Ha a Jobbik megnyeri a vasárnapi országgyűlési választást, akkor az első intézkedése egy új "kiegyezéscsomag" beindítása lesz Vona Gábor szerint, aki azt is bejelentette, hogy csatlakozni kellene az európai korrupcióellenes ügyészséghez.

Az ellenzéki politikus egy ceglédi utcafórum előtt tartott sajtótájékoztatóján a csomag részeként egyebek mellett az egészségügy, az oktatás, a szociális kérdések átgondolását, a nyugdíjak rendezését, az agrárpolitika átgondolását, valamint a kis- és középvállalkozók helyzetbe hozását jelölte meg.

Új kiegyezéscsomagot ígért Vona Gábor, ha nyer a Jobbik

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette, mindezt egy valódi szakértői kormány felállításával kívánja megvalósítani, különféle szakmai szervezetek álláspontjának figyelembevételével.

A Jobbik elnöke azt mondta: pártjuk meg akarja védeni az ország biztonságát, ehhez pedig "még titkolózva sem" kívánja idegenek tömegeit befogadni.

Hozzátette, a Jobbik nagy súlyt helyez a korrupció felszámolására és a "média felszabadítására a jelenlegi elnyomás alól".

Vona Gábor az Európai Unióval való együttműködésről szólva közölte: a Jobbik a konfrontáció helyett a kapcsolatok rendezésére törekszik, ha elnyeri a választók többségének bizalmát.

A Jobbik elnöke szerint az április 8-ai országgyűlési választásnak nem az a tétje, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország, hiszen "a Jobbik meg fogja védeni az országot a bevándorlóktól", hanem az, hogy Magyarország ne legyen "kivándorlóország".

A Jobbik csatlakozna az európai korrupcióellenes ügyészséghez

Vona Gábor szombaton Jászberényben, egy utcafórumon azt mondta: nem bontanák le a határkerítést, sőt határőrséget is szeretnének felállítani.

Az ellenzéki párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Jobbik programját ismertetve differenciált nyugdíjemelést, otthonteremtési támogatást ígért, valamint azt, hogy negyven év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhatnának. Eltörölnék továbbá a mentelmi jogot, az elévülési időt, feloldanák a titkosításokat, valamint román mintára korrupcióellenes ügyészséget is terveznek felállítani.

A Jobbik szeretne csatlakozni az európai korrupcióellenes ügyészséghez, így az európai uniós források vizsgálatát "sokkal hatékonyabban meg tudnánk tenni" – közölte.

Kitért arra: a politikai kultúrát is vissza kell állítani. Magyarországnak a társadalmi konfliktusok megszűnésére van szüksége, és arra, hogy az emberek képesek legyenek "egymáshoz szeretettel fordulni" – fogalmazott.

Már csak egy nap van hátra ebből az "egészen szürreális" választási kampányból – mondta Vona Gábor, aki arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert szerinte a választás végkimenetele a részvételi arányokon múlik.

Akkor lesz kormányváltás, ha magas lesz a részvétel

- jelentette ki, hozzátéve: hetven százalék körüli részvételi arányra számít.

Budai Lóránt, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje az eseményen azt mondta: a kormányváltó hangulaton túl már a kormányváltó erő is adott, ez pedig a Jobbik.

Szavazzanak a szívük szerint, szavazzanak az eszük szerint, ha ez a kettő nem is párosul minden esetben egymással

- fogalmazott.

A fórumon tiltakozók is megjelentek, akik megszólaltatták a müezzint, dudaszóval és több táblával is kifejezték a Jobbikkal szembeni ellenérzésüket, a párt egyes szimpatizánsai ezekre gyalázkodó kiáltásokkal reagáltak.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szirénhangok aztán majd csodálkozhatunk ami jön !!!
A jobbik a csutigörény seggéből pottyant a világra miért lenne különb attól ahonnan jött ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.