Csak a délszláv háborúk szélsőségesei folytattak annyira gyűlöletteli kampányt, mint ami a hazai választási versenyt jellemzi. A határkerítés előtt drótvágóval pózoló ellenzéki vezetők photoshopolt plakátképe, a minden csatornából ömlő sorosügynöközés, az ellenzékieket jogi elégtétellel fenyegető miniszterelnöki beszéd, a határon túli magyarok ellen uszító videó csak néhány eleme annak a gyűlöletcunaminak, amelyet egymásra és ránk zúdítottak politikusaink az utóbbi hónapokban. Ha alaposan szétnézünk Európában, a negatív kampány sehol nem ismeretlen fogalom, ám a legmegosztottabb, leginkább feszültséggel teli országokban sem találunk annyira durva elemeket, amilyeneket most a hazai versengés produkált.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy elgondolkoztató megállapítás

Amiből következik a gengszterváltás idején sertepertélők és hazugságaikhoz máig ragaszkodó okoskodók eminens bűnössége.

Az mno.hu tegnap délután „Mélyen a balkáni szint alatt jár a magyarországi választási kampány” címmel közöl írást. Amiben az átvitt értelemen kívül (a köznyelvi pejoratív jelzőt is túllépi) a szerző szószerinti értelemben is okadatol.
Ennek során megemlíti, hogy: „ahhoz fogható még Szerbiában sem történt, mint Magyarországon” és „A Balkánon ilyen jellegű kampány egyelőre nincs. Az ellenzéket lejárató módszer működik, az itteni kormány azonban nem dolgozik más ellenségképekkel – mondta Sinkovics, aki szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kilencvenes évek még túl közel vannak. – A szerb politikai elit egyszerűen nem tudna lenyeletni a Nyugattal egy olyan fokú gyűlöletszítást, mint amilyen Magyarországon zajlik. Európa ugyanis különösen érzékeny erre a kérdésre, ha Szerbiáról van szó ”!
Igen itten van a gond, hogy miért van az, hogy az EU és Európa ilyen türelmes Őfeneségével szemben!
Peller Anikó
@RonaGyuri: Természet(ellenes) következménye a kampány jellege annak a horribilis harácsolásáradatnak amit az eemúttnyócévben tapasztalhattunk. Élethalálharc folyik, a fidesz az életéért harcol.

Máshol nem volt ilyen szorító szükségszerűség a kampánydurvulásra mert a többi ország politikusai nem cigányok és nem loptak annyit, a töredékét sem minta gecik. Ezért nekik mindig volt menekülő egérút a békés nyuggerévekhez, kivéve Csauseszkut.

Nem volt életbevágó szükség külföldiek szavazatára, jéggel borított lejtős választási törvények alkotására vagy a töménytelen hazugságáradatra mint nálunk.

Ezek már csak előre menekülhetnek. Vagy azerbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.