A teljes felnőtt népesség körében 50 százalék választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából. A felmérés alapján Vona Gábort Karácsony Gergely és Szél Bernadett is megelőzte a kormányfő-jelöltek versenyében.

A Nézőpont szerint Orbán toronymagasan vezet, őt Karácsony követi

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Arra a kérdésre, hogy „Ha ma Ön dönthetné el, hogy ki legyen a kormányfő, kit választana az alábbi személyek közül?”, a válaszadók fele Orbán Viktort nevezte meg.

A miniszterelnök-jelölti versenyben a teljes felnőtt népességet nézve Orbán Viktort 50 százalék támogatja, míg Karácsony Gergelyt mindössze 13 százalék , Szél Bernadettet 8, Vona Gábort 7, Gyurcsány Ferencet 3, Fodor Gábort és Fekete-Győr Andrást pedig egyaránt 1 százalék.

A Nézőpont szerint Orbán toronymagasan vezet, őt Karácsony követi

Forrás: Nézőpont Intézet

A Nézőpont Intézet közel három éve (2015 májusa óta) végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfő-jelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán – akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta.

A Nézőpont szerint Orbán toronymagasan vezet, őt Karácsony követi

Forrás: Nézőpont Intézet

Forrás: Index, hirado.hu, Nézőpont Intézet 

Fotó: Nézőpont Intézet 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán utolsó napjai - A bukás (2018) Üzenet a fidesz f*sszopó közpénzből fenntartott intézetnek.
www.youtube.com/watch?v=ilVUe10Xams
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Orbán utolsó napjai - A bukás (2018) Üzenet a fidesz f*sszopó közpénzből fenntartott intézetnek.
www.youtube.com/watch?v=ilVUe10Xams
karma1
Nezopont,... lanczi andras,...Es aki masodiknak hozza ki Karacsonyt, 3.-nak Szel kisasszonyt, es NEGYEDIKNEK a LEGNAGYOBB ELLENZEKI PARTOT !

Mit mondjak: mert nagyot almodni ez a lanczi,...:o)))))
papa.49
A be Nézőpont megint teljesítette amiért megcsinálták a FÉLREVEZETÉSÉRT !!!
karma1
@papa.49: El tudod kepzelni, hogy a legnagyobb ellenzeki part, a Jobbik a 4. legyen? Legrosszabb esetben masodik orban mogott, szorosan... SENKI nem vitathatja el Vona partjanak eselyesseget, ami engem azert aggodalommal tolt el, de ha a partha nyerne, akkor se lenne eleg egyedul a kormanyzasra, kizarolag koalicios partban gondolkodhatna.
De azert ennyire orditoan segget nyalni? (Mint ez a lanczi, hat ehhez nagyon nagy pofa kell...)
verőce21
Akkor ezt tekinthetjük nyugodtan pártlistás végeredménynek is?
Nem hinném, mert a DK nagyobbat szakít, csak annyival, hogy a maszop eltűnjön a Parlamentből.
Macskaszem
Nézőpont felmérés a magyaridők számára...hazugság a hazugovics számára.
tudode
Igen!
.
Van még dolga O1G-nek, mert "csak" Bulgária, és Románia kullog MÖGÖTTÜNK! Görögország "is" elhúzott
.
g7.24.hu/allam/20180402/a-magyar-vergodes-europa-aljan-ahogy-meg-sosem-lattad/
.
Megérdemli a sorsát az az ország, aki képeSS kitartani ILYEN TEHETSÉGTELEN, szakbarbár, az országot ..L E Z A B R Á L Ó ... szektát!
karma1
@Eladott Ország: Oooops! Mintha kicsit kaszaltak volna ezek a cegek...
kulabombaafityiszre
Én is pont erre tippeltem,ha nézőpont(olyan schmidt máriska féle)végzi a közvélemény-kutatást
akkor a vályogházi csüngőhasu toronymagasn vezet.
Meg a lófaszt mama,hogy egy klasszikust idézzek.
szaboria1
Érdekes a Pollo szerint a Jobbik 36,4% míg a Fidesz csak 15,1% áll.
Perwool
Mivel ez már gyakorlatilag egy Rákosi-rendszer, az emberek nem mondják ki nyíltan a pártpreferenciájukat.
szep napot
A Fidesz nyerni fog es a pufi marad a melnok. Az ellenzek mint a Fogor Gabor fel evet dolgozott a negybol. Nem akartak/akarnak nyerni csak a zseton kell nekik, amit a Vitya orommel ad (tobbet is mint kene ezert olik meg egymast).
A valasztasok utan az ellenzeknek valtoztatni kell. Pld:
Kenyszeritsek a kormanyt, hogy emeljek a parlamentbe kerulesi kuszobot 8-9%-ra, a tamogatast 3%-ra.
Ha Orban (neha) jo dontest hoz AZT EL KELL ISMERNI.
Nem kell alandoan Orbanrol beszelni , ezzel csak a figyelmet hivjak fel ra; o nem egy Isten. Az emberek nem szeretnek gyenge vesztesekre szavazni. A valasztasokat az emberek egy resze (sajnos) valami fogadasnak hiszi.
Eladott Ország
@karma1: ma, 10:38; Hofi Géza szavai jutottak egyből az eszembe: "Pénzért? Pénzért mindent! Szopok, nyalok, gombot varrok!"...
Ördögvadász
@Perwool: tudod te egyáltalán mit jelent a profilod, te hórusz szemü sült barom!???
Pálinkás Pál
Hát..én nem tudom hol csinálják ezeket a felméréseket...jártamban-keltemben sehol nem ezt hallom!!!persze a kérdés költői...tudom hogy általában a félanalfabétákat kérdezik "reprezentatív"!!!
tudode
@Eriksson: .
Köszönöm a linket!
.
Sajnos hasonlóan az állampolgárok legtöbbjéhez NEM RENDELKEZEM se közgazdasági, sem államháztartási ismeretekkel, de hogy VALAMI NEM GÖMBÖLYŰ az a napnál is világosabb, mivel KI TUDJA HÁNY EZER MILLIÁRD landol ott, ahol semmi KERESNIVALÓJA nem lenne amiatt sem, mert a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOKNAK"is" be kellene érniük azzal a B Ú S Á S JÖVEDELEMMEL, amelyet MEGSZAVAZNAK MAGUKNAK, hasonlóan a kukáshoz, bérpapír, aztán CSUTI!
Eriksson
@tudode: Szívesen.
Én sem értek az említett dolgokhoz, ezért linkeltem be ezt a cikket, amely világosan elmagyarázza, mi, miért történik kis hazánk gazdaságában. Úgy a rendszerváltás, majd az uniós tagság óta. Toma Piketty szépen levezeti az egyenletet, hogy miért vagyunk szegények, miért alacsonyak a bérek, s miért tartunk ott, ahol tartunk. S miért megy ki több pénz az országból, mint amennyi beérkezik uniós támogatás címen.
tudode
@Eriksson: .
De azért LAIKUSAN "is" felvetődhet egy kérdés, hogy a TÖBBI TAGORSZÁG miért képes mégis klasszisokkal JOBBAN FEJLŐDNI nálunk, miért VERGŐDIK a MAGYAR GAZDASÁG az EU útján, hiszen a SOKAT EMLEGETETT, példának felhozott Görögország is elhúzott mellettünk az általam jav.
.
"" A magyar vergődés Európa útján, ahogy még sohasem láttad" c. elemzés alapján!
Eriksson
@tudode: Mégsem olvastad a cikket. A válasz benne van.
Borsodi
Mivel legtöbb értelmes ember már külföldön dolgozik,nagyon sokuk nem is tud szavazni.Ellenben a mondva csinált roma Román Magyarok szívesen szavaznak Orbánra az itthon lévő agy mosottakkal Tv1 nézői és a hatalmi pozícióban lévő senkikből lett bólogatókkal.Hozzájuk jön még a munkájukat féltők,és a milliomosokból álló fideszes tábor.A Magyar nép sosem tudott jól választani mért tenné épp most, mi szeretünk minimálbérből segélyből,munka nélkül élni,hozzá szoktatott a kormány.Magyar nép lassan el hagyja az országot maradnak a koldusok segélyből élők öregek lusta semmitől se való fiatalok.Maradnak azok akik mindig munkából éltek és kuporgattak egy életen keresztül építették fel az otthonukat.Most kéne jól döntenünk jó így vagy legyen jobb?
www.youtube.com/watch?v=9amyYJS7YyA
quadrocopter
@durbincs: Fúúú...de witczess vagy csicska, erről azonban csak te tudsz! Maki!
quadrocopter
Mostanában nincs cinikus vigyor a Geci pofaizmai körül, biztosan a "torony magas 50%-" miatt!
tudode
@Eriksson: .
Mindkét cikket elolvastam, de a .. K É R D É S .. továbbra is felmerül, mégpedig az, hogy a JOGSZABÁLYALKOTÓK mulasztása az, hogy az EU tagországai akkor miért húznak el mellettünk!
Eriksson
@tudode: Az is benne van a cikkben.
A külföldre áramló tőkejövedelem márpedig épp Magyarországon volt a legmagasabb a visegrádi országok között a kétezres évekig, körülbelül háromszorosa a többi országból kiáramló GDP-arányos tőkejövedelemnek. Tőkejövedelem alatt a tőketulajdonosok (többek között a vállalatot vagy épp ingatlant birtoklók) tulajdonlásból származó jövedelmét, például bérleti díjat vagy éppen profitot értjük.

Míg Lengyelországból 2002-ig évente a GDP közel egy százalékára rúgó profit és tőkejövedelem hagyta el az országot, addig hazánkban ez egyes években a hat százalékot is túllépte és tartósan, drasztikusan meghaladta a többi térségbeli országot, 3,8 és 6,4 százalék között ingadozva. A kiáramló tőkejövedelem aránya 1995 és 2007 között megduplázódott. Az arány növekedése minden visegrádi országban lejátszódott.
Eriksson
@tudode: Piketty és Novokmet friss számításai szerint pedig nem csak a kilencvenes években, hanem
2005 és 2015 között is átlagosan Magyarországot hagyta el a legtöbb külföldi tőkejövedelem évente,

nem csak a visegrádi országok között, hanem a közép-kelet-európai térségben is.

Eközben Szlovéniából vagy éppen Romániából átlagosan ennek kevesebb, mint a fele megy külföldre.
Eriksson
@tudode: A francia közgazdász adatairól György László elmondta, hogy azok megerősítik azt a korábbi lengyel kutatást, amely „2012 körül megmutatta, hogy az uniós források több, mint fele végül visszaáramlik a nyugati országokba. Így az uniós támogatások nagy részben a nyugati nagyvállalatoknak nyújtott közvetett támogatásnak tekinthetők, a közép-európai országokon keresztül”.

Nyugat-Európa Magyarország egyik legnagyobb haszonélvezője
csipetke
Most néztem néhány politológus beszélgetését,azt mondják,hogy a közvéleménykutatások most nem érnek már semmit,mert az emberek nem mernek beszélni,viszont a szavazófülke magányában az ember oda húzza az x-et,ahova akarja.Hódmezővásárhelyre céloztak ezzel...Én mindenesetre optimista vagyok...
libellle
@tudode: Jó a kérdés. Már csaupán azert mert el kelett volna jól ovasnia cikket.Ezenkivül az az öszeg ami kijön az privát. Vagyis a vállalkozó tulajdona. Ellenben az EU-s 5,4 Milliard € az nem privát mégis valahol Schweizban, a Cayman-szigeteken Panamában vagy valahol az Arab országokban valamilyen számlákon alszik. Ez a legérdekesebb ellenben a legegyszerübb és a legnagyobb csalás. Miert volt a Magyar állam arany készlete kplföldön miert vittek visza paar héttel ezelött. Kérdés a kérdés hátán. Pedig a válasz egyszerü
tudode
@libellle: .
Ha 50 évvel fiatalabb lennék beiratkoznék a közgázra, hogy eljuthassak a MEGÉRTÉS SZINTJÉRE!
..
Köszönöm az összefoglalót!
.
De akkor MIÉRT NEM NYÍLT meg a rácsos ajtó, ablak EZEK előtt akik az ÉN LAIKUS LOGIKÁM SZERINT .. L E Z A B R Á L H A T J Á K .. az országot úgy, hogy SZABAD A GAZDA!
.
És az UTCA ÜRES!
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 13:34
akkor ki kell lépni az Unióból és itt lesz a második aranykor.Vagy nem.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Nem olyan egyszerű ez. Nincs önálló iparunk, nincs számottevő mezőgazdasági termelés, az eu-ba való belépéskor mindez alá lett rendelve a közös uniós gazdálkodásnak. Voltak pl. sikeres iparágak melyeket lebontottak, helyüket sóval hintették be, hogy nehogy újra indulhasson a termelés. S ha nincs termelés, nincs bevétel, s ha nincs bevétel, nincs miből élni. Legföljebb a piacainkért cserébe kapott támogatások beosztásával. S ha az nincs, semmi se nincs, mert a tagság megszűnésével nem áll vissza automatikusan az önellátás lehetősége. Így jártunk, okos politikusaink és a külső nyomás következményeként.
karma1
@Ördögvadász: Szakadj le Perwoolrol, te rohadt tetu! A CIKKHEZ SZOLJAL HOZZA, ne a kommenteloket baszogasd, vilagos?
Maradhattal volna ott, ahol eddig dekkoltal, a pocegodorben...
Mi van, ennyire szarul all a partod? Le kellett porolnod ezt a szar troll-nevedet ujra?

UGORJ LE PERWOOLROL, TE SZEMET!
libellle
@tudode: Sajnos ameddig fanatikus hivei vannak orbánnak mint egy sektafönöknek addig azok elmennek választani. A legnagyobb problemát a polgároknal látjuk ugyanis nagyrészük nem megy el válsztani csak szidja a jelenlegi bandát. Erthetetlen, hogy ennyire nem érdekli öket a saját sorsuk
libellle
@Eriksson: elmondanád itt az sikeres iparágakat. NULLLLLAAAAAA volt
libellle
@karma1: az ördögvadász az már volt ludas maty és és és. azt hiszem a volt kelet-nemet kis nazi
bujik meg a nicknev mögöttá
kulabombaafityiszre
@Eriksson: tegnap, 21:07
Nagyon fiatal lehetsz.Megsúgom neked,amikor még csak távlatokban volt szó az EU csatlakozásról,tudod a rendszerváltás idején,akkor történt az ipar és a mezőgazdaság beszántása.Nem átalakítása,teljes tönkretétele,amihez az EU-nak semmi köze nem volt.
Majdnem egymillió munkanélkűli ember lett hírtelen,magas infláció mellett.
Ezt az ország a mai napig nem heverte ki.
Eriksson
@libellle: Voltak bizony sikerágak, azokat privatizálták legelőször. Aztán vagy tovább működtették, vagy bezárták, mert kellet a piacuk.
szaboria1
Mráz is csak a Kubatov listából állítja össze ezt a listát. Mert még soha nem hallottam senkitől, hogy kérdezték volna Őket.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Nagyon fiatal vagyok, közel 70. Átéltem az egész rendszerváltozást.
Abban igazad van, hogy nem az unióval kezdődött a gazdaság leépítése, hanem a rendszerváltozással, a termelőegységek kiárusításával. Az eu-ba lépéskor már nemigen volt mit "uniósítani", így már csak a megmaradottakat kellet ráncba szedni, liberalizálni.
karma1
@szaboria1: A nezopont a lanczi andrase...De egyik 19, a masik egy hijjan 20...
nezelodo
Nagyon örülök, hogy a Nézőpont úgy nézi, hogy Orbán toronymagasan vezet! Kétezer-kettőben is úgy nézte egy remek társaság. Abban is bízok, hogy az a torony nagyon magas, és az utolsó pillanatban kirúgják a fakockát annak a stabil toronynak a sarka alól.
szaboria1
@karma1: A tulaj Győri Tiboré a felmérést általában Mráz végzi.
szaboria1
@kulabombaafityiszre: Bizony így igaz én is 1992-ben potom 1 hónap alatt 500 embernek szüntettem meg a munka viszonyát mivel a két megyében működő Penomah húsipari vállalatot seccperc alatt megszüntették és a behódolók KFT-kén kaptak üzemeket.
tudode
@libellle: .
A történelem folyamán az a tapasztalat, hogy a MI NÉPÜNK üdvrívalgott, hozsannázott a Horthynak, Rákosinak, minden vezetőnek, akik VÉGVESZÉLYBE vitték az országot!
.
Személyes tapasztalatom: Világégés kell ahhoz (Pl. II. vh, 56'), hogy EZ A NÉP ÖSSZEFOGJON, segítőkezet nyújtson egymásnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.