Már tájékoztatták is a tulajdonosokat. Több tokaj-hegyaljai pincetulajdonos is határozatot kapott, melyben tájékoztatják őket, hogy a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény alapján az ingatlanukra bejegyezték a Magyar Állam elővásárlási jogát, írja a Népszava. Ez azt jelenti, hogy ezeket a vagyonelemeket az eladó köteles ugyanolyan feltételekkel felajánlani az államnak, mint egy másik vevőnek, s az állam dönti majd el, hogy akar-e élni ezzel vagy sem. A lapnak egy férfi azt nyilatkozta, hogy az értesítés kézhezvétele után megnézte a nyilvántartást, és ebben nemcsak a település két védett pincesorára, hanem a köztük lévő lakóházakra is kiterjesztették a világörökségi védettséget, s ezzel együtt az állam elővásárlási monopóliumát. Egy másik gazda amiatt aggódik, hogy az állam majd nem piaci áron élne az elővásárlási joggal, és végül fillérekért sajátítja ki az értékes ingatlanokat, ha az „állami érdek” így kívánja. Komlóska polgármestere szerint ha az állam...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Hisz ez a Világörökség része! Következő a Gellért-hegy lesz? A rohadt életbe! "A kampányidőszak alatt az állami lopás zavartalanul folyik."
nyanya001
Mármint Lévai Anikó ?
A francba már ő lett az állam.
desiro
Megnőtt az étvágyuk, de mi lesz, ha buktok fidesznyikek???
nezelodo
Az állam meg én vagyok! Csak nem kopírozta le a Kigömböc az elhíresült néhai uralkodót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.