejlesztések" – mondta Kósa Lajos miniszter.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.