Hála a miniszterelnöknek, ha egy fejkendős lányt látnak az utcán, rendőrt hívnak, hogy migráns-vész van, de ha egy hazánkfia nappal a tömött HÉV-en megtámad egy fiatal nőt, mindenki félrenéz. Mindez 2018 Magyarországán.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mennyire igaza van az Endrei Juditnak !!!
emerencia
@papa.49: Igaza van de sajnos ez a jelenség más országokban is létezik és az sem biztos, hogy az emberek zsigeri rosszindulatból nem segítenek. A lélekbúvárok ismerik azt a jelenséget, amikor a nagyobb tömegben azért nem segítenek a bajbajutottnak mert mindenki azt gondolja, hogy majd segít valaki más, vagyunk elegen de lehet, hogy egyszerűen csak féltek. Ilyenkor, ha nincs ott legalább egy tökös, erős férfi akkor nincs segítség. Végül is tökmindegy, hogy miért nem segítettek. Egyszer a buszon láttam hasonló esetet, ott is igyekezett mindenki távolabb menni mert az emberek féltek. Én hátrább álltam de bevallom, nem volt bátorságom beleavatkozni két férfi tettlegességig fajuló vitájába. (Az egyik ellenőr volt a másik utas és mindketten tahó módon kommunikáltak.) Az első megállónál leszálltak úgyhogy a későbbiekben mi történt, nem tudom.
papa.49
@emerencia: Megértem amit írtál, csak én ezt nem tudom elfogadni, nem a véleményed, hanem ezt a hozzáállást ..
emerencia
@papa.49: Nekem is az a véleményem, hogy valahogyan segíteni kell, ha meg tudjuk oldani, hogy ezzel másokat és magunkat nem veszélyeztetjük. Emberből vagyunk és sajna adott helyzetben nem biztos, hogy képesek vagyunk úgy viselkedni, ahogy azt előzőleg elképzeltük magunkról. Pl.12 éves koromban kigyulladt a fürdőszobánk. Anyu kiszaladt az udvarra és azt ordítozta, hogy mindenünk odavan. Képtelen volt bármit is tenni, annyira beijedt. A bátyám azonnal a folyosón lévő tűzoltó palackhoz nyúlt ami nem működött, én közben a lakástelefonról hívtam a közeli objektumban lévő srácokat, hogy tűz van, jöjjenek segíteni és csak ezután szaladtam ki anyut vigasztalni az udvarra. Rohantak a fúk a nagy tűzoltó ágyúval és eloltották a tüzet időben. A tűzoltókat ki sem hívták, csak bejelentették az esetet. Anyu később nagyon büszke volt ránk. Azt mondta, hogyha egyedül lett volna otthon lehet, hogy leég az egész ház mire meghallja valaki az ordítását és tényleg odalett volna mindenünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.