Ha nem szerepel mindkét iksz a fideszes jelölt, illetve a Fidesz listája mellett, veszélyben a jövőnk – véli a miniszterelnök.

"El akarják venni az országunkat" – így zárta a Fidesz kampányát Orbán Viktor
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Sorsdöntő választás következik. Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat. A migránsokat nekünk kell eltartani. Két jövő közül kell választani: az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz és a KDNP jelöltjei képviselik

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron, a Városház téren, a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén.

Mindenkinek, aki meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak, vasárnap el kell mennie szavazni, és mindkét szavazatát a Fideszre kell adnia, csak ez a biztos, minden más hazárdjáték és veszélybe sodorhatja a jövőnket – közölte Orbán Viktor.

Sokmillió szavazat a sokmillió dollárral szemben

A visszaszámlálás elkezdődött, "48 óránk van, hogy mindenkit elvigyünk szavazni" – hangsúlyozta a pártelnök-kormányfő.

Úgy fogalmazott:

"egy ember – két szavazat, több millió magyar, sokmillió szavazat". Szavai szerint ez áll szemben "sok millió dollárral", és hisz abban, hogy több millió magyar akaratot nem lehet pénzzel legyőzni.

Orbán Viktor a vasárnapi választást sorsdöntőnek nevezte, mert a képviselők mellett jövőt is választ az ország, több évtized forog kockán, az eredmény kijavíthatatlan, végleges, visszacsinálni már nem lehet, csak együtt élni a következményeivel.

"Legutóbb 1990-ben a kommunista rendszer végén álltunk ilyen válaszútnál" – hangsúlyozta.

Ma úgy áll a helyzet, hogy "el akarják venni az országunkat", idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártokat akarnak kormányra juttatni, idegenek zsoldjában álló ellenzéki politikusoknak akarnak hatalmat adni, hogy aztán lebontsák a kerítést, és elfogadják Brüsszel kezéből a kötelező betelepítési kvótát, így Magyarországot bevándorlóországgá alakítsák, majd kiszolgáltassák megbízóik pénzügyi és hatalmi érdekeinek

- mondta.

Ha ide egyszer beteszik a lábukat a bevándorlók...

Összegzése szerint vasárnap az ország sorsa hosszú évtizedekre és visszacsinálhatatlanul eldől. Ha a gát átszakad, ha a határokat megnyitják, ha a bevándorlók beteszik a lábukat, már nincs visszaút. Hiába szeretné, még a német kancellárnak sem áll hatalmában a történelem kerekét visszafelé forgatni – fogalmazott a kormányfő.

Kijelentette:

"Magyarország a mi hazánk. Nincs nekünk másik. Ezt kell megvédeni, ezt kell megőrizni, mert nélküle hontalanok, árvák és földönfutók leszünk a nagyvilágban".

Orbán Viktor szerint ezért mindenkinek el kell mondani, hogy "végre van jövőnk, van mit megvédenünk". A veszélyek közül a legnagyobbnak a bevándorlást nevezte. "Mi megépítettük a kerítést, megvédtük a déli határt, nemet mondtunk Brüsszelben minden betelepítésre, de a veszély nem múlt el, alig várják, hogy újrakezdjék" – fogalmazott, jelezve: 48 óra van arra, hogy ezt újból elmondják mindenkinek.

El kell mondani mindenkinek, hogy az első tízezer bevándorlót még az idén ide akarják telepíteni, hogy a paktumot már Gyurcsánytól Vonáig mindenkivel megkötötték, hogy "a migránsokat nekünk kell eltartani"

- sorolta, hozzátéve: ahol van tömeges migráció, ott a nőket erőszakos támadások fenyegetik.

Az ellenzékiek mind "Soros jelöltjei"

A miniszterelnök szerint a dolgok a kampány végére leegyszerűsödtek: "két jövő közül választhatunk, az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz-KDNP jelöltjei képviselik". Hangsúlyozta, a következő hónapok és évek fontos pillanataiban az Országházban minden képviselőre szüksége lesz.

Hallgatóságát arra hívta fel:

ne higgyék el, hogy már zsebben van a győzelem, ne higgyenek a közvélemény-kutatásoknak, mert nem azokat kell megnyerni, hanem vasárnap este a választást. "A sikerért nekünk mindig kétszer annyit kellett dolgoznunk, mint másoknak. És ez igaz lesz vasárnap is"

- fogalmazott.

A kampányzáróval kapcsolatban jelezte: "eszünk ágában sincs" még lezárni a kampányt, épp ellenkezőleg, egy utolsó hajrát akarnak indítani.

Ahogy "egy bizonyos Rocky Balboa azt mondta", mindig a végén van vége

- tette hozzá.

Emlékszik a 2002-es választásra – folytatta a miniszterelnök –, ahol "szombaton még mi voltunk többen, hétfőn megint mi voltunk többen, csak éppen vasárnap nem voltunk elegen", és erre aztán rá is ment az ország nyolc éve.

Győzelmet vár

Szerinte azonban most vasárnap győzni fognak. Kiemelte, olyan csatákat is megnyertek az elmúlt években, amelyek első látásra nyerhetetlennek látszottak. Példaként említette, hogy talpra állították a gazdaságot, hazaküldték az IMF-et, megadóztatták a bankokat és a multikat, és ezt a pénzt odaadták a családoknak, csökkentették a rezsit, a tömeges munkanélküliségből munkaalapú gazdaságot építettek, megvédték a nyugdíjakat, nyugdíjprémiumot fizettek, és két számjegyű béremeléseket értek el. Megállították továbbá a népvándorlás első nagy hullámát, meghirdették a nemzeti gondolkodás, művészet és politika reneszánszát, és bebizonyították, hogy a keresztény kultúra és életmód nem a múlthoz tartozik, épp ellenkezőleg, "magunkkal is kell vinnünk a jövőbe" – sorolta.

"Ezekkel a győzelmekkel a tarsolyunkban vonulunk fel a vasárnapi sorsdöntő ütközetre" – jelentette ki.

Orbán Viktor azt mondta,

a Fidesz-KDNP nem árul zsákbamacskát, a jövőben is úgy fog kormányozni, hogy jól képviseli a nemzet szabadságvágyát, függetlenségi törekvéseit.

A kampányzáró székesfehérvári helyszínét azzal indokolta, hogy itt akartak állni, ahol a keresztény magyar királyság megszületett, a keresztény államiság elkezdődött.

Szavait azzal zárta, hogy "összeköt bennünket a szívünk, az emlékeink és a hűség a hazánkhoz, mind magyarok vagyunk (...), és amíg együtt maradunk, mindig győzni fogunk".

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bruhahahahahah...hihihihih... kéltsélgbe esett vinnyogás, szűkölés a saját lábon állásért, a büntetlen kesecsávóért, a mérhetetlen pénztömegért!

Elemeroggyant sunyi szarházi bűnöző!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Tényleg. De nem el akarJÁK venni, hanem el akarJUK venni. És pont tőletek.
Az is mérhetetlen, amit eddig begyűjtöttetek, ideje lesnne tabula rasa-t csinálni. És a ti bankszámlátokat venni szemügyre.
Eladott Ország
Bizony, nem a vége jön, hanem az eleje. A választás nem lezárja, hanem megnyitja a csúfságos időszakot, pedig már eddig is derékig gázoltunk a szarban. Az igazat a Fidesz keltetője, a Fidelitas mondta ki, bár biztosan nem szándékosan. Az egyik szavazásra buzdító, mindmeghalunkhanemorbán-jellegű Facebook poszt fölé azt írták: Rabok legyünk vagy szabadok? Bizony, ez a legsúlyosabb tétje a választásnak. Hogy megkezdődik-e az elszámoltatás, a korrupt, tolvaj élősködők egy becsületes, korrekt vizsgálat után becsületes, korrekt bíróság elé kerülnek-e, ahol jogos ítélet születik, vagy pedig tovább pusztíthatnak.
Ezért kell elmenni szavazni, mert most még meg lehet ezt állítani. Nem csöndesen és nem szépen, de meg lehet. Egy újabb kétharmaddal nem lehet, legfeljebb sokak élete árán.
Zeta
Volt egy igaz ember, nem ő!
Lett egy hazug, tolvaj "ember", na az ő!
Sámannus
@Borsodi: az ember nem mindig arra szavaz aki neki szimpatikus, hanem a kisebbik rosszra.
Macskaszem
Úgy értette, hogy el akarják venni a zsákmányunkat...és ebben igaza van, elvesszük, azaz visszavesszük, ők meg mennek a hűvösre.
Sámannus
@Macskaszem: Má elloptátok az országot, csak a lelkekkel van még agy kis baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.