Meg kell védenünk az országunkat a külső fenyegetéstől, ezért szükség van a rendőrség további megerősítésére, a létszám emelésére, a törvények szigorítására – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Nagylakon.

Lázár a rendőrség létszámának növelésével és a törvények szigorításával védené meg az országot a külső fenyegetésektől
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Lázár János a nagylaki határátkelőhely megnyitásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hangsúlyozta, Nagylak és Csanádpalota térségében – kerítés híján – az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a migránsok. A rendőrségi intézkedéseknek köszönhetően jelenleg már északabbra próbálkoznak az embercsempészek – tette hozzá.

A kormány – ha a migráció nem szűnik meg vagy fokozódik – készen áll arra, hogy Nagylaktól Mezőhegyesig is határzárat emeljen

- közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A bevándorlás a következő évtized legfontosabb kérdése lesz, az április 8-ai választástól függetlenül feladatot szab a kormánynak – mondta Lázár János, aki a betelepítés következményeit a határ román oldalán található települések példájával szemléltette. Azt mondta, még az 1960-as, 1970-es években is többségében magyar településekre negyven éve jelentős román lakosságot telepítettek be, az ősi magyar falvak pedig román közösségekké váltak.

Locskai Zoltán (független) Nagylak polgármestere elmondta, a trianoni békeszerződés vágta ketté a települést. 1968. április 6-án nyílt meg a magyar-román közúti átkelőhely, amely a település fejlődésére kiemelkedő hatással volt. Az évek során folyamatosan nőtt a személy- és teherforgalom, 1996-ban kamionterminál épült az átkelőnél. A határátkelőhely munkahelyet, adóbevételt jelent a községnek. A települést 2015-ben elérte az M43-as autópálya, Csanádpalotánál pedig új átkelőhely nyílt – sorolta.

Piros Attila, Csongrád megye rendőrfőkapitánya hangsúlyozta, a nagylaki és a csanádpalotai az ország egyik legnagyobb forgalmú átkelőhelye kapocs az emberek között. Feladata ugyanakkor a biztonság garantálása is, hiszen schengeni külső határon van.

Az illegális migráció nemcsak Szerbia irányából jelentkezik, hanem Románia felől is, a rendőrség azonban megfelelő létszámban gondoskodik a határ védelméről – jelentette ki a dandártábornok.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bruhahahahaha...hihihihi...mese arra alkalmas debileknek és imbecileknek!

Figyelj, luxusszarházi:

"Nem lett veszélyesebb hely a migránsoktól Nyugat-Európa" (prop.)
Nahát, nahát, hogy milyenek a tények - keresztények!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@bakegya: És valóban, ez az igazi cél. Külső ellenség? Kii, miért? A belsőket kell elsősorban megregulázni, nehogy már ellent merjenek mondani Istenünknek.
És ha most nyernek, akkor tesznek is róla.
Lesz majd itt csend és egyetértés. (lásd Rákosi- és korai Kádár idők). Ismét megtanítjuk a népet a sorok között olvasni és szamizdatot terjeszteni. Majd a Putyin haver átadja a liszenszet a kussoltatásra.
Eladott Ország
Miért akarjátok a rendőrség létszámát növelni, te táskahordozó cuki majom? Tán nem az Erdogáni útra akartok lépni, hogy megvédjétek a lopott zsákmányt te mindentudó szarházi.
Zeta
@Eladott Ország: épülget a rendőr állam?!
Eladott Ország
@Perwool: Most már majd Ausztria építi ki a vasfüggönyt a magyar határon.
Hellcat
Vasárnap ezért vette körül a rendőrség az NVI-t igaz? Hátha támad brüsszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.