A Greenpeace Magyarország a paksi atomerőmű-bővítés ellen demonstrált a Parlamenttel szemközti Duna-szakaszon vasárnap.

A Paksi Atomerőmű bővítése ellen tiltakozott vasárnap a Batthyány téren a Greenpeace Magyarország. 

Paks II. ellen demonstrált a Greenpeace a Dunán – fotók

Fotó: MTI/Mónus Márton

Álláspontjuk szerint a radioaktív hulladékok tárolásánál 250 ezer évre kellene tervezni az erre a célra szolgáló építményt, ám a legidősebb emberi kéz által létrehozott épület 10 ezer éves. Így véleményük szerint felelőtlenség az atomerőmű-bővítésre szolgáló Paks II. beruházás.

Greenpeace Magyarország

Hol tároljuk Paks II. atomhulladékát 250 ezer éven át? A legidősebb ismert emberi építmények romjai körülbelül 10 ezer évesek. Így új atomerőművet építeni felelőtlenség. Állítsuk meg Paks II.-t! "...

Perger András, a szervezet klíma- és energiakampány-felelőse szerint sehol a világon nincs még ilyesfajta létesítmény, Magyarországon is csak tervezik, ám a 2047-es határidőt nemrég 2064-re módosították. Ráadásul az a technológia, amiben bíztak, hogy megoldja a problémákat, nem vált be, és gond van azzal a pénzügyi alappal is, melyből Magyarországon a leszerelést finanszírozzák majd.

Paks II. ellen demonstrált a Greenpeace a Dunán – fotók

Fotó: MTI/Mónus Márton

Azt pedig Perger megdöbbentőnek tartotta, hogy mindezek ellenére nemrég arról tettek bejelentést, hogy a Paks II. reaktorait még ebben az évben elkezdik építeni. 

Mindezek ellen online petíciót indítottak, amelyet a stoppaks2.hu oldalon lehet megtalálni.

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Paks 2-ről még korai ekkora cirkuszt csinálni. Amennyiben Orbán április 8-án megbukna,szerintem vele együtt bukna Paks II minden eddigi szerződése és a kínai vasútvonal építése is az erősen kérdéses dolgok közt lesz. nagyon távoli még az az idő. A mostani politikai helyzet annyira labilis és nem csak Magyarországon,hogy ennyire előre tervezni teljesen értelmetlen dolog.
Kookas
@cikicakk55: aztán nehogy az legyen az indokuk hogy érvényes nemzetközi tököm tuja szerződésünk van.mert van az a pénz!!
Csizmás Kond
...semmi bajom velük, viszont tiltakozni a legegyszerűbb, azt bárki tud...ötletet adni, tervet készíteni, gazdasági gondokat megoldani, na azt már nagyonkevesen...pedig az olyasmikkel sokkal több hírnevet szerezhetnének mint a folytonos tiltakozással.
mackoka46
Nem kell Paks 2-től félni. Ez csak egy jogcím a sikkasztásra semmi több.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.