Négymillió-nyolcszázhatvanötezer-ötszáztizenegy dollár és még huszonöt cent. Ekkora összeg, vagyis több mint egymilliárd-kétszázmillió forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt fideszes képviselő, államtitkár, valamint felesége.

A cég neve, amely mögött a Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentumok alapján a hatvani politikus és neje áll: a Joy World Enterprise Limited, a bejegyzés dátuma 2013. június 10.

1,2 milliárd forint parkol a fideszes államtitkár offshore-számláján

A papírokban feltűnő offshore közvetítőcég, a Fidelity valós társaság, a nevében aláíró Shirlee Cornejo is létező személy, ahogyan a közjegyző, Aldo G. Reyes is. Utóbbi pecséttel, okmánybélyeggel ellátott dokumentumban tanúsítja, hogy a birtokunkba került iratok hiteles másolatok. A cég számlájának éves fenntartási költsége 300 dollár, ezt az összeget a 2017. év végéig fizették csak meg, ezért a Belize Bank zárolta a betétet, feloldani a pénz befizetésével lehetne.

Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

Az államtitkárt többször kereste telefonon a Magyar Nemzet, szöveges üzenetet is küldtünk neki, de lapzártájukig nem reagált a megkeresésre.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Takarékos család, be tudja osztani az alapjában véve szűken csurranó filléreket.
Biztos neki is vannak gyerekei, akinek segíteni kell, hogy saját lábra tudjon állni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Szabó Zsolt fideszes képviselő és államtitkár azonnal számoljon el ,és magyarázza meg hogy az elsibolt közpénzből miért finanszirozza a fideszt.Magyarázatot várunk Orbán Viktortól a fidesz elnökétől.
Magyar állampolgárok.
kereső
És Szabó Zsolt államtitkár sziveskedjen magyarázatot adni arra,hogyan sikerült pályázati pénzből a saját maga és családja számára egy "vadászkunyhót"! rittyenteni.Kérdezik: a
Magyar állampolgárok.
advocat
A fene egye meg! Mégis be kellett volna lépni, de már a megalakulásakor is vén voltam. Bár van egy-két öregfiú. Habár némi készpénz már arra is jó, hogy az ember leküzdje... Most már mindegy.
Kookas
@advocat: Bocs de tudom ajánlani a fidelitászt hátha letudsz majd tagadni 10-15 évet.
szaboria1
E is csak fenyeget mint a Szita, hogy feljelentést tesz.
Levendula
Érdekes módon egyik sem girnyó... mindegyik szinte gurul a jóléttől...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.