Szél Bernadett szerint "a baloldal irányából a jobboldal irányába nem történt meg az a közeledés, ami ahhoz kell, hogy kormányváltás legyen Magyarországon április 8-án".

Szél Bernadett: nincs meg a kormányváltáshoz feltétlenül szükséges közeledés
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje hétfőn Debrecenben, sajtótájékoztatón a DK-val és az MSZP-Párbeszéddel történt egyeztetés kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta: számukra azért volt jelentős a találkozó, mert kiderült, hogy amit a DK elnöke az egyeztetésről bejelentett, azt nem gondolta komolyan.

A zárt tárgyaláson világossá tette, hogy nincs meg a kormányváltáshoz feltétlenül szükséges közeledés

- tette hozzá Szél Bernadett, megjegyezve: neki hétfő estig van mandátuma, hogy tárgyaljon ellenzéki vezetőkkel arról, létre tudják-e hozni azt a fajta együttműködést, ami Magyarországon a kormányváltást húsz nappal a választás előtt reális célként tudja megvalósítani.

Ennek szellemében a debreceni sajtótájékoztatóját és lakossági fórumát követően késő este ül le Vona Gábor Jobbik-elnökkel tárgyalni, aminek az eredményét kedden tárja a nyilvánosság elé.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Szerintem a Demeter elvtársnő is vakargatja azt a szép buksiját, hogy átült a klimaxos pártba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Madácsi Pali: igen, kivéve ha képesek lennének megegyezni egymással.

Mert ez esetben természetesen rájuk kell szavazni az adott körzetben. Gondolom a pártlistán is.

Gyuri?
Madácsi Pali
@Peller Anikó:a párt lista független az egyéni körzetektől. Nem kötelező a két voksot egy szervezet listájára, jelöltjére adni. A koodináció alapján sok helyen kell igy szavazni: pl lista DK, egyeni MSZP-P jelölt, vagy lista MSZP-P, jelölt DK, Pécsett lista szimpátia szerint egyéni Mellár független, néhány helyen ahol a jobbik az esélyes kihívó lista tetszőleges egyéni a jobbikos jelölt.
Igy bukik Orbán és rendszere!
simmering73
"Ha nem ítélnénk el a közbeszéd színvonalának hanyatlását, bizonyára azt mondanánk, hogy “ki nem tojja le Vágó Gábor és Szél Bernadett komfortzónáját”, amikor az ország jövőjéről, sorsáról van szó, egy diktátor megállítása a tét. Tényleg, ez a néhány perc a magyar álellenzék pusztításának jelképe is lehetne."
nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-az-lmp-komfortzonaja/
Jozefina
Úgy gondolom bernike egy politikai prosti. Esze ágában sincs megegyezni az ellenzékkel fidesz-kdnp ellenében. Szerintem már régen megegyeztek orbánnal a koalíciós kormányzásról, ahol bernike nyilván zsíros posztot fog kapni, Ugyanez lehet a helyzet vonáékkal is. De mindketten ráfázhatnak, mert orbán van olyan dörzyölt, hogy bedarálja őket, mint anni a kisgazdákat. Szerintem mind az LMP, mind a Jobbik szinpatizánsok, akok valóban kormányváltást szeretnének nem fognak rájuk szavazni, hanem mást fognak választani és jól teszik!!!
Béla333
Az LMP feladva addigi álláspontját, Hódmezővásárhely után mindenki felé nyitott a koordináció ügyében.
Sajnos az ellenzéki oldal egyes része ezt is csak az LMP mocskolására használta ki, lelkük rajta.
A tárgyalásoknak vége, most lehet megvitatni, hogy ki, mit rontott el.
A végeredményt mi fogjuk elszenvedni: jó eséllyel marad a Fidesz!
coni
@Madácsi Pali: "Szél egy Lehet Megélhetési Politikus! "
Ha 2014-ben mindent megtettek a Fidesz 2/3-ért nem várhatjuk tőlük, hogy 2018-ban másképp legyen. Az LMP-nek csak az a fontos, hogy minél többen melegedjenek a Parlamentben (ellenzékben) és nem az, hogy mi lesz az országgal. Ahogy 2014-ben is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.