A 2017. december-2018. februári időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 441 ezer volt, 70 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 129 ezerrel nőtt, a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 40 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 20 ezerrel csökkent.

A KSH szerint egy év alatt 70 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

Fotó: Pixabay

A munkaerőpiacon újonnan megjelenők száma 45 ezerrel meghaladta az egy évvel korábbit, miközben a 15-74 éves népesség lélekszáma 54 ezerrel csökkent.

A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája egy év alatt 1,7 százalékponttal 68,7 százalékosra emelkedett, az aktivitási ráta 71 százalékos volt a tavaly december és idén február között eltelt három hónap átlagában.

A 15-24 éves fiatal foglalkoztatottak létszáma 11 ezerrel, foglalkoztatási rátájuk 28,2 százalékkal csökkent. Az úgynevezett legjobb munkavállalási korú 25-54 évesek foglalkoztatási rátája 1,3 százalékponttal, 83,9 százalékra, az idősebb 55-64 éves korosztályba tartozóké 3,4 százalékponttal, 53,8 százalékra nőtt.

A Európa 2020 stratégiában az Európai Unió 2020-ra 20-64 éves korcsoportban 75 százalékos foglalkoztatási célértéket tűzött ki. Ebben a korosztályban a foglalkoztatási ráta Magyarországon 1,8 százalékponttal, 73,9 százalékra emelkedett egy év alatt. A férfiaknál 81,8, a nőknél 66,2 százalékos volt a ráta a 2017. december-2018. februári időszakban.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
@Shikari: Ha a KSH adatokat idézed, nem ártana Moldovát sem olvasnod, mert ö leírja "A KSH adattok olyanok, mint a bikini! Sokat enged látszani, de a lényeget eltakarja."
Pálinkás Pál
@Shikari: Természetesen ez nem igaz...akik kiesnek a munkanélküli biztosításból 45 nap után,az a ksh szerint már nem munkanélküli..és persze beleszámolják fideszmódon az előletek kimenekült fiatalokat is...szeretném látni azokat a számokat,akik után valósan járulékot fizetnek a munkáltatók...ja és természetesen a közhasznúnak csúfolt rabszolgákat se számítsd a dolgozók sorába...nos ha mindezeket kivonod,akkor tisztán látszik hogy csak a hozzád hasonló egybiteseknek szól a diadaljelentés!!!
Fradigege
Valami 50 ezerre csökkent a munkanélküliség. -20 ezer a munkanélküli? Választási kozmetika.
Eladott Ország
Csak azok a részletek ne lennének! A 4 millió 441 ezer munkavállalóból közel 219 ezer közmunkás. 115 ezer külföldön dolgozik. Illetve nem ennyien dolgoznak külföldön, hanem ennyien szerepelnek a statisztikában. Ők azok, akiket lejelent a magyar hivatalnak a munkáltató, mint külföldi telephelyen foglalkoztatott munkavállalót. A maradék sok százezer, tartósan külföldön dolgozó és az alkalmanként, vagy akár rendszeresen, naponta külföldre átjáró munkavállaló az itthoni adatokat izmosítja. És még egy szomorú adat: a munkavállalók között 285 ezer a 15-24 év közötti fiatal. Ez a szám azóta ugrott meg, mióta az oktatásból 16 éves korban ki lehet pottyanni. A statisztika darabra számol. Munkavállaló az is, aki akár csak egyetlen napot is dolgozott az adott időszakban és munkavállaló az is, aki – bár külföldön dolgozik, esetleg ott is él – de magyarországi lakcímmel rendelkezik és nem szerepel a munkakeresők listáján. Mindeközben az ország egyre több területén munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. A szakképzett munkavállalók inkább Ausztriában, Németországban, Angliában dolgoznak az itthoni bér többszöröséért. Újabban már Szlovákia is megjelent a magyar munkaerőpiacon, a keresetek és egyéb juttatások ott is meghaladják a hazai lehetőségeket.
papa.49
,,Csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítottam,, mondta egyszer egy állandóan szivarozó angol lord !!!
karma1
KSH,... Az egyik hazudozo kozmetikus ceg... Ha a munkanelkuli csak EGY orat dolgozik az eloirt idotartam alatt, akkor MAR kiesik a munkanelkuliek kategoriajabol...
Na meg a kulfoldon dolgozo magyarok,... Aha,/..
Aljas egy bagazs,... Mar csak 11 nap.
Pálinkás Pál
@Shikari: Hát dehogynem...elintéztétek parasztok hogy a szociális segély szerves része legyen a cselédség...de remélem buktok,és direkt miattatok bevezetik majd a kényszermunkát kőtörőben!!!
Eladott Ország
@Shikari: A Bencsik elvtárs volt munkásőr, te szellemi fogyatékos! A hazai újságírás és politikai élet kaméleonja.
uploads.disquscdn.com/images/19543f01712029f61c816549d13fc8ab8292ace1b19530de29c854b6696a9bc3.jpg?w=600&h=411
És az szomorú, hogy az ilyen aki segget csinált a szájából, játssza meg a konzervatív, keresztén nemzeti hőst, a többi rohadt fideszes bűnöző mocsokkal, politikai prostituálttal. Hányinger!
Pálinkás Pál
@Shikari: amióta a román újmagyarnak számít!!!
silber13
@Shikari: A kisujjában van az egész! Jobbban ismeri az országot,és a fentebb említett tárgyköröket, mint te imádott csúti szirti vízilovad!
kereső
@karma1: Ezért számolja át az eurostat a magyar adatokat, az európai standardok szerintire: a közmunkás-munkanélküli, az egyszerűsitett foglakoztatott/1 napot dolgozó!/ -munkanélküli, a 22.800 Ft-os támogatást kapó munkanélküli,a külföldön dolgozók nem a magyar statisztikát javitják- ezért aztán a tényleges munkanélküli mutató 8,8-9 % körül van.
karma1
@Eladott Ország: 15,29-re: Leulte mar bencsik a bortonbunteteset? Vagy csak ugy elfelejtettek neki?
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 15:52. Én olyanról tudok, hogy valaki a liberális internacionálé alelnökéből fasiszta, despota lett. nepszava.us/wp-content/uploads/2017/05/Orb%C3%A1n-A-dikt%C3%A1tor-Nyelves.jpg
Eladott Ország
@karma1: Bencsik elvtárs börtönbüntetéséről nem tudok, csak az érzelmi kötődéséről. internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/01/bencsik_nepszabadsag_1986_10_17.jpg
1994 tavaszán, amikor a választásokat az MSZP nyerte meg, Bencsik megalapította a Demokrata nevű “konzervatív” hetilapot. “Erőszakos magatartása miatt az MDF-ből kizárták, mire lapjában bőszen elkezdte hirdetni a schamschulista eszméket. Mécs Imre a Bencsik ellen indított bírósági per egyik tárgyalásán azt vágta a hozzá hasonló kaméleon fejéhez, hogy a régi szép időkben, újdondász korában a Munkásőr című lap szerzője is volt.” – állítják a rossz nyelvek Bencsik Andrásról. És még mindig ugyanők: “Bencsik András azonban a Jobbik megerősödésének láttán úgy gondolta, hogy jó lenne ismét radikalizálódni, színt, esetleg pártot is váltani, s bevezetésként – a Fidesz vezetőségének megrökönyödésére és rosszallását kiváltva – alapító tagja lett a Magyar Gárdának. Takács Zsuzsa, Bencsik élettársa tervezte a Magyar Gárda híres oroszlános egyenruháját, amelyet legyártattak, a lelkes gárdisták pedig fizettek, mint a katonatiszt.”Bencsik András a hazai újságírás és politikai élet kaméleonja, a Fidesz párt tagja, aki az elmúlt 25 évben szinte minden olyan pártot megjárt, ahol anyagi haszonra, vagy csak a személyes befolyásának növekedésére számíthatott. Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tördelői tanfolyam erejéig van köze a profi újságíráshoz.
karma1
@Eladott Ország: index.hu/belfold/bencsik0702/

Van meg par ezzel kapcsolatos cikk is a neten, most csak egy kis izelito...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.