Két évnyi nyomozás után szerda reggel német nyomozók és a TEK emberei Pasaréten letartóztatták Mario Rönscht, körözött fegyverkereskedőt és álhírterjesztőt, a gyűlöletkeltő szélsőjobboldali propagandát terjesztő Anonymous.Kollektiv és Anonymousnews.ru domainek működtetőjét.

Ezek több millió felhasználót elérő oldalak, amelyek orosz mintára terjesztenek gyűlöletkeltő tartalmakat, holokauszt-tagadó és relativizáló írásokat, álhíreket a közösségi médiában és az interneten. Rönsch orosz szerverről működtette a honlapokat budapesti otthonából.

Letartóztatták a német szélsőjobboldali propagandista-fegyverkereskedőt, aki két éve még a Parlamentben járt

Balról a második Mario Rönsch jobbikos asszisztensek és egy társával a parlament erkélyén 2016 márciusábanFotó: Compact Magazin

A nyomozók Rönscht gyanítják a Migrantenschreck („migránsrémület”) néven ismert online webáruház mögött is, amely több száz ügyfélnek értékesített illegális gumilövedékes lőfegyvert az elmúlt időszakban.

A Süddeutsche Zeitung szerint a tettenérésre nem messze a malajziai nagykövetségtől, Pasaréten került sor. A lap azt írja, a berlini ügyésznek nincs kétség afelőle, hogy Rönsch aktív fegyverkereskedő. Susann Wettley ügyész szerint megdöbbentő milyen kiterjedt hálózatot üzemeltetett a most lekapcsolt bűnöző.

Mario Rönsch neve szerepelt már a sajtóban – ő volt az a fegyvernepper, aki 2016 márciusában járt a magyar parlamentben a Compact Magazin kiadó egy képviselőjével.

(444.hu, MTI, Police.hu)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nincs itt semmi csoda, a gecinek csak bűnöző és más, keleti balhés cimborái vannak, (pharaon professzorok!) miért pont egy fegyverkereslkedő ne lenne?
Kövér vajon honnan szerezte be a palotaőrség fegverzetét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Shikari: Merkelt 4 evre ujravalasztottak. Mar tavaly!!! Latom, olvasni meg nem tanultal meg, csak baromsagokat idevakarni apropenzert... De mi közöd NEKED Merkelhez? Te csak nyalj tovabb Orbannal!
Shikari
@teuton: Neked mi közöd a magyarokhoz, Menj nyalni Merkelnek!
teuton
@Shikari: Mjad ha nemetül tudsz irogatni akkor üsd az orrod nemet dolgokba. en egyenlöre magyarul irok, ha analfabetakent nem is tudod elolvasni... Es NEM TE szabod meg, mit irhat es mondhat egy magyar, mert NEM TE döntöd el, ki a magyar! Nekem az öseim mar III. Belatol nemesseget kaptak, te meg azt sem tudod, hol ki volt a Havasalföldön született nagyapad!
Shikari
@teuton: Felőlem azt írsz, amit akarsz, hiszen szólásszabadság van! Már Magyarországon, mert Németországban dühöng a véleménycenzúra! Itt nyugodtan kiadhatod magadból a fájdalmadat. Persze te nem ezt teszed, hanem személyeskedsz és hergelsz, mert érv az nulla! Bizony, itthon mi vagyunk többen és a libsiket tegnap elküldtük a jó fenébe!
Nem tetszik? Panaszkodj bátran, csak tudod, engem meg nem érdekel alelki bánatod!
kokopelli
@teuton: Hátha még rendesen lefordították volna a "Schreck" szót! ;-)
teuton
@Shikari: Na en arra nem lennek büszke, amire TE, hogy a birkak vannak többsegben! Amit te viszont szolasszabadsag alatt ertesz, az sima gyülölködes... Ebben jol teljesitetek! De azert azt meseld mar el nekem, hogy hany ujsag van kormanykezben Nemetorszagban es hany üzleti alapon magancegtöl müködtetet? Milyen ujsagokban hirdet a kormany es tol zsebekbe milliardokat? Ugyanez Magyarorszagon? Ja, illibeknel el sem kepzelhetö, hogy a kormany semleges, es nem avatkozik bele sem mediakba, sem az üzleti dolgokba... Talan emlits nehany kormanytagot vagy rokonat, haverjat Nemetorszagban, aki a husosfazek közeleben gazdagodott meg! Meg olvasd mar vissza a SAJAT vakarmanyaid, hogy ki szemelyeskedik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.