Sokan, eddig már 93-an visszaléptek az áprilisi országgyűlési választás jelöltjei közül. A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a hat választókerületben eddig 14-en léptek vissza.

Több mint kilencven jelölt lépett már vissza az idei választásokon – itt van az összes eddigi visszalépés!

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A legtöbb jelölt, nyolc a főváros 17-es egyéni választókerületében (Csepel-Soroksár) lépett vissza, de így is maradt 23 induló, valamint a Baranya megyei 2-es választókerületben (Pécs), ahol így 13 maradt a szavazólapon. Hét jelölt lépett vissza Heves megye 1-es választókerületében (Eger), ahol 22 jelölt maradt és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es választókerületében (Nyíregyháza), ahol egyelőre 16 jelölt maradt állva.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat választókerületében összesen 14 jelölt lépett vissza: hét az 1-es, öt a 2-es, és egy-egy a 3-as és 4-es választókerületben.

A legtöbb jelölt, 33 a Nógrád megyei 1-es választókerületben (Salgótarján) indul. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as választókerületben (Ózd) 31 jelölt szerepel a szavazólapon, 30-30 pedig a Békés megyei 2-es (Békés), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 4-es (Kazincbarcika) és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es (Vásárosnamény) választókerületben, 29-29 pedig Békés megye 4-es (Orosháza) és Borsod-Abaúj-Zemplén 5-ös (Sátoraljaújhely) választókerületében.

Egy választókerületben indul 26 jelölt, háromban 25-25, egyben 24, egyben 23 és egyben 22. A többi választókerületben ennél kevesebb jelölt szerepel a szavazólapon.

A legtöbb jelölt Budapesten indul, a 18 egyéni választókerületben 193 jelölt van összesen, de – mivel itt vannak a legkevesebb jelöltet felvonultató választókerületek is – átlagosan tíz jelölt szerepel a szavazólapokon. Budapesten a 7-es választókerületben (XIII. kerület) indul a legkevesebb jelölt, mindössze hat, és hét-hét jelölt indul az 1-es (V. kerület), 3-as (XII. kerület), 5-ös (VII. kerület), 8-as (XIV. kerület) választókerületben, nyolc pedig a 4-es (II. kerület) és 18-as (XXII. kerület) választókerületben.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a hét választókerületben 180 jelölt indul, átlagosan több mint 25. 26 és 22 jelölt indul a két miskolci választókerületben, 31 az ózdiban, 30 a kazincbarcikaiban, 29 a sátoraljaújhelyiben, 19 a tiszaújvárosiban, 23 pedig a mezőkövesdiben.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 1650 jelölt indulna az április 8-ai országgyűlési választáson, négy évvel ezelőtt ez a szám 1530 volt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A választók összezavarása volt a cél, mert miután visszaléptek, "pártjuk" logója és ikszelési lehetősége továbbra is marad a szavazólapon!
Eladott Ország
Ha Orbán most nyer, Magyarországnak vége. Még egyszer ilyen lehetőséget nem ad. Úgy lesz, ahogy mondta, “elégtételt vesz” ezért a lázadásért, ezért a merészségért, hogy a sajtó, a civilek fellázadtak ellene, és megkísérelték eltávolítani őt. Kíméletlenül lekaszál ez a Hitler-másolat mindent. Orbánt ugyanaz a szellem vezeti, mint Adolf Hitlert. Ugyanazok a sérelmei, a frusztrációi, ugyanaz a szellemi fejlődése. Ez az ember megbosszulja az őt sért sérelmeket: nagyságtudata ellenére a hátrányos helyzetét és a kisebbségérzését nem tudta ledolgozni a belvárosi zsidó értelmiséggel szemben. A zsidók ellen fogalmqazza meg a nemzet fogalmát, s a zsidókkal szemben védi meg a nép a “szabadságát”. A liberális Európa neki zsidó Európa, ami Soros nemzetközi zsidó hálózata uralma alatt áll. Nem véletlen, hogy az antiliberális zsidók (Köves) és az antiliberális izraeli kormányfő a barátja. A lliberális zsidók nekik is ellenségeik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.