Hálás az ország minden közmunkásának – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Baranya megyei Vajszlón, ahol közmunkásokkal találkozott.  Orbán megkóstolta a közmunkások hámozta répát is, és elmondta, nagyra tartja a közmunkásokat és eltökéltségüket, amiért munkából tartják el magukat és családjaikat, és persze azt is hangsúlyozta a videóban, hogy a program folytatódni fog. 

Kijelentette:

a jövőben is számítanak a közmunkások munkájára és ők is számíthatnak a kormányra, mert a következő években is folytatni fogják a közmunkaprogramot.

A Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányfő közölte:

nagyra tartja a közmunkások munkáját, eltökéltségüket, valamint azt, hogy úgy döntöttek, segély helyett inkább munkából tartják el magukat és családjukat.

Fontos és értékes munkát végeznek – tette hozzá.

A videóban elhangzott:

hét éve tart a közmunkaprogram az ormánsági településen, eleinte harmincan is dolgoztak ebben a formában, de sokan már más munkát kaptak.

Forrás: MTI, Facebook, 444.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A te répádat is felvágják, majd ha mindent elb@sztál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
A te répádat is felvágják, majd ha mindent elb@sztál.
kissé felnőttem
Emberszámba sem veszitek Őke,t arra jók lennének hogy rátok szavazzanak? képmutatás ám, semmi más rettegés az elmulo husosfazéktól? Késő ám a bánat
bakegya
@Sámannus: az én nem csakkk szép ,de okos gyermekemet is használta ez a mocsok közmunkára egy teljes évig-én mint szülő kibelezni fogom ha a közelébe kerülök!!!-és akkor még nagyon finom voltam és leszek is...
nemkati
Nemrég még az a mondás járta, hogy ha keményen dolgoztatják a közmunkásokat, akkor 3 óra köról, mikor hazamennek, már nem lesz kedvük lopni.
bence
Hm . 8 évnek kellett eltelnie , hogy ezt elismerje ! Hát nem érdekes , hogy ez csak a választás előtt pár nappal jutott eszébe ?!
nezelodo
Szóba hozta Orbán azt is melyikük mit lop, ha az ideje engedi? A közmunkás max tyúkot a másik csórótól, vagy a gazdagabbtól biciklit, Orbán meg a fél országot törvényesen, arab baráttal Kósa örökséggel, párizsi lakást ne mi nyerjünk legtöbbet állami támogatást, váli völgyi vízrendezést 4.8 milliárdért, posványosi kastélyt, kisvasútat, nemzethy turizmust, Balaton partot, Herceghalmot MET gázt, led fényt a Fmilia KFT nevén stb. Vajon mikor lesz elege a károsultaknak?
Commenter
@Sámannus: Nagyra tartja őket? Hát van képe ezt is mondani! Gyalázat bár Zs. Marcell is megmondta hogy 48.000 HUF-ból meg lehet élni! A választások után remélem ők is kipróbálhatják ezt!
Commenter
@bakegya: rajta! Kerékbetörés, felnégyelés mehet még? Karóba húzás?
egyvandor
Gorbán nem a pofáddal kéne őket nagyra tartanod, hanem megfizetni őket. De az valamiért ugyanúgy nem megy. A szuper milliárdossá vált mészaros haverod is mélyen átlagon alul fizet. Ettől nem ég a pofád?
iluminati
@nemkati: Épp ez jutott eszembe, mikór olvastam a cikket...Lázár úr tud erről???
Egyébként le vagyok döbbenve, most mikor kell a szavazat emberek közé megy ???
Kíváncsi vagyok megkérdezte e tőlük, mi a javaslatuk hogyan képzelnék el a közmunkát...mert hogy ha egyszer valaki belekerül nagyon nehezen tud kijönni belőle...mert hogy akiben van ambíció semmilyen segítséget nem kap az elhelyezkedésre.
Nem érdeke az államnak, mert a legolcsóbb munkaerő...igaz nem is olyan hatékony...
egyvandor
@Commenter: "48 ezerből meg lehet élni" Vannak emberek akikkel ezt el is tudja hitetni. Egy cigány-asszony aki miután hosszas procedúra után vissza kapta gyermekeit, örömében például ezt közzé is tette a minap a "Házon kívül"-ben. Ezek alapján viszont a migráncs-marcelnak igaza van.
egyvandor
Ha azt mondaná, a közmunkások munkáját többre becsüli mint a sajátját messzemenőleg egyet tudnék érteni vele.
peterkelemen
Orbán rabszolgái. Még a néger rabszolgáknak is több esze volt, mert azok legalább folyamatosan és addig lázadtak amíg fel nem szabadultak.
nemkati
nagyra tartja a közmunkások munkáját... hja, szabad ég alatt könnyen mond ilyeneket, nem tud rászakadni a plafon.

@iluminati: Neki nem a kis hatékonyságú olcsó munkaerőnek kellenek a közmunkások, hanem a statisztika miatt. Meg az ilyen nyálas hazugságokhoz a kampányban, hogy legalább az ostobák áhítattal nézzenek rá.
tudode
Abban a HIDEGHÁBORÚBAN, amit gerjeszt a Soros-sal, migránsokkal SEM ELFOGADHATÓ a közmunka P R O G R A M J A, annál is inkább, mert KÖZMUNKÁRA az I. világháborúk után volt szükség a ROMELTAKARÍTÁSHOZ. Pl.
.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_k%C3%B6zmunka-_%C3%A9s_k%C3%B6zleked%C3%A9s%C3%BCgyi_minisztereinek_list%C3%A1ja
.
Egyáltalán ELJUTOTT A TUDATÁIG, hogy mit is jelent a POLITIKA szónak a MŰVELÉSE???
.
----- politika (főnév)
wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Politika

(...) 1. A társadalom vezetésének tudománya. Az a tudomány és gyakorlat, illetve az ezzel összefüggő elvek és ezek alkalmazásának a rendszere, amelynek segítségével egy társadalom minden tagja számára elérhető az ésszerűség, a béke, a biztonság, és a közös, illetve egyéni célok felé haladás.
.
A politika a humán tudományok része. A politika nem képes működni az elme ésszerűséget hozó tudománya nélkül. A szócikk megírásának idejéig az ember még nem fejlesztette ki a politika tudományát, ez még a jövőre vár.
.
Arra nem KÉRDEZETT rá, hogy MEG LEHET-E ÉLNI a szociális háló ELZABRÁLÁSA miatt nettó 53 ezerből!
.
Örüljön, hogy a KÖZMUNKÁSOK nem NÉZTÉK FOCILABDÁNAK a SZAKMÁJÁNAK ócska gyakorlása miatt, mert úgy M Ű V E L I, hogy MINDEN SZENTNEK MAGA FELÉ HAJLIK a tapogatója, leekézve AZOKAT a szervezeteket, akik az ORRÁRA KOPPINTHATNÁNAK, hogy NE NYULKA PISZKA, mert megszúr az aprító kés!
.
Az un. P O L I T I K A ... = ... azzal, amit az ELLENZÉK tesz, nem az, amit a MAFFIA-KORMÁNY megenged magának !!!
kulabombaafityiszre
Az országban javul a közbiztonság, mert többen ülnek börtönben, és a közmunka mellett nincs idejük lopni a közfoglalkoztatottaknak - ez a kancelláriaminiszter véleménye, amit egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon hangoztatott.
hirtv.hu/ahirtvhirei/lazar-kozmunka-mellett-nincs-idejuk-lopni-az-embereknek-2443748

Ez is a hálának egy érdekes elismerése.
RonaGyuri
@durbincs: miért kaptál belőle??? =))
Yoda69
Akkor most kinek higgyunk? Luzerjanonak, aki szerint a kozmunkas ha dolgozik akkor nem lop. Vagy orban taho viktornak, aki most most csontig nyalt a kozmunkasoknak, hogy enyhitse luzer kijelenteset.
JAJMÁR
Sajnos - de nem mindenki - sok a szolgalelkű, aki most büszkén fekszik le arrafelé. Mert látta a "vikit", sőt, meg is dicsérte. Eltart vajon vasárnapig?
Sámannus
@Commenter: Ezt a kísérletet rájuk szabva kell elvégezni. mondjuk egy évre száraz kenyéren hizlalni, de csak módjával, hogy a rezsire is jusson belőle. Kíváncsi lennék, hogy a pohos hány kilósan jönne ki a buliból.Szerintem még a fürdőkádig sem jutna el annyira megtanulná a spórolást.
Grafix69
Akkora a kampány , hogy azon sem lepődnék meg ha Orbán Viktor élőben kapná be Gyurcsány Ferenc nemi szervét a Kossuth téren a szavazatokért . Most nem? Röhejes .:)))
simmering73
Mi is hálásan néztünk rájuk ma vidéken. Láthatósági mellényben heverésztek az út mellett a fűben. 40 perc múlva ismét találkoztunk velük és ugyanott heverésztek továbbra is. Ez jó mulatság, férfi munka volt.
cs.n.
Kedves közmunkások, ennek a pofátlan hazudozónak a kormánya miatt nem kapnak még minimálbért sem, olyan nagyra tartja az önök munkáját.
papa.49
Csutirém akkor FIZESD IS MEG ŐKET !!!
nezelodo
@Grafix69: tegnap, 21:37. Ha biztosan tudná, hogy az hozza meg a választási győzelmét, biztosan szerét ejtené, valamennyi közszolgálati kanális felvonultatása közepette. és rögtön egy szerény hegyibeszédet is tartana a hőstettéről, hogy éppen most nyelte le a nemzet jövőjét veszélyeztető Soros sárkány mind a hét fejét!
bakegya
@Szeparepa2: a magas szinten működtetett kirakatmunkát közmunkán éhbéren csináltatta olyan önkormányzat pl ahol a teljes közfelületeket birtokba vehette magánvagyonként a LŐRINC ÉS A NEMZET VŐJE MÉG ÁLLAMI HITELT IS ÖNTÖTTEK ERRE A NAGYURAK ,tiborcz pityu ,a frissen locsolt alízka apukája-és anyukája ráhel fogékszeres koronahecegnő JAVAI ÍGY LETTEK LEPAPIROZVA ÖRÖK ÉLETRE.A KÖZÉPISKOLÁSOK(kiskoruak is)KÖTELEZŐ ÓRASZÁMBAN lelki gyakorlatoztak ünneplőben este nyolc után is közintézményben, UGYAN OTT AHOL MINDEN TERMÉSZETI ÉRTÉKET HAZATAPSOLTATOTT A DAKOTA,a takaritástól a jegyszedői munkáig ! ,de még a rendezvényszervezést is diplomás,kétdiplomás közmunkásokkal csináltattak vicctor királyék FideSS KATONÁI azzal az ígérettel,hogy majd egyszer lesz szerződés is ha megnyerik az EU PÁLYÁZATOKAT.-aki visszakérdezett kirúgták,megvonták a komunkabért is ÉVEK ÓTA MEHETETT A MÓKA-a költségvetési pénz de még a helyi intézményes keret se kellett ehez,csakkk több ezer közmunkás tömbösítve egy FŐFIDESSNYIKKHAJ IRÁNYÍTÁSÁVAL.heti lebontásban jelentettek az orbán vikiknek fenntartott postafiokokba a csicskák.A magyarok koncentrációs táborát ilyen mintára ki üzemeltette???-cSALÁSBARÁT KURMÁNYZÓNAK MÉG VAN POFÁJA KÖSZÖNETET MONDANI...A NÉLKÜLÖNI MÉG KÉPESEKNEK???-HOL ÉS HOGYAN ÉLÜNK EMBEREK???-ezért hagyták el az országot a fiatal ,de még az idősebb munkaképes szakképzett embertömegek!
Desischado
Rohadt hazug féreg. Akkor miért vette el tőlük a minimálbért és a többi jogot?! Az is hülye, aki ezt elhiszi.

@simmering73: Ilyen is van, de én 8 évig jártam közmunkára, és a nagy többség igenis dolgozik. Mi parkokat raktunk rendbe, az utakon az árokba is lemászva szedtük a szemetet, volt hogy több éves szeméthalmot kellett rendbe tennünk, és télen vertük a jeget, nyáron a tűző napon takarítottunk, és még kapáltunk is. És én is tudok olyanokról, akik kerülték a munkát, de a nagy többség tisztességesen megdolgozik azért a kis éhbérért. És nem egy leányálom, fagyoskodni, vagy épp megsülni, plussz, meg csontig lejárod a lábad, mert leülni nem nagyon lehet, főleg a városban, és tetejébe megalázó megjegyzéseket is el kellett sokszor tűrnünk, mert ha öt percre leülsz, akkor egyből kaptad az ukászt, hogy nem dolgoznak a közmunkások. Aki nem tapasztalta meg ezt belülről, az ne ítélkezzen.
szaboria1
Viktor melyik haverodé ez az üzem, hogy csak közmunkások dolgoznak benne? Nagyon elterjed, hogy már nem csak Önkormányzatoknak dolgoznak a közmunkások. Itt nálunk is tavaly hagyma földre vezényelték ki a közmunkásokat akik egy magán gazdaságban kapáltak. Mert ugye a minimálbér helyett a közmunkabér kevesebbe jön ki.
Commenter
@egyvandor: sajnos hogy aprópénzzel (is) le lehet butítani a szegény, tanulatlan rétegeket. No meg az ostoba propagandával.
emerencia
@iluminati: tegnap 20:00 "a legolcsóbb munkaerő...igaz nem is olyan hatékony... "

Szerintem pedig azért az ínségpénzért és jogi "védelemért" ami még a cselédtörvény szintjét sem éri el, igencsak jól teljesítenek. Arról pedig, hogy a szavazataikra ácsingozó nagyvezír mániája miatt nem huszonegyedig századi módszerekkel kell dolgozniuk, nem ők tehetnek.

A magyar társadalom (az un. véleményformáló értelmiséget is beleértve) szégyene, hogy az önkényúr és sleppje ebbe a helyzetbe hozta őket!

Ha orbán marad, könnyen megeshet, hogy újabb és újabb dolgozói rétegek kerülnek sorra. A rendszerváltás utáni munkanélküliség is így kezdődött: amikor bennünket, többszázunkat kirúgtak, a maradók hangosan hőzöngve örvendeztek mert botor módon azt hitték, hogy velük nem fordulhat elő. Nagyon sokukkal mégis előfordult később...
Macskaszem
A nagyra tartás arányos a fizetséggel, vagyis siralmas vazzze. Takarodtok piszkos hazug gecik.
emerencia
@simmering73: tegnap 21:52 Ennyi "megbecsülésért" ennyi "munka" jár. Mivel a lét és szegénységi minimum alatt kénytelenek túlélni, már az is szép dolog tőlük, hogy reggel felkeltek és megjelentek az ínségmunkahelyükön. Ugyanakkor én számonkérném azokat a illetékeseket is akik kiagyalták ezt a foglalkoztatási formát és akiknek az a nem nem közmunkás bérért a feladatuk, hogy megszervezzék ezen emberek tevékenységét.

Hasonló játszódott le az előző rendszerben. A Kádári népnevelő tv híradóban gyakorta láttunk lógós építőipari munkásokat akiktől senki nem kérdezte meg, hogy biztosítva van-e az anyag és meg van-e szervezve a munkájuk? A különbség csak annyi volt, hogy anno minden dolgozónak normál munkaszerződése volt és a törvények is egyformán vonatkoztak mindannyiunkra. Ja, és mindettől függetlenül rengeteg lakás és az emberek közvetlen életét jobbá tevő épület épült és csak annyi stadion, amennyire szükség volt. Kádár hobbija pedig cseppet sem játszott abban szerepet, hogy milyen épületek épüljenek fel. Ettől függetlenül a hibái miatt azt a rendszer meg kellett szüntetni de nem arról döntöttünk a rendszerváltás idején, hogy majd harminc év múlva is dúlni fog a szegénység ezernyi fajtája mely jelenleg kb. 4-5 millió belmagyar embert érint. :-(
papa.49
@emerencia: A Kádárnak a sakk, volt a kedvence, az lényegesen kevesebbe került az országnak, mint a csutirém focimániája, és akkor tájt voltak jó sakkozóink is, amit a jelenlegi ,,labdakergetőkről,, lemondani nem lehet )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
bakegya
EZT A TÉVHITET IS BEETTE A MAGYARral ez a 44%-al nyerni képes,-kormánya Magyarországnak-a legszélesebb kisebbség munkáltatására hozta létre a közmunkakört a g...HÁT NEM,MERT SZÉLES ÉRTELEMBEN CSELÉDSÉGRE KÉNYSZERÍTETTE A MAGYAROKAT-beleértve elhanyagolt rasszal a cigányságot is,mint ahogy arról megnyilatkozni sem volt rest-( mint pl az én doktori képzésen tanuló gyermekemet is)azok meg akik nem akartak éhen halni ezt muszáj volt bevállalni.A NYUGDÍJ ELŐTT ÁLLÓKAT IS BEKÉNYSZERÍTETTE A FIDESS EBBE A MEGALÁZÓ STÁTUSBA-ls tevékenységi körbe,jobb híján.Ezzel a közmunka-rabszolga tevékenységgel megúszta ez a mocsok a valódi alkalmazotti munkahelyek létesítésének lehetőségét,PL EU FORRÁSBÓL is.De a kis-és közepes vállalkozók se jártak jobban a KATÁJUKKAL.A VÁLLALKOZÓKRA RÁRAKTA A TERHET A KÖLTSÉGEK kitermelésének kényszerével ,minden második forintjuk ADÓKRA BEFIZETTETÉSÉVEL ,DE CSAKKK A TÁLAINAK ÉS A SINTÉRNEK A KEVÉRE mert nem igen emelte sehol az oktatásban és egészségügyben az alapbéreket-vagy pl vidéki színtársulatokat és önkormányzatok által működtetett intézményeket (önkormányzati munkakörök helyileg megszüntetve és helyette egy munkaerőhajcsár működik-költségvetés terhére-de semmi és senki más.MEG IS LÁTSZIK A MAGYAROK ÁLTAL ELHAGYOTT VIDÉKEN.
Most kérdezhetné bárki,hol vannak az EU-felzárkózásához kellő intézmények-MÉG AZ ÜGYÉSZSÉGGEL IS KEZDHETNÉNK.(érdekes mert a brüsszeli bürokraták ebe se szóltak még eddig bele)-KI SE KELL TALÁLNI MIÉRT-nA MAJD MÉSZÁROS Lölő FOLYTATJA BEVÁLLALKOZZA-A ZSENI!
papa.49
Vonjunk párhuzamot a két ember között az egyik a sakkot kedvelte, mint időtöltést, ami mint tudjuk a gondolkozás nélkül nem megy ráadásul előre kell gondolkozni, a másik a fociba van beleőrülve, azon a szintem ahogy a Hofi viccben volt ,,mi leszel ha felnősz, FOCISTA,, EZ MINDENT ELMOND, MEGMUTAT, és még annyit Kádár csak egy szakmunkásvolt, emez meg ÁLLÍTÓLAG JOG-ÉSZ, de mint látható ahhoz is tökhülye !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.