Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ismételten arra szólította fel Szél Bernadettet, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltjét, hogy fejezze be a rágalmazást.

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy az ellenzéki politikus hétvégi sajtótájékoztatóin újfent alaptalanul becsmérelte a számvevőszék munkáját. Felszólították, hogy ne használja kampánycéljaira a független ÁSZ-t.

ÁSZ: Szél Bernadett fejezze be a rágalmazást!

Hozzátették: Szél Bernadett sorozatos kijelentései azért is érthetetlenek, mert az LMP kormányfőjelöltje a január 11-én nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentés következményeként határidőn belül megküldte az ÁSZ-nak a párt intézkedési tervét. Abban feladatokat határozott meg a feltárt szabálytalanságok kijavítása, jövőbeli elkerülése érdekében, továbbá konkrét intézkedési feladatot tűzött ki azért, hogy az LMP a jövőben ne fogadjon el tiltott támogatást.

Az ÁSZ hangsúlyozta, hogy független a politikától, nem vesz részt a politikai kampányküzdelmekben, nem mérlegel politikai szempontokat. A számvevőszék számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint vizsgálnia kell. Az ÁSZ minden párt ellenőrzését elvégzi – közölték.

Azt írták, hogy az LMP január elején lezárt, 2015-2016-ra vonatkozó ütemezett ellenőrzése során is a törvények maradéktalan betartásával jártak el. Azt állapították meg, hogy a párt nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki gazdálkodásának szabályozási környezetét, nem teremtette meg az átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjait a közpénzekkel. Könyvvezetése és gazdálkodása során a jogszabályi rendelkezéseket és a belső előírásokat sem tartotta be, továbbá nem az előírásoknak megfelelően készítette el a 2015-2016. évi pénzügyi kimutatásait – sorolták.

Az ÁSZ azt is megállapította, hogy az LMP 2015-2016-ban törvényi kötelezettsége ellenére nem végezte el a nem pénzbeli, vagyoni hozzájárulások megfelelő értékelését.

A párt 2015-2016-ban 4 millió 420 ezer forint értékben tiltott nem pénzbeli, vagyoni hozzájárulást fogadott el jogi személyektől kedvezményes ingatlanbérlet formájában – idézték fel.

Azt írták, hogy az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de a számvevőszékkel szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, a szervezet jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam fundamentumát veszélyeztetik.

Szél Bernadett szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ők az ÁSZ-t nem egy "bosszúálló kézként" akarják használni.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Független!!!? A jó édes @nyátok az! Hogy van bőr a pofájukon ilyet mondani! Akkor csak kérdem, miért nem baszarintották meg a fityeszt is legalább annyira, mint a jobbikot, mert ok az lenne rá!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Független!!!? A jó édes @nyátok az! Hogy van bőr a pofájukon ilyet mondani! Akkor csak kérdem, miért nem baszarintották meg a fityeszt is legalább annyira, mint a jobbikot, mert ok az lenne rá!!!
advocat
Azért én a szervezet függetlenségében nem igazán hiszek. És bírálni lehet egy szervezetet. Nehogy már azt higgyék ez még a szocializmus. Még meg is sértődhet a - (volt) Fideszes - főigazgató! És ha akármilyen alapon kiadták a helyiséget? Mi van akkor, ha én azt csak úgy odaadom, hogy használják. Mi tiltja ezt meg? A ,magántulajdonommal talán azt csinálok amit akarok. Főleg ha még "papír" is van. Mert az jó ha van.
Equus1
A TAO pénzek és a fidesz körül minden rendben,ott nem kell vizsgálódni.
csipetke
Széllnek attól több esze van,mint hogy bizonyítékok nélkül állítson valamit.Azt meg szerintem mindannyian tudjuk,hogy az ÁSZ úgy táncolt,ahogy a fidesz bazsevált...Ennyi.
RonaGyuri
csak a rend kedvéért Bernie asszony nem egy független ÁSZ-ról beszélt, hanem erről az ócska pártkatonák által lezüllesztett kormány-bagázsról! =))
Klubtag
Az ÁSZ meg fejezze be a közvélemény félrevezetését, a legtöbb állításuk igenis politikai presszóra született az elmúlt hónapokban is. Nemcsak azért nem független, mert az a vezetője az aki, hanem azért sem mert olyan időpontban és olyan eredménnyel abszolválja a vizsgálatait, ami csodák-csodája mindig egybecseng a fidesz-kdnp aktuális érdekeivel.
Az ÁSZ egy lepukkadt jogállamiság intézménye, melyet nem Szél Bernadett szavai hozatak ilyen állapotba, hanem a regnáló hatalom. Amit kifogásolnak az LMP-nél, azt a kormányzópártok nagyüzemben alkalmazzák, sok százmilliós nagyságrendben, következmények nélkül.
desiro
Nem szeretem szél kisasszonyt, de most igaza van.
Az ÁSZ vizsgálódjon a g.ci környezetében is.
nezelodo
Nem szorul az ÁSZ arra, hogy a Bernike járassa le ezt a nagyra becsült manipulátor gépezetet. Megteszik ez saját maguk. Elég a lejáratáshoz a nevezettek szolgalelkűsége, és a törvények "különös értelmezése".
quadrocopter
"... az ellenzéki politikus hétvégi sajtótájékoztatóin újfent alaptalanul becsmérelte a számvevőszék munkáját. "

Panaszkodik az Orbán seggét törlő wc-papír!
cikicakk55
Én tényleg egy egyszerű ember vagyok. Nem politikus,nincs gazdasági végzettségem. Amit tudok és megismertem azt az internetnek köszönhetem,de még én is tudom,hogy 2010 óta Magyarországon egyetlen független szervezet nincs. Azt is tudom,hogy minden szervezetet a Fidesz irányít. Kit akar becsapni az ÁSZ ha egy ilyen egyszerű ember,mint én,még én sem hiszek nekik? Nem érdekel Szél Bernadett és a pártja sem,de most igaza van. Az ÁSZ igen is csak azt és azokat ellenőrzi aki,akik veszélyeztetik Orbán hatalmát.
Pálinkás Pál
ÁSZ...ti úgy vagytok függetlenek ,mint a polpot...meg a többi fideszseggnyaló szégyenszervezet!!
papa.49
Nem kedvelem az lmp. a Bernit se különösebben de MOST TELJESEN IGAZA VAN, A DOMONKOS VEZETTE ász. /nem véletlen a betű/ NAGYON PÁRTHŰ(LYÉKBŐL) ÁLL, ezt kár még tagadni is !!!
Egyébként mi az hogy felszólít a ász egy politikust ???
Problémák vannak a VÍZTORONYBAN !!!
X-ray
Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, 2011. januártól a Költségvetési Tanács tagja. 1998 és 2010 között az Országgyűlés tagja, 1998-2002, illetve 2006-2010 között a Békés megyei közgyűlés elnöke. Wikipédia
Párt: Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ !!!
Nessy
ÁSZ és függetlenség? Antagonisztikus ellentét van a kettő között jelenleg. Miután felnőtt emberek, oda mennek, ahova pártunk és kormányunk küldi őket, azt vegzálják, akit kijelölnek nekik!
quadrocopter
@Shikari: Kis butus, miért kellene választásig várni, ha sértve érzi magát ez a csicska szolgatársulat?
Nem mer belevágni, mert bukna!
creativehun
Az ÁSZ mint független szervezet??? No ne röhögtessük már egymást!
Desischado
Ha az ász független, akkor én vagyok a római Pápa! Ni már az ájtatos manók, hogy besértődtek! Széll Bernadettnek igaza van!

@durbincs: Dugulj már el, te kotonszökevény? Arra sem vagy méltó, hogy Papa.49 nevét a szádra vedd!
kokopelli
@Desischado: ...legalább humoros lenne! :-((
@creativehun:...nem független,de az ÁSZ mindent üt,hát még ha adu! ;-)
Eladott Ország
A tejhatalmú állampárt ellenőrző szerve kikéri magának. A történet legfontosabb eleme, ami talán a számvevőszéki megállapítások jogosságánál/jogtalanságánál is fontosabb, hogy bár a jogorvoslathoz való jog alapvető, alaptörvényben garantált jog, az eljárás alá vont pártok számára nincs biztosítva a jogorvoslati lehetőség: az ÁSZ által hozott döntésekre nincs jogorvoslat. A kicsinálás, földbe döngölés garanciája ez. Hogy az érintettnek ne legyen lehetősége a sérelmezett döntést felülvizsgál(tat)ni, és a sérelem megállapítása esetén a döntésre visszaható módon a sérelmet orvosolni. Bőven itt lenne az ideje, mert már évekkel ezelőtt is késő volt: mindazok, akik a legelvakultabban szokták a szemüket forgatni azon, hogy egyesek a szájukra merik venni a diktatúra szót, hagyják a fenébe a glaszé kesztyűs csipkerózsikásdit. Nem csalás és nem ámítás, hogy Orbán Viktor demokratikus úton már aligha eltávolítható. Olyannyira nem, hogy ebben a lángoktól drótkerítéstől, Soros-ügynököktől és szügyig nyomorúságtól ölelt földi paradicsomban semmi nem marad, ami ne egy diktátor jóindulatától függne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.