Februárról márciusra befagytak az erőviszonyok a pártok népszerűségében: a választás előtti utolsó felmérés alapján a Fidesz-KDNP-re a pártválasztók fele szavazna, a Jobbikra és az MSZP-Párbeszédre kevesebb, mint az ötödük. A Republikon Intézet kutatását és a vasárnapi választás listás eredményére vonatkozó becslését az intézet médiapartnereként a 24.hu közli először.

A Fidesz januári és februári esését, valamint az ellenzék erősödését követően a párttámogatottsági adatok szempontjából a március eseménytelenül telt. A Republikon Intézet március 10. és 23. között készült reprezentatív felmérése szerint egyik pártnak sem változott érdemileg a támogatottsága, legfeljebb 1 százalékpontos elmozdulások történtek felfelé vagy lefelé.

Állóháború: Fidesz 41, Jobbik 21, MSZP-Párbeszéd 19 százalék

Így a biztos pártválasztók körében Fidesz-KDNP 49 százalékon áll, a Jobbik az előző hónaphoz hasonlóan 19 százalékon, míg a harmadik az MSZP-Párbeszéd pártszövetség 17 százalékkal. A Demokratikus Koalícióra a megkérdezett pártszavazók 5, az LMP-re a 4 százalékuk szavazna, míg a Momentumra és az Együttre 2-2 százalék.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 30 százalékos, a Jobbiké 12, míg az MSZP-Párbeszéd 11 százalékon áll. A DK és az LMP itt azonos, 3-3 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a többieknek 1 százalék jut. A bizonytalanok aránya továbbra is magas: a megkérdezettek 38 százaléka márciusban sem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy kire szavaz április 8-án.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Veres Nándor

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Sámannus: FIDESZ + JOBBIK = 62! Csak mint tény! Persze nincs 2/3.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Alakul az MSZP-P-DK kétharmad Lassan de biztosan kirajzolódik a kép Bővíteni kell sürgősen a Grazi klinikát. Úgy látom a jobboldal inkább a bocskorába vizel ezekkel a közvélemény kutatási eredményekkel, úgy nyomulnak a szembeszéllel.
Ó de szar is lesz még benne egy hét múlva a sok erőlködéstől.
Ezt még tyupin sem hozza vissza, mert nyugodtan ücsörög a dácsájában, a az ügynökei szabadon terrorizálják Európát és Magyarországot.
Úgy néz ki, hogy Magyarországnak nem csak orbánt kell elhajtani, hanem a jobbikot is, az lenne az orosz befolyás teljes megszüntetése.
peterkelemen
Tragédia! Amennyiben igazak lesznek ezek a becslések a magyaroknak annyi lesz. Ismétetlen diktatúrában vergődhetnek, de ezúttal létbiztonság nélkül.
TASzSz
@Sámannus: FIDESZ + JOBBIK = 62! Csak mint tény! Persze nincs 2/3.
Sámannus
@TASzSz: A jobbik egy másodpercig sem fog a baloldallal egyezkedni. ahogy elnézem a reakcióit kemény putyinisták , csak lapítanak vele mint aki beszart ezért hiteltelenek. A fidesszel csak a második helyért folyik a harc, igen kemény lesz. Így kell az MSZP-nek ez a vircsaft, mint egy harapás kenyér.
Sámannus
@Horizont: Onnan, hogy médiatámogatása csak a baloldalnak nincs, de a médiát putyin felügyeli .Te is őt szolgálod, úgy látom, tehát a netet is beleértem.
verőce21
"Mecsetes Gergely e berberes", a maszop-P-al holnap is szopni fog! :)
TASzSz
@Sámannus: Menjen el mindenki szavazni!!!
Sámannus
@verőce21: Sokkal nagyobb mecsetes viktorod egy ganyé mert a tetejébe még lop is mint az állat.
verőce21
@Sámannus: A bűn mindig egyhangú. Csak a jóság érdekes. :)
Sámannus
Úgy látom figyelnek a putyin csicskák. Hosszú hetünk lesz most kell megdógozni a baksisért.
Sámannus
@Horizont: Úgy gondolod, hogy egy szabad országban élsz? Ezek már rég vissza jöttek. Több mint tíz éve itt vannak. Orbán csak egy bumburnyák, ezek mozgatnak mindent.
2008-ban volt az első figyelmeztetés, hogy az állam szétverésébe fogtak. A végső fázisba érkezünk, ha nem tudjuk elzavarni a csicskását. Nem biztos,hogy fog sikerülni, de nagyon sokunknak kell így gondolkodni.
Eladott Ország
@TASzSz: És ezt honnan tudod te fideszes seggfej. Te ökörláda! Nem mondták még hogy menj a jó büdös kurva anyádba. Te agyhalott! Honnan a faszomból szalajtottak?!
uploads.disquscdn.com/images/49d75f6b4a02c3f240d3545d60c9a0a41df475d47cd050e7d6e60f31edf3da50.jpg?w=600&h=544
babp1982
Emlékszem,hogy 2002-ben és azután is a Fidesz győzelmével riogattak aztán nem a G.. brigád győzött temérdek most is így lesz.
Sámannus
@Horizont: Én 201-0ben azt mondtam a környezetemben, hogy ezek mindent szét fognak verni, és nem engedik az ellenzéket a hatalom közelébe, lerombolják az önkormányzatokat, és mindent ami az itt élőknek jó. Mára minden bizonyossá vált, igaz lett, és a legjobb úton tartunk a totális csőd felé. Ezt a szarházit igen sokan nem csak támogatják hanem irányítják is. Ez nem képzelődés. A sporton keresztül tarják el a legtöbb maffiózót. Több olyan irányításuk alatt álló intézmény is ezt támogatja. Csak nyisd ki a szemed és mindenhol láthatsz ilyet.
TASzSz
@Eladott Ország: Újra előkerültél! Örülök neked őszintén! Húsvét alatt nagyon hiányoztál, biztos gyónni voltál! Most tiszta a lelked?! Újra be lehet szennyezni...
Eladott Ország
@TASzSz: Le vagy szarva te idióta faszkalap! Seggfej! Ki nem szarja le a pofádat! Anyádmajma!
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
Sámannus
@Horizont: Azt hiszem, én is kézzel lábbal hadonásztam amikor ez a kerti törpe verte a nyálát.Mindig lerítt róla, hogy olyan pártcsicska féle, mint az előző rendszer nagyjai. Erőszakos, kötekedő,és zsivány gyengébb érvek nála már az elhallgatás kategóriáit jelenti. A mai világban erre alaposan ráerősített, és bővítette a jelzőket. Hazaáruló népirtó, fasiszta szélhámos, hazudozó. Egyébként 2010-t akartam írni, de így még jobb. Ez a szellemi nyomorék bebizonyította, hogy ő és bandája nem képes hasznos munkát végezni a társadalomnak. Mindennek az ellenkezőjét csinálták amit vártak tőle az emberek.
TASzSz
@Eladott Ország: Továbbra is hozod a formádat! Destruktív vagy, mint akire szavazol... mert a baloldalnak egyéb programja nincs csak: "Le kell váltani...", de ez, tudod, barátom, önmagában kevés! Tessék ígérni! Olyat, amit csak el tudsz képzelni!
S akkor itt jön a következő könyv, amit ajánlok neked intelligensen: ÁLMODJ MERÉSZET!
Olvastad már?! Hajrá!
Eladott Ország
@TASzSz: Menthetetlen vagy. A fidesz nem kormányzott csak lopott. A pofátlanságuk, cinizmusuk már mérhetetlen. A régión belül is sereghajtók vagyunk. A fidesz megy a történelem szemétdombjára, a börtönbe, ahová való. Ennyi! Vége! Nemzetközileg is leírták a tolvaj bűnöző bandát, többek között az USA-ban is folyamatban van, az Orbán pereputty kitiltása. Mehetnek Ázsiába, ha addig nem kerülnek börtönbe és ez a legkevesebb, teljes vagyonelkobzás mellett! Magyarország megújul! Hajrá!
cdn.blog.hu/sa/sajathir/postimage/253278_188748234610238_805708157_n_1368442808.jpg?width=600
Sámannus
@Eladott Ország: Most már végképp eldőlt kit nem lehet megbüntetni. Az AB legutóbb elkaszálta azt a büntetést amit a köztévének kiszabtak. A muszkák vannak a háttérben, ők még külön is saját vélemény alapján döntik el mi szerepeljen a közszolgálatin. Ez már olyan, mint ha a nyelvünket is kitépnék. Ganyéj szarbánt teli szájba szarják, szava sincs hozzá.
TASzSz
@Eladott Ország: A remény hal meg utoljára!
Eladott Ország
@TASzSz: A fidesz kisebbségé a remény. Egy országot nem lehet kisebbségben, a néppel szemben kormányozni, csak diktatúrával. Magyarország, a fidesz rablócsürhével, Európa szégyene lett!
youtu.be/kQld6YVgmDs
TASzSz
@Eladott Ország: Na! Kezdesz konszolidálódni! Ez igen! Tolerálod, ha másnak különböző véleménye van! Ha így haladsz, rádumálsz, hogy menjek el szavazni egyáltalán!
TASzSz
@Eladott Ország: Én sose mondom meg senkinek, hogy kire szavazzon, bár szóba kerül baráti, illetve rokoni beszélgetések alkalmával a téma! Döntse el az, aki meghozza a döntést és elmegy! Jelen pillanatban egy sem érdemli meg, hogy rá voksoljak! Sem a (szélső)bal, sem a (szélső)jobb oldalon! Sajnos kb. 40 % nem vesz majd részt országosan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.