Síncserét végez a BKK vasárnap a Bartók Béla út és a Karolina út kereszteződésében, ezért a 19-es és 49-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek. Pótlóbusszal vagy a 4-es metróval lehet eljutni a kelenföldi pályaudvarra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint március 25-én, vasárnap a társaság a Bartók Béla út és a Karolina út kereszteződésében síncserét végez, ezért a 19-es és 49-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek majd, nem mennek ki a kelenföldi pályaudvarig.

Síncsere miatt vasárnap rövidített útvonalon jár a 19-es és a 49-es villamos

Fotópixabay.com CCO

A Kelenföld vasútállomás M és a Móricz Zsigmond körtér M között a 49-es pótlóbusszal lehet utazni. Alternatív eljutási lehetőségnek a BKK az M4-es metrót ajánlja.

null

null

A pótlóbusz így közlekedik:

A 49-es pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér M felé a Kelenföld vasútállomás M–Vasút utca– Kelenföldi út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér M útvonalon közlekedik, és az alábbi megállókban áll meg:

- Kelenföld vasútállomás M: a Vasút utcában a villamos megállóhely mellett;

- Szent Gellért-templom: a 19-es és a 49-es villamos megállóhelyén;

- Csóka utca: a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Karolina út: a 7-es, az 58-as, a 114-es, a 153-as, a 213-as, a 214-es, a 907-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Kosztolányi Dezső tér: a Bocskai út kereszteződése előtt létesített megállóhelyen;

- Móricz Zsigmond körtér M (leszállóhely): a Móricz Zsigmond körtéren az íves házak előtti szervizúton, a Fehérvári út torkolata előtt létesített megállóhelyen.

A 49-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé a Móricz Zsigmond körtér M–Bartók Béla út–Somogyi út–Etele tér–Vasút utca–Kelenföld vasútállomás M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

- Móricz Zsigmond körtér M (felszállóhely): a 7-es, a 114-es, a 213-as, a 214-es, a 907-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Kosztolányi Dezső tér: a 7-es, az 58-as, a 114-es, a 153-as, a 213-as, a 214-es, a 907-es, a 908-as, a 918-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz megállóhelyén;

- Karolina út: a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Csóka utca: a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Szent Gellért-templom: a 918-as autóbusz megállóhelyén;

- Kelenföld vasútállomás M: a Vasút utcában a villamos mellett.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem számít újabb utazásnak

A BKK tájékoztatása szerint a pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.