Abban a reményben, hogy az ország hosszú távú érdekei legalább egy kicsit felülírják a pillanatnyi hatalmi vágyakat. Reményben, mert a hazai tapasztalat alapján a politikai vállalások igencsak ingatagok. Ebből a szempontból még az sem kizárt, hogy egy ténylegesen megalakított nagykoalíciós kormány jelenthetne megoldást. (zárójelben: 2012-ben már felmerül egy olajfa-koalíció lehetősége) Tudva, hogy igencsak csikorognának a fogak egy ilyen koalíciótól.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Egyszeruen nem akarok hinni a szememnek es a fulemnek, amikor olvasom a cikkirok, bloggerek es a mi kommenteloink sorait.

Nem akarom elhinni, hogy aprilis 8-ra ugy gondolnak, hogy "ossze kene fogni es akkor talanel tudjuk erni, hogy legalabb ne 2/3-dal gyozzon, csak egy elhanyagolhato tobbseggel" es "jaj, mi lesz, ha orban ellenzekbe kerul, es majd a fidesz igy, meg ugy..."

AZ ISTEN ALDJON MEG MINDEN KEDVES KOMMENTELOT, UJSAGIROT!

fOGJATOK MAR VEGRE FOL, HOGY A SZAVAZAS UTAN A FIDESZ MEG KELL, HOGY SEMMISULJON, VAGYIS HOGY NE TUDJON PARTKENT MUKODNI, MERT AZ EGESZ VEZETOGARDAJA KOZTORVENYES RABLOKBOL, BUNOZOKBOL ALL1

orban es a tobbi maffiozo a valasztasok utan NEM SZABAD, hogy szepen hazasetaljon, igyon egy whisky-t es kezdje el osszeszedni magat, es szervezni uj arcokkal a vezetoseget, mert - ahogy Gyurcsany ugerte - az elso max. 12 oraban poltpetert es orbant, lazart, rogant, habonyt, balogot, gyakorlatilag MINDENKIT, akinek resze van (volt) a NER-ben, azokat letartoztatja es konyortelenul elszamoltatja. (Most itt nem a III/III-as elszamolasrol, hanem az ellopott milliardok sorsarol van szo).
Vegye mar mindenki tudomasul, hogy az egesz fidesz nem egyeb, mint egy fedoszervezet orban meggazdagitasara, ahol MINDEN felelosseg orbane, mert egyszemelyes volt a donteshozas, ez tagadhatatlan - es ehhez a jogi hatteret polt biztositotta.
Tessek elfogadni, hogy NEM lesz vezetosege a fidesznek, es semmilyen partot nem kotelesek ellenzekkent beengedni a parlamentbe.
Aki teljesen figyelmen kivul akarja hagyni Vonaekat, az elegge botor: de mas dolog az egyszeri valasztas, es mas dolog utana a kormanyalakitas. Ez - a mai magyar helyzetet ismerve - nem lesz egy egynapos dontes, hanem egy hosszu folyamat. hetekig is eltarthat.
Tessek elfelejteni orbant, mint politikai tenyezot, kepzeljuk el a jovot, amiben NINCS orban. Ha most mindenki belekepzeli orbant BARMILYEN szerepben, akkor soha a budos eletben nem lesz valtozas, legalabbis nem mentalisan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A fidesz kormányzásnál szarabb már nem lehet. Ennél egy nagy koalíció is jobb lehet.
GeoCravker
@Eladott Ország: Ez a jelzett cikkben is hivatkozva vagyon. Ha jól rémlik :-)
Egyébként a köpönyegforgató fasisztánál csak egy rosszabb van.
A pökhendi köpönyegforgató fasiszta.
A Jobbik most ez-
GeoCravker
@simmering73: Egy valós nagykoalíció talán.
Egyébként egy LMP-Fidesz-Jobbik 4/5 szerintem rosszabb lehet.
GeoCravker
@karma1: Ezer dologban igazad van. Az ezeregyedikben nem.
Jogállami keretek között nem elérhető, hogy a Fidesz a válaztás másnapján ne menjen haza, ne csomagolja össze a vezetősége a banki kivonatokat és ne röhögjön a markába.
A választás másnapján, bárki is nyeri, még mindig Orbán lesz abban a helyzetben, hogy rendkívüli állapotot hirdessen ki.

Ergo: a felelős ellenzéknek a nem-jogállami viszonyokra is kellene legyen B-terve.
Mert akkor, ha a tömeg érvényesít B-tervet, akkor okkal lesz szükségállapot. Ha még Orbán ki tudja hirdetni. Lógva a köruton.
Eladott Ország
@GeoCravker: ma 14:03; "LMP-Fidesz-Jobbik nagykoalíció" nem valósul meg. A választási beszédek után nem releváns.
GeoCravker
@Eladott Ország: Emlékszel Torgyán esetére a pörkölttel?
Tekintettel arra, hogy a képviselő nem visszahívható, a választóinak nem tartozik közvetlen elszámolással, a pártlisták miatt a pártok még annyira sem, a tüntetések beszédei a legkevésbé sem relevánsak.
Orbán után szabadon: ha azt nézem amit tesznek, az nem mutat az ellenkező irányba.
A Jobbik és a Fidesz között 80% körüli a programegyezőség a migránsozás, a rasszizmus és sovinizmus talaján. Az LMP definitíve egy opportunista hatalmi túlélést fogalmazott meg már akkor, amikor Karácsonyék kiváltak, és az LMP az önszalámizás útjára lépett. Orbán ügyvédjétől kezdve lefele létező Fideszes kapcsolatokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.