Meg kell védenünk az országunkat a külső fenyegetéstől, ezért szükség van a rendőrség további megerősítésére, a létszám emelésére, a törvények szigorítására – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Nagylakon.

Lázár a rendőrség létszámának növelésével és a törvények szigorításával védené meg az országot a külső fenyegetésektől
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Lázár János a nagylaki határátkelőhely megnyitásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hangsúlyozta, Nagylak és Csanádpalota térségében – kerítés híján – az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a migránsok. A rendőrségi intézkedéseknek köszönhetően jelenleg már északabbra próbálkoznak az embercsempészek – tette hozzá.

A kormány – ha a migráció nem szűnik meg vagy fokozódik – készen áll arra, hogy Nagylaktól Mezőhegyesig is határzárat emeljen

- közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A bevándorlás a következő évtized legfontosabb kérdése lesz, az április 8-ai választástól függetlenül feladatot szab a kormánynak – mondta Lázár János, aki a betelepítés következményeit a határ román oldalán található települések példájával szemléltette. Azt mondta, még az 1960-as, 1970-es években is többségében magyar településekre negyven éve jelentős román lakosságot telepítettek be, az ősi magyar falvak pedig román közösségekké váltak.

Locskai Zoltán (független) Nagylak polgármestere elmondta, a trianoni békeszerződés vágta ketté a települést. 1968. április 6-án nyílt meg a magyar-román közúti átkelőhely, amely a település fejlődésére kiemelkedő hatással volt. Az évek során folyamatosan nőtt a személy- és teherforgalom, 1996-ban kamionterminál épült az átkelőnél. A határátkelőhely munkahelyet, adóbevételt jelent a községnek. A települést 2015-ben elérte az M43-as autópálya, Csanádpalotánál pedig új átkelőhely nyílt – sorolta.

Piros Attila, Csongrád megye rendőrfőkapitánya hangsúlyozta, a nagylaki és a csanádpalotai az ország egyik legnagyobb forgalmú átkelőhelye kapocs az emberek között. Feladata ugyanakkor a biztonság garantálása is, hiszen schengeni külső határon van.

Az illegális migráció nemcsak Szerbia irányából jelentkezik, hanem Románia felől is, a rendőrség azonban megfelelő létszámban gondoskodik a határ védelméről – jelentette ki a dandártábornok.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bruhahahahaha...hihihihi...mese arra alkalmas debileknek és imbecileknek!

Figyelj, luxusszarházi:

"Nem lett veszélyesebb hely a migránsoktól Nyugat-Európa" (prop.)
Nahát, nahát, hogy milyenek a tények - keresztények!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Bruhahahahaha...hihihihi...mese arra alkalmas debileknek és imbecileknek!

Figyelj, luxusszarházi:

"Nem lett veszélyesebb hely a migránsoktól Nyugat-Európa" (prop.)
Nahát, nahát, hogy milyenek a tények - keresztények!
Sámannus
He, má ide qúrtqk egy rakás muszkát, aki életében se fog dolgozni. Oszt minek, hogy rátok szavazzon?
Perwool
Oszt mi van, ha az a köcsög menekült egy másik (tényleg) európai országba jut be és onnét menekül ide? Ez nem fordulhat elő? Mert ha igen, akkor az uniós határainkon is illene kerítést alkotni, nem? Aztán máris a ketrecben találtuk magunkat...
Ezzel a bezárkózással érdemes vigyázni! A végén esetleg úgy járunk, mint a majmok az állatkertben. Meggyőződésük. hogy a látogatók vannak a rács mögött, aztán esetleg zárás után jönnek rá, hogy azok el tudtak menni az állatkertből, ők meg nem.
Sámannus
@Perwool: Ukrajnából már légi járat van, az ukrán maffia biztonságban van, mert a lokátor nem is látja, a határsértőt így a kiszolgálás már elsőosztályú nekik is. A szervezés pedig továbbra is meg van oldva. aki tejel a maffiának az törvényes lesz előbb vagy utóbb eljut a politikai maffiánkhoz is a pénz. A maffia már önkiszolgálásra rendelkezett be, orbányiék csak a stadionra kapnak engedély, meg a csuti csühösre.
tudode
Az éremnek KÉT oldala van!
.
Az ország "megvédése" a külső fenyegetéstől a MINDENKORI KORMÁNY feladatkörébe tartozik!
.
De mi van az un. BELSŐ FENYEGETETTSÉGGEL, azzal amikor a KILÁTÁSTALANSÁG, BIZONYTALANSÁG miatt őrületbe kergetik egymást az emberek, és ennek eredménye, legalábbis az ÓCSAI SZOC. LAKÓPARK ÁTADÁSA idején .. átlagban.. n a p o n t a ... 6, azaz HAT ÉLETERŐS állampolgár vet/vetett véget az életének, mert olyan MÉLY SZEGÉNYSÉGBEN ÉLNEK állampolgárok a .. S T A D I O N O K, a kirakatnak kikövezett országban, amelyre a világháború után kényszerültek a túlélők!
.
Tehát O1G .. M U N K A A L A P Ú .. társadalma a XXI. században Európa szégyenfoltja! Legalább egymillióan boldogulnak azokban az országokban ahol gondot fordítanak a vezetők az ÉLNI, ÉS ÉLNI HAGYNI, nem csak ... s z l o g e n ... szintjén.
.
Ez a .. b e l s ő .. n y o m o r .. ad munkát a RENDŐRSÉGNEK, mert ezt az országot ÉLHETETLENNÉ TETTE ezzel az illiberális izével a GAZDIJA, miközben EZERMILLIÁRDOK LANDOLNAK ott, ahol SEMMI HELYÜK NINCS!
Jozefina
Fényes nappal, a nyílt utcán késeltek halálra egy férfit Budapesten!!!
"Őrzünk és védünk"
Kérdés, hogy kit és hol?
Migránsok nélkül is minden napra jut egy erőszak, egy gyilkosság!!!
Fradigege
ÉS DOLGOZNI KI FOG?! Ingyenélő. Fáj neki trianon, mert nem az övé Hódmezővásárhely! Egy bevándorló ő is. Jankó Lazaru. Magas, fekete haj, barnás-fekete szem, nagy orr... Elég askenázi kinézetű. Zsidó gyerek, oszt jónapot!
Pláne, ha göndörödik az a haj, ha megnöveszti.
A vajdáját(gazdáját, főnökét) etnikailag inkább nem analizálnám. Az lenne aztán a süss fel nap. Budaházy Gyurika nyomna egy harakirit.
lópicigáspár
Nagyon leadta, skoda oktáviával volt, mondjuk zsír újjal! Ha hamarabb megismerem letarolom, feláldoztam volna az autómat!
Pálinkás Pál
Lézerbunkó...a rendőrséget először is meg kell tisztítani a fideszmocsoktól!!! Ahogy az ügyészségeket,bíróságokat is...és az a kevesebb ember is lesittel titeket...
advocat
Ki fenyeget? Kit? És miért? Ha méltóztatna válaszolni! Úgy konkrétan.
papa.49
Lézerpiszkosszarjankó NAGYON FOSOL ÚGY LÁTOM, ne szarj be ellesztek takarítva teljesen, aztán már csak egy kérdésben kell döntened a Rómeó, vagy a Gazsi akasszon be neked este !!!
bakegya
-ÉS A BELSŐ zavargóktól- és ha a kopaszok kevésnek bizonyulnak!Sintért mindíg könyebb mozgósítani mint elhúzni a husos-fazék mellől.
namihami
@bakegya: És valóban, ez az igazi cél. Külső ellenség? Kii, miért? A belsőket kell elsősorban megregulázni, nehogy már ellent merjenek mondani Istenünknek.
És ha most nyernek, akkor tesznek is róla.
Lesz majd itt csend és egyetértés. (lásd Rákosi- és korai Kádár idők). Ismét megtanítjuk a népet a sorok között olvasni és szamizdatot terjeszteni. Majd a Putyin haver átadja a liszenszet a kussoltatásra.
Eladott Ország
Miért akarjátok a rendőrség létszámát növelni, te táskahordozó cuki majom? Tán nem az Erdogáni útra akartok lépni, hogy megvédjétek a lopott zsákmányt te mindentudó szarházi.
Zeta
@Eladott Ország: épülget a rendőr állam?!
Eladott Ország
@Perwool: Most már majd Ausztria építi ki a vasfüggönyt a magyar határon.
Hellcat
Vasárnap ezért vette körül a rendőrség az NVI-t igaz? Hátha támad brüsszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.