Ha az LMP is beszállna a tömeges visszaléptetésbe, új helyzetet teremtene.

A Nézőpont szerint hiába lépnek vissza egymás javára a baloldali jelöltek, négy éve is hasonló volt a helyzet
Fotó: MTVA

A 2014-es választás alapján nincs nagy jelentősége a mostani ellenzéki visszalépéseknek – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az elemző szerint 2014-ben a baloldal egységesen lépett fel, az Együtt azért jött létre, hogy az említett pártokat egységesítse. "Ugye ez Bajnai Gordon pártja Bajnai Gordon nélkül, és mára egy 1 százalék körüli szervezetté zsugorodott össze" – tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy

négy évvel ezelőtt egységes baloldali lista volt, és most a visszalépések is ezt reprodukálják. Új helyzet akkor lehetne, ha az LMP is tömegesen visszalépne

- mondta.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, a kormánypárt feladata, hogy megmutassa, az ellenzéknek nincs alternatív ígérete: se miniszterelnök-jelöltje, se világos válasza a stratégiai kérdésekben, se arra vonatkozó meghatározása, hogy milyen felállásban lehetne az országot irányítani.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/rovidek/a-propaganda-felrevezetesi-kiserleteivel-szemben-teny-igenis-erdemes-tomott-sorokban-az-urnakhoz-jarulni/
A propaganda félrevezetési kísérleteivel szemben tény: igenis érdemes tömött sorokban az urnákhoz járulni. Ja, és Mráz Ágoston Sámuel Nézőpont-vezető vergődését se tessék készpénznek venni, aki kollégájával párhuzamosan a Kossuth rádióban adta elő, hogy nincs nagy jelentősége az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek, mert mindenképpen, úgyis "csakaFidesz". A többit idézem (via MTI), mert annyira szép. "A kormánypárt feladata, hogy megmutassa, az ellenzéknek nincs alternatív ígérte: se miniszterelnök-jelöltje, se világos válasza a stratégiai kérdésekben, se arra vonatkozó meghatározása, hogy milyen felállásban lehetne az országot irányítani."Bravúros kijelentés ez annak fényében, hogy a Fidesz-KDNP az egyedüli pártszövetség, amelyiknek nincs semmilyen választási programja, amelyik a sorosozás és a migránsozás oltárán feláldozta a kormányzást, amelyik számára nem csak hogy válaszok nincsenek, de stratégiai kérdések sem léteznek (oktatás, egészségügy, stb.) csak a feneketlen gyűlöletkeltés és az istenkirály lábai elé borulás. Köpni kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@keresztapa: Nagyon rossz a pelda. Ha nekem van egy elgondolasom,...(hivhatjuk elveknek is, de PONT olyan partot ugysem fogok talalni, ami MINDEN elvemnek 100 %-ig megfelel).
Nem vagyok semmilyen partnak sem tagja, nem is leszek, kb. 2 partban latom most azt, amit egyben lenne jo latni, de ez most mindegy.
Szoval, ha nekem van egy elgondolasom, es megtalalom ehhez az elgondolashoz a legkozelebbi partot, akkor en onnantol kezdve azert valasztom magamnak azt a partot, es azt a vezetot, mert benne bizom meg a legjobban, es ugy gondolom, hogy o fog engem a legjobban kepviselni.
Ha pedig en valasztok valakit arra, hogy kepviseljen engem es az elveimet, akkor en azt el fogom fogadni, hogy tudja az illeto, hogy mit csinal, es ha o szo'ba all azzal a - szamomra ismeretlen - mas partbeli vezetovel, akkor elhiszem neki, hogy o tudja, mit csinal. Nem kell nekem ismernem szemely szerint a masik partbeli vezetot, eleg, ha az en altalam valasztott part vezetoje ismeri ot, es ugy erzi, hogy most vele szovetkezni kell.
Majd, ha nem tetszik nekem sorozatosan a partom vezetojenek a dontese, akkor kiabrandulok a partbol, es kilepek belole.
De bizzunk mar a partvezetokben (akit valasztunk), hogy o majd ugy fog cselekedni, hogy az nekem is tetsszen.

Vagyis: engem nem zavar, hogy a partvezetom mit csinal, - ugy gondolom, hogy az en erdekemben teszi.

Most peldaul teljesseggel elhiszem, hogy mindenhol az egyeniben a legeselyesebb ellenzekire kell szavazni, mert csak igy lehet legyozni orbant.
Es ez nalam mindent felulir... Tudom, nalad nem...
Peller Anikó
@karma1: A baj csak az, hogy nem lehet tudni ki lenne az esélyes és ezért a népek szét fognak szavazni. Ez a célja a fidesznek és ebben segédkeznek a hülyebélák, a nyafogók, a fanyalgók, a kekecek és a boykottnyelesek.

Már nincsenek elvek, mindent fölülírt a fidesz. De a hülyébbek ezt még így a választás előtti napon sem látják.
keresztapa
A kutya is a próbálkozásokban maradt alul, vagy tudják, hogy mit kell csinálni, vagy csak hiszik hogy azt kell amit csinálnak, na itt van az a tudatlanság... ami ezeket a hatalomra vágyókat vezérli. Nem az ország, hanem az egyéni érdekszférában tevékenykednek, a személyek ugyan úgy mint a pártok köpnek a közakaratra.
keresztapa
@karma1: ma 10:30 - ra..Nos igen; van akinek van, van akinek nincs, van aki érti,...van aki nem akarja érteni. Morál objektív értelemben vett akarat, amit szokásban, erkölcsben, törvényben nyilvánul meg...Az egyén akaratát, szemléletét, és lelkületét, de mindég vonatkoztatva a szokásokra, erkölcsre és törvényre. Bizalom az egy személyre való hangolás, ami nem vonatkozhat más személyére, csoportra, pártvezetőre, mert a párt vezető ideológiailag elkötelezett pártjával szemben, amely felé megfelelési kötelezettséggel van, nem az egyén felé, hanem a párt felé erősebb az elköteleződés. Így talán érthetőbb vagyok Világos alternatívája az ellenzéknek nincs, csak a parlamentbe való jutás.
karma1
@keresztapa: Latszik, hogy fideszes dumat nyomsz, nem esz erveket.
Pont arrol szol egy partvalasztas, hogy BIZALOM. Es amikor valaki vezetot valaszt, akkor feltetlen bizalmat szavaz neki! Vagy ha nem tud valakiben teljesen megbizni, akkor NE valasszon se vezetot, se partot...

Ez ilyen egyszeru, a szavakkal valo jateknak ebben az esetben semmi helye, filozofalgatni a budin kell, nem partvalasztaskor.
Az sebesz sem vacillal, amikor el kell dontenie, hogy levag-e egy beteg vegtagot, vagy sem?
Akiben en megbizom, annak a donteseiben is megbizom, igy elfogadom, ha mas partokkal egyezkedik, hiszen o ismeri a nagyobb osszefuggeseket.
Ezert o a politikus, es nem en.
Nem a valasztopolgarnak kell MINDENKIT ismernie, hanem a politikusoknak EGYMAST.
keresztapa
@karma1:Nos te úgy látod hogy én fideszes dumát nyomok, még mindég közelebb van a FIDESZ a közhöz, mint a bukfencezett Vérkommunisták WC -és gyülekezete az MSZP.- és támogatói.Politikai selejtekben megbízni annyi mint feladni önállóságodat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.