Elutasította az ügyészség Tényi István feljelentését, amelyet a Kósa-ügyben hivatali visszaélés gyanújával tett  – írta meg a Magyar Nemzet. Az ügyészség a nyomozást elutasító határozatban leszögezte: sem a feljelentés, sem a Magyar Nemzet ezzel kapcsolatos cikkei nem közöltek a bűncselekményt bizonyító adatokat, a közjegyzői irat pedig magában nem igazolja a vesztegetést. Az ügyészség arra utaló jelet sem lát, hogy a miniszter hivatalos tevékenységével kapcsolatban járt volna el a csengeri nő ügyében.

Elutasították a Kósa elleni feljelentést – nem nyomoz az ügyészség

Kósa Lajos. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kósa Lajos még debreceni polgármesterként közjegyzői okiratban vállalta, hogy 1300 milliárd forintból egy csengeri asszony számlájára államkötvényeket vesz, a pénz állításuk szerint egy örökségből érkezett volna. A nő ezzel párhuzamosan 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa anyjának

- írja az index.hu.

Az ügyészség most a hivatásos feljelentőként elhíresült Tényi István feljelentését elutasította, szerintük az eset nem hivatali vesztegetés:

sem a témáról írt cikk, sem az ott bemutatott közirat nem igazolja, hogy valóban vesztegetés történt.

Megvizsgálják ugyanakkor, hogy a Magyar Nemzet leleplező cikkében szereplő közokirat nem hamisítvány-e.

Tényi ugyanis közokirat hamisítás gyanújával is feljelentést tett

- írja az Index.

Kósa Lajos ugyanakkor maga sem vitatta a lapban nyilvánosságra hozott dokumentum hitelességét a Magyar Nemzet szerint.

Forrás: Magyar Nemzet, Index24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Látod polpot...bukás után ezekért a dolgokért fogsz ülni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Látod polpot...bukás után ezekért a dolgokért fogsz ülni...
Nessy
Mást várt valaki is? Ameddig Polt a legfőbb ügyész, bűncselekményt fidesz hívő nem követhet el, legalább is nem indítanak nyomozást!
Milliárdos csalás, sikkasztás? Ilyen bagatell dolgokkal nem foglalkoznak!
De vigyázz, maradj a járdán séta közben, mert ha lelépsz. ötvenezer forint az ára!
görbetükör
@Nessy: Igen, én azért valahol mást vártam volna. Még mindig... :(
Sámannus
Ako most bujkálni fog nem ülni. Mehet a mamához ganyéjt túrni.
quadrocopter
Azannyát! Egy elrendelt nyomozás feladata (lenne) a bűncselekmény elkövetésének megállaptása, vagy kizárása, az elkövető kilétének megállapítása, vagy büntetőjogi felelősségének megállaptása, vagy kizárása, a bűncselekmény elkövetését lehetővé tévő okok és körülmények feltárása, a bizonyítékok begyűjtése, lefoglalása és értékelése és ezek eredményeként vádindemelés indítványozása, vádemelés, vagy a nyomozás megszüntetése!
Normális, elfogulatlan hatóságú országban!

Polt! Annyi teher van rajtad, hogy le fog szakadni a kötél!
Perwool
Egy tisztességes embernek az első dolga kellene legyen, hogy szól a rendőrségnek.
Na ez a tisztesség hiányzik Kósából (is)! Na de, nem ember és egy szemernyi tisztesség sincs benne.
Eladott Ország
Hogy mi van, b*zd meg? Milyen türelem, te erkölcstelen, szervilis nyomoronc? A Quaestor-üggyel mi van amúgy meg? A választási irodás kopaszok ellen már több mint fél éve nyomoztok úgy, hogy név és pofa szerint ismeri őket az ország, de ahelyett, hogy rohadnának valami hűvös, túlzsúfolt lyukban, civileket baszkodnak gyomorszájon, vagy legalábbis szabadlábon szarnak bele a kurva nagy magyar demokráciába. Amely nagy magyar demokráciában a kopaszok akciója ellen tiltakozó civilt egy hét alatt elítélték. Hogy Oroszországban így mennek a dolgok, azon annyira nem tudok kiakadni, a kísérteties hasonlóságon annál inkább. Polt feladata elhúzni ezt az ügyet a választások utánig, hogy közben a bizonyítékokat valahogyan megsemmisítsék. Meg vannak győződve róla, hogy amíg a plebsz a nem létező migránsokon csorgatja a nyálát, elfelejtődik az ügy és ha behúzzák 2018-at, utána úgy se lesz belőle semmi. Nos ezért rohadtok majd meg a börtönben, szarháziak.
Eladott Ország
Lajos, az isten áldjon már meg, lehetőleg mind a két kezével! Mi a bús francnak nyilatkozol a szélrózsa minden irányába, amikor egy frissen megbolhásodott sündisznó éleslátásával vagy felszerelkezve? Miért nem elég neked a fémkupak, a tuszuhuti és a doorstep? Miért okoskodsz már megint, amikor nincs mivel? Kósa Lajos vagyok, segítsenek!
uploads.disquscdn.com/images/d9b76f948f318c67e693155541fdbb1e5bae4bf5e79b57c3298cd6da39ccb821.png?w=600&h=455
CsipkeRózsa
@Sámannus: Lehet, hogy éppen a polti hozzáállás miatt már bátran fog mutatkozni, hiszen már hivatkozhat Polt szövegére. Ő már ártatlannak mondhatja magát.
CsipkeRózsa
Polt már elfelejtette, mi az ügyész munkája, mert annyira megszokta a politikai hozzáállást.
Sámannus
@CsipkeRózsa:... Úgy mint orbán, Lali a strómanjaival nagyon látványosan kitárulkozott. ez az ügy még nincs lefutva, túl zavaros
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: ma, 17:13; Reméljük csak április 8-áig.
CsipkeRózsa
@desiro: Úgy tudom, őt már kizárták a Fideszből.
iluminati
@CsipkeRózsa: Szerintem a vállasztásokra való tekintettel...nem találnak semmit persze nehogy szavazót veszitsenek...Kiadta a főnök utasításba Polt-nak...
Borsodi
Ez várható volt
A fideszeseknek tejhatalmuk van,bármit tesznek ártatlanok, aki ezt kétségbe meri vonni az bűnös.Ez az ország nem korrupt, itt az igazság senkit nem érdekel ha a fideszről van szó.
egyvandor
polt a nertársak ügyvédje. Csak azt nem értem miért főügyészként kapja a fizetését a közpénz terhére és miért járhat el az állam érdekeit érintő ügyekben.
cikicakk55
Nagyon bízom benne,hogy Polt és Orbán lesz az első két ember féle,akik börtönbe kerülnek. Bízom benne,hogy az őrök nem Fityiszesek és naponta többször elküldik öket zuhanyozni. Na nem azért,hogy a 12 év alatt rájuk rakódott mocskot lemossák,mert az már a bőrükké vált,így csak akkor lehetne eltűntetni róluk ha megnyúzzák mind,+ a fejükből eltávolítják azt ami az agyukból maradt. Nem én arra gondoltam,hogy pár jól kigyúrt kiéhezett kancigányt utánuk küldenek,akik folyamatosan kirúgják a kezükből a szappant. Elvégre Ők is ilyen fákdalomra ítélték a népet,csak nekünk nem a szappant rúgták ki a kezünkből,hanem az élethez való jogunkat,ami nekünk is rengeteg fàjdalmat okozott.
papa.49
Na akkor most térjünk csak vissza a meg se történt velencei esetre, ott két ember jelenleg is börtönbüntetését tölti az el se követett bűnök miatt !!!
Kígyótekintetű te leszel az első a felelősségre vonásnál !!!
Desischado
Miért, valaki mást várt orbanisztánban, ahol polt a legfőbb ügyész? Remélem, már nem sokáig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.