Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár ismét nyilvánosságra hozta legújabb, földárveréseket összegző jelentését, amely ezúttal a Pest megyei földügyeket tekintette át. A legfrissebb elemzés szerint Pest megyében és Budapesten 17 ezer 286 hektár állami földet hirdettek meg árverésen, ebből valamivel több mint kilencezer hektárt privatizáltak is. A Népszava által közölt jelentés szerint a nyertesek száma bár nagynak tűnik (149 árverezőhöz került valamennyi föld), a területek háromnegyedét, azaz több mint 6800 hektárt 27 nagy érdekeltség szerezte meg. Vagyis, miként korábban szintén jellemző volt az ország más részein, a kiválasztott keveseknek nagy, viszonylag sokaknak pedig igen kis területek jutottak. A jelentés beszámol még arról, hogy: Az elkelt területből több mint 7400 hektár (közel 82 százaléka a gazdára talált földeknek) licitálás nélkül, kikiáltási áron, az európai árak töredékéért, átlagosan hektáronként 1,6 millió forintért került az árverési...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Na, emberek! Ehhez kell nekik 4 év, mert kapkodtak ugyan, de nem végeztek minden nemzethy mutyival!
Férgek!
"Nekünk Magyarország az első!" Meg a mutyisorozat! Pondrók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
És az ellenzéki barátok hogy jártak?
Desischado
@quadrocopter: Én ezt úgy fogalmaznám, "Hogy nekünk a LOPÁS az első!"
Amúgy meg igazad van, a lopás itt a lényeg, hogy vígan lehessen tovább lopni, na meg orbán cezaromániás hataloméhsége! Hogy szakadna rájuk az ég!
bakegya
HAJ RÁ MAGYAROK-ahogy saját magatokkal kibasxtatok,most már a tiborcz pityunak is sz...tok orbán seggedelmével elment a fityiSS MAFFIA A FALIG!-
ÜRES ORBÁN GYŐZŐ GÖDRÖKKEL VAN TELE AZ ORSZÁG,LEBOROTVÁLT TERMŐFÖLDFELÜLETET ZSÁKOLNAK ÉVTIZEDEK ÓTA A MÉSZÁROS BARÁT FAGYILKOLÁSAIT SENKI SE LÁTJA-HÁT MAJD MEGLÁTJA HA AZ AGYVÉRZÉS KERÜLGETI A BALATONKÖRÜLI KERÉKPÁRTÚRÁJÁN-HA MÉG EGYÁLTALÁN MAGYAR ELJUT ODA.
bakegya
A "PROMONTOR U-I" ÁRVERÉS SOKUNKNAK EMLÉKEZETES !!!-rohadjon meg az orbán torgyán után ...de ne MAGYAR FÖLDBE,MERT AZ MÁR NINCCCCCS!!!
Commenter
@quadrocopter: Hát a műkörmös nagyon ért a földműveléshez kb. úgy mint a médiacézárrá avanzsált félanalfabéta gázszerelő a médiához és a kultúrához. És ne felejtsük el Kósa öreganyjának sertéstelepét meg "sikerdíjait" sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.