Bár a március 15-ei programoknak már vége, a budapesti közösségi közlekedésben még lesznek változások a hosszú hétvégén – mutatjuk a tudnivalókat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint március 16-án (és a hosszú hétvége többi napján) is számítani kell a menetrend módosulására, össze is foglalták, hogy mely járatokat érinti a változás.

Ma sem lesz egyszerű BKV-val közlekedni – mutatjuk a részleteket

Fotó: pixabay.com CCO

4-es és 6-os villamos és villamospótló autóbusz

Március 16-án, 17-én és 18-án vágányjavítási munkák miatt rövidített útvonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, amelyről a BKK bővebb tájékoztatása itt olvasható.

Vágányjavítási munkák miatt a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomásoktól a Jászai Mari térig közlekednek, a Széll Kálmán tér M és a Nyugati pályaudvar M között pótlóbusz közlekedik.

12 óra és 13 óra között az Oktogonnál történő zárások miatt a 4-es és a 6-os villamos dél-budai végállomásától csak a Blaha Lujza tér M megállóhelyig, valamint a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekedik A Széll Kálmán tér M és a Nyugati pályaudvar M között pedig változatlanul a 4-6 jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. A Wesselényi utca és a Király utca elérése érdekében a Blaha Lujza tér és a Király utca között is közlekedik inga villamos.

A kimaradó szakaszok megközelítésére a BKK az M2-es és M3-as metró, valamint a H5-ös HÉV igénybevételét javasolja.

20E autóbusz

A 20E autóbusz március 16-án várhatóan 13 óra és 13:40 között mindkét irányban módosított útvonalon jár:

- Káposztásmegyer felé a Dózsa György út és a Reitter Ferenc utca között Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállót. A terelt vonalszakaszon a 20E autóbuszra az Ötvenhatosok tere megállóhelyen a 30-as autóbuszcsalád, a Kacsóh Pongrác út megállóhelyen a 901-es éjszakai autóbusz, a Vágány utca / Róbert Károly körút megállóhelyen pedig a 32-es autóbusz megállóhelyén lehet felszállni.

- a Keleti pályaudvar M felé a Vágány utca és a Dózsa György út között a Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 20E autóbuszra a Kacsóh Pongrác út megállóhelyen a 901-es éjszakai autóbusz, az Ötvenhatosok tere megállóhelyen pedig a 30-as autóbuszcsalád megállóhelyén lehet felszállni.

null

null

30-as, 30A és 230-as autóbusz

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz március 16-án várhatóan 13 óra 13:40 között mindkét irányban módosított útvonalon jár:

- Káposztásmegyer felé a Dózsa György út–Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út útvonalon halad, ezért nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere M megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 30-as buszcsalád járatira a Városligetben a 70-es trolibusz, a Hermina úton, illetve az Állatkerti körúton a 72-es trolibusz megállóhelyein, a Gundel Károly úton pedig a Dózsa György út előtt lehet felszállni.

- a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 30-as buszcsalád járataraira a Gundel Károly úton ideiglenesen kijelölt megállóhelyen, az Állatkerti körúton, illetve a Hermina úton a 72-es trolibusz, a Városligetben pedig a 70-es trolibusz megállóhelyein lehet felszállni.

70-es és 78-as trolibusz

Március 16-án várhatóan 10 órától 12 óráig a 70-es és a 78-as trolibusz rövidített útvonalon, az Akácfa utca megállóhelyig közlekedik, nem érinti az Andrássy út (Opera M) és a Kossuth Lajos tér M közötti megállókat.

73-as trolibusz

Március 16-án várhatóan 12 óra és 13 óra között a 73-as trolibusz nem közlekedik.

75-ös trolibusz

Március 16-án várhatóan 13:00 és 13:45 között a 75-ös trolibusz

- a Jászai Mari tér végállomás felé a Stefánia út és a Gundel Károly út között az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere M közötti megállókat. A 75-ös trolibuszra a Stefánia úton az ideiglenesen kijelölt megállóhelyen, a Hermina úton, illetve az Állatkerti körúton a 72-es trolibusz megállóhelyein, a Gundel Károly úton pedig a Dózsa György út előtt lehet felszállni.

Ma sem lesz egyszerű BKV-val közlekedni – mutatjuk a részleteket

Fotó: wikipedia

- a Puskás Ferenc Stadion M felé a Gundel Károly út és a Stefánia út között az Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Zichy Géza utca közötti megállókat. A 75-ös trolibuszra a Gundel Károly úton az ideiglenesen kijelölt megállóhelyen, az Állatkerti körúton, illetve a Hermina úton a 72-es trolibusz megállóhelyein, a Stefánia úton pedig az ideiglenesen kijelölt megállóhelyen lehet felszállni.

76-os trolibusz

Március 16-án várhatóan 12 óra és 13 óra között a 76-os trolibusz két szakaszon, megosztva közlekedik:

- A Jászai Mari tér felől a trolibuszok a Lehel tér M megállóhelyig visznek utasokat.

- A Keleti pályaudvar M felől a trolibuszok módosított útvonalon, a Károly körút (Astoria M) megállóhelyig visznek utasokat; a 76-os trolibuszra a Wesselényi utcában és a Dohány utcában a 74-es trolibusz megállóhelyein lehet felszállni.

105-ös autóbusz

Március 16-án várhatóan 9:50 és 13:40 között a 105-ös autóbusz az Andrássy utat elkerülve, részben a 9-es busz és a 72-es trolibusz vonalára terelve közlekedik, nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra a Bajcsy-Zsilinszky úton a 9-es autóbusz, a Bajcsy Zsilinszky út és a Dózsa György út között a 72-es trolibusz megállóhelyein lehet felszállni.

Melyik menetrendet kell figyelni a márciusi 15-i hosszú hétvégén?

Március 16-án, pénteken és 17-én, szombaton a járatok a szombati menetrendjük szerint közlekednek.

Március 18-án, vasárnap a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben a BKK közleménye szerint.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.