Nem véletlenül teszi a Newsweek Orbánt a címlapjára, mint az európai szélsőjobboldal meghatározó alakját. Nem mintha Magyarország jelentőségét tekintve vezető szerepre lenne hivatott Európában, de mégiscsak Orbán az első szélsőjobboldali politikus Európa közepén, aki hatalomban van immár nyolc éve. Orbán pedoig nemcsak szintézisét adja az európai szélsőjobboldal ideológiájának a vallási nacionalista irányzattól Mussolinin át egészen Hitlerig, hanem olyan illiberális rendszerben ötvözi, amely látszólag megőrzi a demokratikus kereteket, tartalmilag azonban kibelezi. Mindent megvalósít, amit Európa szélsőjobboldali diktatúrái, de nem erőszakos eszközök segítségével, hanem lépésről-lépésre haladó jogfosztással. Az ideológia ugyanaz, a cél ugyanaz, az eredmény ugyanaz lesz, az eszköz nem ugyanaz. Ehhez arra van szükség, hogy az ország demokratikus ellenzéke ellenérdekelt legyen az illiberális csalás és hazugság leleplezésében, az alkotmányos rend megdöntésének még a kimondásával...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán a neofasiszták és nácik bűnös útjára tévedt.
RonaGyuri
ácsi; szó sincs róla, hogy meghatározó lenne; csak az egyik legundorítóbb példány! =))
Aki Én
Már ott sántít a dolog, hogy egy személyiségzavaros komcsi suttyót jobboldalinak, de főleg szélsőjobboldalinak neveznek.
Ez egy elvtelen alak, aki mindig éppen az, amire a közönségének szüksége van.
Egy a lényeg, hogy lopni tudjon.
quadrocopter
" A parlament ellenzék nélkül is működik" ( by Geci)

" Némtországnak nem kell 30 párt, azért fogok küzdeni, hogy csak egy párt maradjon, a német nemzetiszocilista munkáspárt!" ( by Hitler)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.