Nem élhet ugyanis szavazati jogával, aki jövő pénteken 16 óra után kerül kórházba, és még vasárnap is ott lesz. Az Infostartnak Pálffy Ilona azt mondta, a mozgóurnát odaviszik, ahol a választó a névjegyzékben szerepel. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerint aki szavazókerületében kerül kórházba, ugyanúgy kérhet mozgóurnát, mint otthonra, máshová csak akkor, ha átjelentkezik, de ennek határideje a választást megelőző péntek 16 óra. Ha már tartósan bent van, és nem hirtelen került kórházba, akkor lehet azt kezdeményezni, hogy menjenek ki hozzá. Aki ezt követően kerül kórházba, nem élhet szavazati jogával. Az április 8-án dolgozóknak az NVI vezetője azt javasolta, jelentkezzenek át a munkahelyükhöz közeli választókerületbe, a munkában kis szünetet tartva adják le voksukat.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Tehat a csepeli halottak, a roman zombik siman szavazhatnak , de aki szulni megy, vagy eluti a villamos vagy leesik a letrarol - az nem szavazhat...

Remelem, Marianosztran lesz hely ennek a nonek is, egyutt a novak katalinnal, jo sokaig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.