Átadták a csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújított és bővített sportcsarnokot szombaton Bonyhádon.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei városban tartott ünnepségen kiemelte, hogy az 1978-ban épült létesítmény több mint 1000 négyzetméteresről 1800 négyzetméteresre bővült.

"Ezt a sportcsarnokot (.) alapvetően a fiatalságnak építettük, azoknak a generációknak, akik a következő években viszik tovább Bonyhád nevét" – hangoztatta köszöntőjében a politikus, a térség újraválasztásért induló fideszes országgyűlési képviselője.

A felújítás előtti állapotokra utalva megjegyezte, hogy a korábbi – eredetileg 150 ember befogadására képes – intézmény kicsi volt a város számára. Akkori építtetői "a végéből, a hosszából és a szélességéből is elspóroltak" – fogalmazott Potápi Árpád János, hozzátéve, hogy egy teljesen új, korszerű, a 21. század igényeinek is megfelelő sportcsarnok jött létre a felújítás és bővítés nyomán.

Szólt arról is, hogy a város lakói mellett a bonyhádi járásban élőket is szolgálja a megújult szabadidős létesítmény, amelyben a sportesemények mellett kulturális programokat is rendeznek majd.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP) polgármester a beruházás szükségességéről szólva azt hangsúlyozta, hogy a létesítményt "hétfő reggeltől vasárnap estig" használják a város lakói sport- és kulturális célokra egyaránt.

Az átadási ünnepségen Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében méltatta a kormány 2010 óta végzett sportfejlesztéseit.

A beruházás keretében a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok földszinti része 900-ról 1200 négyzetméteresre, emeleti része 150-ről 600 négyzetméteresre bővült. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épült, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítettek, valamint megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Valószínüleg ez sem kész, de talán előrehaladottabb készültségben van, mint a napokban átadott szerkezetkész állapotban lévő budapesti épület !
simmering73
Nálunk is a kerületben gyorsan kiszórták az utolsó milliókat játszótérre. Az főutak ugyan szinte járhatatlanok, de az kit érdekel, mikor ez gyorsan és látványosan elkészült. Mit mondjak, nem sok gyereket láttam ott játszani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.