Bárki mellett és ellen értelmetlennek tartom a kampányolást a politikai határon túl. Abban a témakörben, amelynek politikai következményét nem az viseli, aki dönt. Ezt a kampányolást akkor is tisztességtelennek tartom, ha a határon túl élő, baksis-állampolgársággal, milliárdokkal megvettek a Fideszre szavaznak, a Fidesznek agitálnak, és akkor is, ha nem. A határ valóban nem Erdély és Magyarország között van. A határ valójában a gerinc mentén van. Vagy van. Vagy nincs

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Csizmás Kond: Az alapkérdés az, hogy a magyar adófizetők pénzéből adott segély magyarországi jövedelemnek számít-e? Szerinted nyilván nem, Ez esetben Romániában szerzett jövedelemnek számít. Ámde. Ebben az esetben biztosítani kell a román adóhatóság informálását a kifizetésekről. EU-s jogharmonizációs kérdés. Ahogy az, hogy amennyiben nem ott, akkor itt kell megfizetni az adót az állampolgársághoz kötődve.

Nekem erős kétségeim vannak arra nézve, hogy ezeket a pénzeket az érintettek bevallanák, és bármely országban megfizetnék az adót, ha meg kell fizetniük. De ebben tévedhetek. A NAV tehát nyugodtan átküldhetné a kifizetési jegyzékeket, illetve tájékoztató jelleggel bekérhetné az adófizetettségi információt. Mert kint csak akkor nem lenne adóköteles, ha itt, a kifizetéskor levonják az adót. De ezt milyen alapon tennék meg a Te logikádat követve.
Úgyhogy visszajutottunk oda, hogy amennyiben ezt bárki komolyan venné, baromi sok papír uszna a Tiszán.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Te tényleg pártaslapon vagy informálva...:) Ha egész európában minden jövedelmet a lakhely szerinti adóhivatalnál kell bejelenteni akkor a segély miért lenne kivétel ?
...amúgy segély...az lehet támogatás is...
...és minden egyes garas ami hivatalos árutalással történik az kötelezően átmegy az adóhivatalok nyilvántartásán.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Inkább Eus jogharmonizációs alapon.
De az is igaz, hogy én az erdélyi, felvidéki és alvidéki segélyezést azzal kezdeném, hogy nem adnék alapot az adóügyi jogvitákra. Csak azt követően, hogy a Duna-Tisza közét elárasztotta a Duna medrében folyó tejjel keveredett, a Tiszán érkező méz.
De még ebben az esetben is hátrébb sorolnám az egyházaknak adott állami adományokat.
Alkalmasint ha ezek az ingyenpénzek elapadnának, akkor is ugrásszerűen csökkenne a sok szájtépő baksis-állampolgár a határok tuloldalán.
advocat
Aki nem itt él, nem itt adózik, az ne szavazzon! Örüljön, ha kap "segélyt". Mire is?
Csizmás Kond
@GeoCravker: Mielőtt továbblépnénk meg szeretném említeni, hogy nem vagyok semmilyen segélyezésnek vagy támogatásnak híve.
Azt viszont el kell fogadni, hogy amióta az egyházakat adóbevallásra kötelezték, amióta az állam beleszól az egyházak működésébe ugyanolyan joggal rendelkeznek mint bármely más intézmény.
A külhoni pénzekről pedig elmondtam a véleményemet, gondolom nem kell megismételjem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.