A szerző a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke. Egy régebbi kutatásból kiderült, nem lehet kizárólag az egyént hibáztatni sorsának kedvezőtlen irányba fordulásáért. A társadalom működésében fellelhető zavarok legalább annyira felelősek a kisiklásokért, mint maguk az érintettek. „Vagy kifizetem a villanyszámlát, vagy tüzelőt veszek. Vagy naponta eszem egy keveset, és soha nem lakok jól, vagy ha pénzhez jutok, jóllakok, és utána három napig alig eszem.” Örökös küzdelem az életük. Nincs holnap, a mát kell túlélni. Ezért nem lehet szó tudatos tervezésről. Nélkülözés, ezt kompenzáló túlköltekezés, újra nélkülözés – ezek a szélsőségek adják a kultúra alapjait. Örök vesztesek ők, akik beletörődtek sorsukba, és segítség nélkül nem tudnak változtatni rajta.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: mi a szegényt büntetjük,és itéljük el, ahelyett hogy a szegénység ellen küzdenénk,és azt itélnénk el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@kereső: Így van. Persze ez a "születésszabályozás" része. Oda szülessen több gyerek, ahol nagyobb a jövedelem. Eddig oké, de ez nem emeli föl a szegény réteget. Velük nem törődnek, őket ott hagyják.
Illetve van a "tegyenek magukért" szlogen, miszerint azért élnek szegényen, mert nekik az "tetszik" - és ezzel le is mossák magukról a felelősséget. (De ők nem tudnak tenni magukért, - vagyis elmennek "lopni" a napi betevőért, mert amíg az nincs meg, az az elsődleges)
Nemcsak a politikusok, hanem sokan mások simán csak elítélik őket, és felmentik magukat.
Persze ez csak a leglegalsó réteg, vannak tisztességes szegények is.

Súlyos probléma, nem fog megoldódni magától.
kereső
@JAJMÁR: teljesen egyetértünk.Nagyon sok tissztességes szegény van, akik még arra sem "vetemednek",hogy segitséget kérjenek.A társadalmi szolidaritást meg sikerült teljesen leépiteni,sokan már fel sem figyelnek a segitségre szorulóra.Tegyen magért?-hogyan,hiszen semmiféle eszköz nem maradt a "kezükben".A jelenlegi kormányzat aljas cinizmusáról meg csak annyit-hányadék,élen az "emberminiszterrel"és az ájtatos manókkal.
Irtam már itt egy cikk alatt:" nincs lehetőség lent,és nincs felelősség fent"!
JAJMÁR
@kereső: Nagyon találó mondat sajnos!
wagabund
@Horizont: 9.24..

egy jogász jelezte, hogy sok szülőtartási per van készülőben..
de..
...mielőtt bárki is azt hinné, milyen gonosz az a büdös kölök, mert nem segíti a tengődő szülőjét, elmondta azt is a jogász, hogy a szülőtartásért perelt gyermekek 90%-a tanúkkal bizonyítja, hogy a most követelőző anya/apa milyen gané volt vele gyerekkorában...rutinból verte, nem kapott enni, koszos volt a ruhája(ha volt), télen fázott a fűtetlen lakásban, egy koszos ágyban aludtak hárman, stb...stb..

...és akkor most ő tartsa el az alkesz anyját? az ki van zárva.

azt mondta még a jogtudós, hogy ennek ismeretében a bírók nem fogják megítélni a szülőtartást, (majdnem biztos.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.