Hódmezővásárhely új polgármestere saját honlapot indított az esélyes ellenzéki jelöltekről, hogy motiválja a választási koordinációt.

Márki-Zay Péter a kezébe szeretné venni az ellenzéki koordinációt. A többi választókerületben a Közös Ország Mozgalom, és a Viszlát Kétharmad felméréseire is támaszkodna, de leginkább azt szeretné, hogy maguk a pártok egyezzenek meg a visszaléptetésekről, és közöljék vele az esélyes jelöltet, akit feltüntethet a táblázatban.

„Egyéniben tehát a jobbikos Kiss Attilára fog szavazni, de a listás szavazatáról még nem döntött”

– mondta Márki-Zay az Azonnalinak. Hozzátette:

az olyan kis pártokra adott szavazatok, amelyek végül nem érik el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Fidesz hatalmának a fenntartását szolgálják.

Milyen lenne egy ügyvivő kormány?

Márki-Zay azt is mondta, hogy szívesen látná Orbán helyén Bod Péter Ákos közgazdászt, aki a kilencvenes évek elején miniszter, majd jegybankelnök is volt, sőt, ő volt Orbán Viktor valaha volt egyetlen saját magán kívüli miniszterelnök-jelöltje, méghozzá 2006-ban. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint

Bod olyan integratív személyiség, akivel a jobboldali, korábban fideszes szavazók is szimpatizálnak, ezért ideális lenne egy ügyvivő szakértői kormány élén.

Az új polgármester szerint a választások után még a Fidesz padsoraiból is lennének olyanok, akik átülnének egy ilyen ügyvivő kormányt támogató koalícióba.

Azt is elmondta: sokan kérték tőle a hódmezővásárhelyi választás előtt, hogy mindig maradjon független. Ő ezt úgy értelmezte, hogy ne lépjen be a Jobbikba vagy az MSZP-be. Ezen pártok jelenlegi állapotában erre nem is lát esélyt – tette hozzá.

Címlapkép: Youtube/AZONNALI

(Azonnali)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ez kell csinálni! Hahó, ellenzék, segítsétek a választókat, valahogy így is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@Shikari: Tudod?
Az ellenzéki szavazók pont leszarják a pártok háborúit.
Aki változást akar az szavaz a legesélyesebbre.
koszpeko
@Shikari: Egyetértünk ebben.
Minden esetre sok sikert kívánok az ellenzéknek.
koszpeko
@Shikari: Pedig ha létre jön a koordináció van félni valója a fityisznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.