Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy az ellenzéki pártok nem értették meg Vásárhely üzenetét és az abban megfogalmazott népakaratot. Ez pedig arról szólt, hogy a választók nem pártokra, hanem Orbán ellen akarnak szavazni. Az volt az állampolgárok kérése, hogy az ellenzéki pártok álljanak félre az útból. Mindenhol jelöljenek ki egyetlen személyt, akire azok szavazhatnak, akik Orbán ellen akarnak szavazni. Nem akarjuk Márki-Zay Péter érdemeit csorbítani, értékeit kisebbíteni, de ha az emberek nem Orbán ellen akartak volna a szavazatukkal fellázadni, akkor lehetett volna bármilyen kiválóság, soha nem szavaztak volna rá. El kell felejteni, hogy a jobb képviselőjelölt győz. Az a jelölt győz, akire azért szavazhatnak, mert Orbán embere ellen van. A szavazat nem róla szól, és nem neki szól, hanem Orbán ellen. Orbán elleni lázadás és elutasítás. Ezt kellett volna megérteni és tudomásul venni az ellenzéknek. A kommunikáció szintjén ezt megértették, valójában nem voltak hajlandóak az...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
"nincs más megoldás, mint a hátralevő rövid időben olyan helyi civil szerveződések létrehozása, amelyek az ellenzéki pártokat megkerülve, maguk választják ki azt a jelöltet, amelyik bárki lehet, de rá mutatnak, hogy aki Orbán ellen akar szavazni, az szavazzon rá. Ez a népakarat vagy felmegy a pártok vízfejéhez, és alkalmazkodnak hozzá, vagy nem, de a helyi állampolgárok velük nem törődve kiválasztják azt az embert, aki lehet egy sánta ló is, de aki azt a szerepet tölti be, hogy a rá adott szavazat az Orbán elleni szavazat, Orbán elleni lázadás legyen. És ezt mindenki tudja. Viccből akár a leggyengébbet is választhatják erre a célra. Ha a nép tudja, és megérti, hogy ő az Orbán elleni szavazat, akkor rá szavaz.

Ha ez nem történik meg, szinte elkerülhetetlen a Fidesz kétharmada. Akkor semmi nem történt Hódmezővásárhelyen, és akkor nem a nép akarata, hanem Orbán forgatókönyve érvényesül. Az pedig az ellenzék anyagi érdekeivel a rendszer bebetonozása, az Orbán-rendszer hamis legitimációja. Ami ebben a pillanatban azért életveszélyes, mert Orbán is megérezte a lázadást, és megcsapta annak a szele, hogy az ellenzék kiléphet a kontrollja alól, és a mindenkori kétharmados győzelemre beállított rendszerrel s az anyagi érdekeivel szemben viselkedik."
Jozefina
A jelölteket pártok állíthatják. Ez lehetne egy választási szövetség, ami azt jelenti, hogy egyetlen egy jelölt legyen a fidesz-kdnp-vel szemben Más megoldás nincs orbán diktatúrájának megállítására. Ebbe a választási szövetségbe a jelek szerint nem hajlan dó a jobbik az lmp és a momemtum. Ők továbbra is orbán szekerét tolják valószínűleg háttéralkuk eredményeként.
verőce21
Teljesen igaz a cikk tanulsága, csak önmaguk megsemmisítésével tudják a pártok Orbánt legyőzni.

Ugyanazt tudom ide is beidézni, mint az LMP-s cikkhez, a " lényeg az, ...hogy HMV-nek nem volt pártfinanszírozási pénzügyi vonzata!
Lehetett hazardírozni, félvállról venni a dolgot pártpolitikai szempontból. Nem volt Hamlet-i a kérdés."
verőce21
@verőce21: a mobiltelefon hibája a lájk!
karma1
@peterkelemen: Erre mar nagyon keso van, semmit nem lehet ezen valtoztatni.
A partta alakulason sem lehet segiteni, mert a partok a nep igenyenek megfeleloen kialakult csoportok, ahol az azonos nezetu emberek tomorulhetnek egysegbe.
Ilyen jogon letezik minden part, legyen az jobb- vagy baloldali, esetleg valamilyen kozep- vagy konzervativ part. Nincs ezzel semmi baj, a baj csak azzal van, hogyha a partok onzove valnak, es nem hallgatjak meg a civil szervezodesek hangjat, akik szinten komoly elv-kozossegeket alakitanak ki, mindegyikuk kiszemel maganak egy-egy serulekeny reteget, akiket azert tamogatnak ok, mert a partok a nagy politikai harcban peldaul nem ertik, hogy milyen nehez az elete egy kerekesszekesnek, vagy egy egy autista embernek, esetleg egy vaknak, vagy csak egy korosztalynak, peldaul az egyedul elo nyugdijasoknak. Ha minden part foglalkozna a TELJES nepesseggel, akkor a civil szervezeteknek nem lenne letjogosultsaguk, mert peldaul az MSZP-nek lenne egy fogyatekkal eloknek szolo kirendeltseg-halozata, senior reszlege, ahol mszp-sek segitenek az embereket a konkret problemaikban. Szerintem ma nem letezik ilyen, a civil szervezetek nagy hanyada inkabb egyhazi tamogatassal mukodik.
Igy aztan szinte minden part eleve lemond egy oriasi civil tomegrol, akikkel vagy nem akar, vagy nem tud erdemben foglalkozni, aztan 4 evenkent rajon, hogy ez a reteg me'g hianyzik a szavazotaborabol.
Ebben oriasi a felelossege a nagyobb ellenzeki partoknak (a legtobb tehat a Jobbiknak es az MSZP-nek), a tobbiek ertelemszeruen nem tudnak annyi szocialis kerdest felvallalni.
En azt mondom: sajnos keso erre, de aprilis 8.-an meg utoljara demokratikus(nak titulalt) szavazason mindenki elmondhatja a velemenyet.
Tegyetek meg! Soha vissza nem tero alkalom, ezutan mar csak a forradalom, vagy belso puccs, vagy polgarhaboru a megoldas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.