Hétfőn több évnyi felújítási munkálatok után Aleksandar Vucic szerb államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök átadta a szabadkai zsinagógát.

Európa második legnagyobb zsidó imahelyét a magyar szecesszió nagyjai, Komor Marcell és Jakab Dezső álmodták meg, az épületet 1902 szeptemberében vette birtokába a szabadkai zsidóság. A második világháborúban a szabadkai zsidóság többsége elpusztult, így a zsinagóga elhagyatottan állt és a szocializmus évtizedei idején, az állapota pedig folyamatosan romlott. Ezért Szabadka városa, Vajdaság tartomány, a szerb és a magyar állam, valamint az amerikai zsidó szervezetek jóvoltából nekiláttak a rekonstrukciós munkáknak. A magyar kormány a belső felújításra, valamint az udvar és a kerítés felújítására több, mint 2 millió eurót biztosított, az épület innentől már nem csak imaház, hanem számos kulturális rendezvénynek és hangversenynek is otthont ad majd.

Orbán Viktor és Aleksandr Vucic átadta a felújított szabadkai zsinagógát

Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Aleksandar Vucic szerb elnök (j) és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke (j3) a felújított szabadkai zsinagóga avatásán 2018. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Miközben Orbán és Vucic különösen jó viszonyt ápol egymással már hosszú évek óta, a magyar kormányt cseppet sem zavarja, hogy Vucic újabban előszeretettel találkozik Soros Györggyel és fiával. Mint a szerb média korábban megírta, a szerb államfő szeptemberében tárgyalt a milliárdos befektetővel és fiával, Alexander Sorossal, aki egyben a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatóságának elnökhelyettese is. Vucic a tárgyalás után „nagyon érdekesnek” nevezte a beszélgetést.

(via Magyar Nemzet)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Hogy néz már ki Orbán? Mint egy cigány vajda! Mondjuk nincs is messze az igazságtól. Kíváncsi lennék rá,hogy a 2 millió Eurót,amit a magyar állam biztosított,az mennyire volt tényleg 2 millió? Gondolom ezt a felújítást is a Mészáros § Mészáros KFT csinálta 3x-os feláron. Nem baj,hogy a magyar éhen döglik a saját hazájában,hogy a gyerekeknek nincs elég élelemre pénz! Lényeg,hogy a Szerbeknél van már új Zsinagóga! Na Orbán pajti! Most nem zavar Soros közelsége? Pedig lehet,hogy egy részét a pénznek pont Ő állta. Ráadásul a saját pénzét és nem Amerika közvagyonát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Zseniális alkalmazás segít kiirtani a Fidesz-propagandát a hírfolyamodból.

Két perc alatt megtisztíthatod a Facebookodat a mocsoktól!
Remek alkalmazás bukkant fel a neten, amellyel játszi könnyedséggel visszavonhatod a lájkodat az összes fideszes propagandamédiumtól, amit esetleg korábban belájkoltál.

Így működik: Amelyik fideszes csicskamédia neve mellett sötétkék gombot látsz, azt szerencsére nem követed. Amelyik mellett viszont világoskéket, azt valamikor korábban belájkoltad. Itt a gomb újbóli megnyomásával visszavonhatod a lájkodat.

Ha a teljes tábla sötétkék, akkor megszabadultál az összes fideszes propaganda-oldaltól.

Itt találod az alkalmazást!
nyugatifeny.hu/2018/03/23/zsenialis-alkalmazas-segit-kiirtani-a-fidesz-propagandat-a-hirfolyamodbol
Borsodi
Mindegy neki zsidó Román Török Mongol Ukrán Arab Szerb. adakozik ész nélkül Magyarország megteheti nincs szegénység.A kalap alatt roma .miniszterünk látható.
Zeta
Céljai erdekében Vucic megváltoztatta politikáját, elvileg szakított a magyarellenességgel!
Céljai erdekében, mint Orbán , bármit képes megtagadni! Es Orbán összeáll vele! Ezzel aláásva a magyarok hosszútávú érdekeit Pászror meg feladva mindent, kiszolgálja ! Szerbia , Románia , Ukrajna gazdasága meg a mi nyomorunkból gazdagszik!
Desischado
Tisztára úgy néz ki, mint egy lelakott vén cigány. Mondjuk, az is. Erre van pénz?! Itthon nem lehetne sokkal okosabb dolgokra költeni? De mindent a szavazatokért mi? Hogy szakadna rád az ég, te utolsó bélféreg!
Eladott Ország
ellenszel.hu/2016/12/07/egy-husz-eves-pletykarol-rantjuk-le-a-leplet-orban-viktor-valoban-orsos-viktor/
Egy húsz éves pletykáról rántjuk le a leplet: Orbán Viktor valóban Orsós Viktor? Orbán Viktor Mihály minden bizonnyal Orbán Viktor Mihálynak született, és felmenői is ezzel a vezetéknévvel élték túl a zivataros századokat, amikor még nem a kis Viktorka sanyarította a népet…
bencemacska
@1bitang: tegnap, 19:17
Szerintem mindenkit fenyegetett, aki nem tartozik a klánhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.