Elutasította az ügyészség Tényi István feljelentését, amelyet a Kósa-ügyben hivatali visszaélés gyanújával tett  – írta meg a Magyar Nemzet. Az ügyészség a nyomozást elutasító határozatban leszögezte: sem a feljelentés, sem a Magyar Nemzet ezzel kapcsolatos cikkei nem közöltek a bűncselekményt bizonyító adatokat, a közjegyzői irat pedig magában nem igazolja a vesztegetést. Az ügyészség arra utaló jelet sem lát, hogy a miniszter hivatalos tevékenységével kapcsolatban járt volna el a csengeri nő ügyében.

Elutasították a Kósa elleni feljelentést – nem nyomoz az ügyészség

Kósa Lajos. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kósa Lajos még debreceni polgármesterként közjegyzői okiratban vállalta, hogy 1300 milliárd forintból egy csengeri asszony számlájára államkötvényeket vesz, a pénz állításuk szerint egy örökségből érkezett volna. A nő ezzel párhuzamosan 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa anyjának

- írja az index.hu.

Az ügyészség most a hivatásos feljelentőként elhíresült Tényi István feljelentését elutasította, szerintük az eset nem hivatali vesztegetés:

sem a témáról írt cikk, sem az ott bemutatott közirat nem igazolja, hogy valóban vesztegetés történt.

Megvizsgálják ugyanakkor, hogy a Magyar Nemzet leleplező cikkében szereplő közokirat nem hamisítvány-e.

Tényi ugyanis közokirat hamisítás gyanújával is feljelentést tett

- írja az Index.

Kósa Lajos ugyanakkor maga sem vitatta a lapban nyilvánosságra hozott dokumentum hitelességét a Magyar Nemzet szerint.

Forrás: Magyar Nemzet, Index24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Látod polpot...bukás után ezekért a dolgokért fogsz ülni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
iluminati
@CsipkeRózsa: Szerintem a vállasztásokra való tekintettel...nem találnak semmit persze nehogy szavazót veszitsenek...Kiadta a főnök utasításba Polt-nak...
Borsodi
Ez várható volt
A fideszeseknek tejhatalmuk van,bármit tesznek ártatlanok, aki ezt kétségbe meri vonni az bűnös.Ez az ország nem korrupt, itt az igazság senkit nem érdekel ha a fideszről van szó.
egyvandor
polt a nertársak ügyvédje. Csak azt nem értem miért főügyészként kapja a fizetését a közpénz terhére és miért járhat el az állam érdekeit érintő ügyekben.
cikicakk55
Nagyon bízom benne,hogy Polt és Orbán lesz az első két ember féle,akik börtönbe kerülnek. Bízom benne,hogy az őrök nem Fityiszesek és naponta többször elküldik öket zuhanyozni. Na nem azért,hogy a 12 év alatt rájuk rakódott mocskot lemossák,mert az már a bőrükké vált,így csak akkor lehetne eltűntetni róluk ha megnyúzzák mind,+ a fejükből eltávolítják azt ami az agyukból maradt. Nem én arra gondoltam,hogy pár jól kigyúrt kiéhezett kancigányt utánuk küldenek,akik folyamatosan kirúgják a kezükből a szappant. Elvégre Ők is ilyen fákdalomra ítélték a népet,csak nekünk nem a szappant rúgták ki a kezünkből,hanem az élethez való jogunkat,ami nekünk is rengeteg fàjdalmat okozott.
papa.49
Na akkor most térjünk csak vissza a meg se történt velencei esetre, ott két ember jelenleg is börtönbüntetését tölti az el se követett bűnök miatt !!!
Kígyótekintetű te leszel az első a felelősségre vonásnál !!!
Desischado
Miért, valaki mást várt orbanisztánban, ahol polt a legfőbb ügyész? Remélem, már nem sokáig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.