Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkelnek német szövetségi kancellárrá történt újbóli megválasztásához, Horst Seehofernek pedig belügyminiszteri kinevezéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezt az üzenetet küldte ma Orbán Viktor Angela Merkelnek

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Merkel kancellárhoz írt levelében Orbán Viktor úgy fogalmaz:

a magyar-német együttműködés már számos alkalommal járult hozzá meghatározó módon kontinensünk sorsának pozitív alakításához. Európa jelenlegi helyzetét látva nem lehet más célunk, mint hogy kormányaink szoros együttműködésére és a német-magyar barátságra alapozva dolgozzunk kontinensünk biztonságának helyreállítása, gazdaságaink fejlesztése és állampolgáraink sikeres boldogulása érdekében.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a következő évtizedben Németország és a visegrádi négyek is Európa stabilitásának és fejlődésének letéteményesei lesznek. Ennek megfelelően egy, a magyar V4-elnökség keretében megvalósuló, magas szintű találkozó jó alkalmat kínálna a közös jövőnket érintő kérdések megvitatására.

Levele zárásaként a magyar kormányfő jó egészséget és sok sikert kívánt a német kancellár előtt álló kormányzati időszakhoz.

Orbán Viktor a Horst Seehoferhez írt levelében köszönetet mondott az elmúlt években miniszterelnökökként kialakított bizalmi együttműködésért. Utalva a korábbi bajor kormányfő Magyarország iránti nyitottságára Orbán Viktor emlékeztetett: sikerült még szorosabbra fűzni a hazánkat és Bajorországot több mint ezer éve összekapcsoló baráti köteléket és tovább erősíteni sokoldalú kapcsolatainkat.

Nagy örömömre szolgál, hogy a berlini szövetségi kormány tagjaként a jövőben is együtt dolgozhatunk a kontinensünk előtt álló kihívások megoldása érdekében, közös keresztény és polgári értékeinkre alapozva

- írta az új német belügyminiszternek a magyar kormányfő.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
hallod hogy dübörgünk? - szólt az egér az elefánthoz, ahogy együtt mentek át a hídon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos újból dörgölőzik.??
kokopelli
@DR Eric CARTMEN: Hiába,mert mindenkinek útban van a németeknél! Olyan mint egy
nemkivánatos rokon!
namihami
Két napja még azon rugózott, hogy nem kéne a Merkelt megválasztani, mert az Európa végét jelentené.
Van-e annyi Cif vagy Clin, amennyivel képes lehet a bejárónője nap mint nap lepucolni a tükröt?
Ha annyiszor köpné szembe magát, ahányszor elmegy előtte, akkor rászáradna a tükörre a sok turha. Persze, ahhoz szembe kéne köpnie magát.
1magyar
Én azt küldtem volna, hogy ideje lenne a saját népét szolgálni nem idegen érdekeket.
Hari
Erről az egér és az elefánt jut eszembe...
volvós
...havasibercike kisasszony ...no comment !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.