Magyarország vezetését végső soron egy emberre kell bízni április 8-án – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Székkutason, hozzátéve: biztos benne, hogy Orbán Viktor a jó választás.

Lázár János a Csongrád megyei községben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel közösen tartott választási fórumon úgy fogalmazott,

akik velünk szemben állnak, nem képesek vezetni az országot, sőt, méltatlanok ennek a közösségnek a képviseletére.

A politikus több mint kétszáz érdeklődő előtt felidézte, 1994 óta minden választás alkalmával világos volt, kik harcoltak az ország vezetéséért. Jelenleg azonban az embereknek fogalmuk sincs arról, mi a másik lehetőség – mondta.

Országépítő kormány vagyunk, azok, akik a másik oldalon állnak, csak rombolni tudnak, gyűlölettel politizálnak

- fogalmazott a miniszter, hozzáfűzve: e között a két út között kell választani. Orbán Viktor, vagy nem, ez lesz a kérdés – jelentette ki Lázár János.

A térség fideszes országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, Székkutas Csongrád megye legjobban fejlődő kistelepülése, az elmúlt négy évben négymilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kétezer lakosú községben. A faluban ma már mindenki dolgozik, aki akar.

Lázár szerint Orbánra kell szavazni, az a jó megoldás

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A miniszter közölte, a Fidesz terve, hogy 2022-ig minden városban és községben az összes belterületi út legyen aszfaltozott. Székkutason ez két kilométernyi utcát jelent – mondta a politikus, aki a település belvízrendezésének folytatására is ígéretet tett.

Fazekas Sándor közölte, hét év alatt másfélszeresére nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása, a hazai agrárium növekedése az unióban az első három között van.

A földművelésügyi miniszter rámutatott, a kormány sikeresen képviselte a magyar gazdák érdekeit az Európai Unióban, ennek köszönhetően a hazánkba érkező támogatás 35 százalékkal nőtt.

A közös agrárpolitika átalakulóban van, a Fidesz és a KDNP elkötelezett a jelenlegi rendszer fenntartása mellett – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy egyaránt szükség van a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokra.

A mezőgazdaság talpra állítása a foglalkoztatási adatokban is megmutatkozik, 50 ezer munkahely jött létre a mezőgazdaságban, további 22 ezer az élelmiszeriparban. A nettó átlagkereset a mezőgazdaságban 50, az élelmiszeriparban 58-60 százalékkal nőtt – sorolta a miniszter.

Fazekas Sándor elmondta, az ellenzéki pártok programjában gazdaellenes lépések szerepelnek: az MSZP erőszakos szövetkezetesítést tervez, a DK programja támogatná a spekulánsok földhöz jutását, azzal pedig, hogy lehetővé tenné a jogi személyek vásárlását, kinyitná a kiskaput a külföldiek előtt, a Jobbik pedig visszavenné a gazdáktól az általuk megvásárolt állami földeket.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Rosta Tibor)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Shikari: Milyen állam csődről beszélsz. Mint kiderül a 2010 átvételét sem mínuszban kapták meg Bajnaitól épp a minap szólta el magát egy fideszes. Ezért is tüntették el a Bajnai által feltett átadás átvételt nehogy tudjunk róla mit tartalmazott.
Állam csőd majd az orosz és kinai hitelek miatt lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@Shikari: 14:38 ne erőlködj ember... a nemzetiszocializmus fogalma és jelentése a lényeg, amúgy a ,,Hitlergruß" köszöntés helyett hamarosan mindkét kezeteket fel kell emelni.
Eladott Ország
@Perwool: március 28. 21:43; Orbán nélkül sem vállalható a fidesz, mert a csúti kancigány, csak a szemetet vonzotta. Ahogy mondani szokták: összefújta a szemetet a szél.
Perwool
@Eladott Ország:"összefújta" Én ezt mondom az összesre!
Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!Na az söpredék politizál már 29 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények.Ma olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros.
29 éve fosztják ki nemzetünket ,országunkat ! Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi az egyik megy a másik jön,csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem , sem ember,sem gyerek semmi, csak a pénz és a hatalom!Sajnos itt az ország egyik fele az egyik zsebmetsző bandának tapsol, a másik meg a másiknak, miközben nem látják a lényeget. Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 29 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz! Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Eladott Ország
@Perwool: Nagyon igazat írsz. Addig amíg nem lesz még egy '56-os népfelkelés úgy látom nem is lesz változás. És ami szomorú egyre inkább lemaradunk már Romániától is.
evacica
Orbán fidesz program:Nekünk a zsebünk az első! Folytatjuk!!!
nevemnick
@Shikari: (ma.) Mi van? Ezek szerint téged megszédített a migránsözön... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.