Van mit veszíteni az április 8-ai választáson, az ellenzék nem tenne mást, ha hatalomra kerülne, mint 2002 után – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten. Közölte: az ellenzék azt mondja, nem bontja le a kerítést, de azt nem mondja, hogy nem nyitja ki.

Kövér László szétalázta az összes ellenzéki pártot
Fotó: Soós Lajos/MTI

A Fidesz választmányi elnöke az Újpesten tartott lakossági fórumon kiemelte: alaposan mérlegelni kell, ki kormányozza Magyarországot.

Nézzék meg, kik állnak az egyik és a másik oldalon! – kérte.

Ilyen gyenge, nívótlan és semmirekellő ellenzéke Magyarországnak 1990 óta nem volt. Utoljára "a Károlyi-féle banda" volt, amelyik ekkora károkat okozott

– fogalmazott. Gyurcsány Ferenc DK-elnökről szólva azt mondta: személyes felelőssége van a 2010 előtti katasztrófáért.

Pártja egy "neobolsevista szekta", és semmi máshoz nem értenek, csak a fenyegetőzéshez – közölte.

"Tettestársaik" az ország tönkretételében a szocialisták – mutatott rá, hozzátéve: követhetetlen, amit magukkal tesznek.

Azt a Karácsony Gergelyt emelték a nyakukba miniszterelnök-jelöltként, aki egy mérhetetlen párt vezetője. Ezáltal viszont 10 százalékot kell elérniük, ami miatt izgulniuk kell

– mondta a fideszes politikus.

Karácsony Gergely négy éve, az akkori összefogási lázban még azt nyilatkozta, hogy a szocialistákat még a fideszeseknél is jobban utálják. Vajon mennyire becsüli ez a párt a választókat, ha saját magát ennyire becsüli?

– tette fel a kérdést a Kövér László.

A Jobbikról szólva közölte: sok mindent látott, de amit a jobbikosok Vona Gábor vezérletével az elmúlt néhány hétben, hónapban bemutattak, olyat még nem tapasztalt.

Hogyan kínálhatja egy párt a választóknak értékként azt, hogy nem mondtak igazat 2010-ben, amikor a politikába beléptek. Hol beleköpnek a holokauszt áldozatainak emlékművébe, hol Hanuka üdvözletet próbálnak küldeni

– mondta.

Az LMP-ről azt mondta:

még azt sem tudták eldönteni az elmúlt nyolc évben, fiúk, vagy lányok.

Annyit tudni, hogy azt gondolják a politikáról, lehet valami más, de egyebet nem. Az összefogásról is homályban marad a valóságos álláspontjuk, egyik nap Gyurcsány parancsára elmennek a DK-székházába, ott azt mondják, azért nincs együttműködés, mert a Jobbik nincs benne, majd azt, hogy egyáltalán nincs együttműködés, de azért képviselő-jelöltjeik visszalépnek – tette hozzá Kövér László.

A kormány tevékenységét értékelve egészen 2002-ig visszatekintett, és azt mondta:

az első Orbán-kormány alatt volt az ország legjobb négy éve.

A szocialisták-szabaddemokraták ezt követően minden jelentős intézkedést a visszájára fordítottak, és elindították az országot a lejtőn. A devizahiteles csapda 1,3 millió embert sodort veszélybe – jegyezte meg.

A politikus kitért a cigánygyilkosságokra is, és azt mondta: államszervezési és morális szempontból is az összeomlás szélén állt az ország.

Innen jutott el Magyarország oda, hogy négy év erőfeszítéseinek köszönhetően elhárították a pénzügyi, gazdasági csődöt, visszafizették az IMF-hitelt, amivel pórázon akarták az országot tartani, és az első ciklus végére megteremtették a felemelkedés lehetőségét

– mondta Kövér László.

Szólt arról is, hogy különadók formájában a multik, bankok, kereskedőláncok 670 milliárd forintot fizettek be tavaly a költségvetésbe. Az adóssághelyzetet vázolva kifejtette: a kamatteher 450 milliárd forinttal kisebb, mint 8 éve.

Csak ezen két tétel miatt 1120 milliárddal van jobb pozícióban a költségvetés, amit többek között családtámogatásra fordítottak. Ilyen célra a bruttó nemzeti össztermék több mint 5 százaléka jut ma. A jövedelmek 28 százalékkal érnek többet, a családosok jövedelmi pozíciói 40 százalékkal jobbak, mint 2010-ben, emellett 730 ezerrel többen dolgoznak, mint akkor – jelezte.

Az ellenzék egyetlen alkalommal sem támogatta a kormányt, így amit ilyen körülmények között elértek, történelmi eredmény

– összegzett. Kövér László megjegyezte: egyes elemzők nagy bosszúságára, az unortodox gazdaságpolitika úgy tűnik, működik.

Van mit veszíteni – fogalmazott, hozzátéve: a 2002-es helyzetnél is jobb állapotban van most az ország, stabilan emelkedő pályára állt a gazdaság.

Az ellenzék azt csinálná, amit 2002 után, nem érdemes rájuk szavazni, túl nagy a tét

– közölte.

A választás Európa sorsát is befolyásolja, ha most elrontják, nem lehet korrigálni. Lehet mondani, nincs migráns hazánkban, de azért nincs, mert a Fidesz-KDNP kormányoz – jegyezte meg,

A házelnök leszögezte:

az ellenzék Soros György zsebében van.

Az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan világ, amelyben "világkormányzás" zajlik – közölte, hozzátéve: az államként, nemzetként való felszámolásunk zajlik.

Kövér László kitért arra is: világossá kell tenni, nincs olyan kerület, amely eleve vesztes lenne, minden kerületért érdemes megküzdeni, de olyan sincs, ahol ne kellene küzdeni a győzelemért az elkövetkező napokban.

Hozzátette: minden szavazat számít, azok is, amelyek adott esetben egyéniben nem adnak mandátumot.

A hátralévő két hétben mindent bele kell adni! – jelentette ki.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Továbbá, elemezte Bibó:

a fegyverletétel és a várható béke feltételeit Károlyi Mihály és a Tanácsköztársaság visszautasította, míg Horthyt és csapatát az antant azzal iktatta hatalomba, hogy a trianoni szerződést elfogadják és aláírják.
Borsodi
Hoffi jól mondta ha megszólal Kövér azt tudjuk mert csak szar jön ki a szájából.Ezektől különbeket legeltetett,némelyik még tejet is adott.
magyarbakancs
el figyelve a jobb oldali sajtó szakembereinek beszéd stílusát és a jobb oldali politikusok beszéd stílusát,csak úgy süt róluk az ember gyűlölet.
Főleg azokkal szembe ki merik kritizálni őket.
Lásd Bayer,kövér,Orbán és többi tömjén füstölt bódult egyént.
Yoda69
@quadrocopter: Durva!
Foleg orban beismero nyilatkozata. Ezt eddig meg nem hallottam. Ezt kellene legalabb az elenzeki mediakban bemutatni, es vege is lenne orban hatalmanak.
tudode
Valójában a MÚLTJUKHOZ HÍVEN az összes ELLENZÉKI PÁRTON karaktergyilkosságot követtett el a KÉT GRÁCIA, akiről már "Kádár Jánosnak is megvolt a véleménye"
.
Kövér et. lejjebb az agarakkal ezzel a .. T A B U ...múlttal:
.
----- Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
.
Sőt már Antall József is felfigyelt arra, hogy
.
---- Antall József a volt kommunisták visszatérésének veszélyéről
www.youtube.com/watch?v=xOP7yGM_3NU.
.
ÉS EZEK KITELJESEDTEK,olyan messzire merészeltek elmenni, AMIRE MÉG NEM VOLT PÉLDA a rendszerváltás óta, MEGCSINÁLTÁK ezek a középszerű Bibó-isták a SZEPLŐTELEN FOGANTATÁSUKKAL!
.
levakarhatatlan ... P I Ó C Á K .. KÉPÉBEN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.