A külügyminiszter szerint is sorsdöntő választás előtt áll Magyarország.

A vasárnapi országgyűlési választás hosszú távra meghatározza az itt élők sorsát, hiszen eldől, hogy az ország érdekeit továbbra is megvédő vagy a nemzetközi nyomásnak engedő kormány alakul április 8-a után – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton Dunakeszin, sajtótájékoztatón.

Szijjártó: az ENSZ, Soros, az uniós bürokraták és az ellenzéki pártok akarják megtörni a Fideszt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Szijjártó Péter közölte: a tét az, hogy meg tudják-e indítani a bevándorlók betelepítését. Ha ezt "lenyomják a torkunkon", akkor "még idén 10 ezer bevándorlót telepítenének Magyarországra", és ha ezt megtennék, akkor többé nem ismernénk rá a hazánkra – tette hozzá.

Sokan akarnak minket megtörni. Az ENSZ, az uniós bürokraták, Soros György hálózata és az ellenzéki pártok is azt akarják, hogy tömegesen fogadjunk be bevándorlókat. Ők nyílt társadalmat akarnak, mi azonban azt akarjuk, hogy Magyarország továbbra is magyar ország legyen. Ebben nem ismerünk kompromisszumot

- fogalmazott.

A miniszter kitért arra: az ENSZ azt is meg akarja tiltani, hogy az országok különbséget tegyenek saját állampolgáraik és a határsértő bevándorlók között, vagyis mindenki ugyanolyan szolgáltatásokra lenne jogosult.

Ha az új kormány nem áll ellen a nemzetközi nyomásnak, akkor nemcsak a határzár szűnik meg, de az érkező migránsok részesülni fognak mindenben, ami az évtizedek óta dolgozó adófizetőknek jár – jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter azt mondta, túlságosan nehezen adták nekünk a szabadságot és a függetlenséget ahhoz, hogy most lemondjunk róla. Ezért arra kért mindenkit, hogy vasárnap mindkét szavazatával támogassa a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

Akinek számít Magyarország biztonsága és gyermekeink jövője, csak a kormánypártokra számíthat

- mondta. Hangsúlyozta, a jelenlegi kormánypártok továbbra is harcolni fognak a határkerítés megtartásáért, a migránskvóta vagy a globális migrációs csomag ellen Genfben, Brüsszelben vagy akár New Yorkban is, ha ismét felhatalmazást kapnak erre a választóktól és többséget szereznek az új Országgyűlésben.

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter kijelentette: Európában jelenleg a migráció az egyik legintenzívebb és igen veszélyes folyamat, az EU-n belül 28 terrortámadást követtek el az elmúlt 3 évben.

Megerősítette, hogy a jelenlegi kormány nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját, amíg abban a 12 pontos magyar javaslat nem jelenik meg, a visegrádi államokkal együtt pedig folyamatosan vétót fog emelni az uniós betelepítési kvóták ellen. A miniszter kiemelte, hogy a V4-ek továbbra is egységes álláspontot képviselnek ebben a kérdésben.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tényleg sajnálom szegény szerencsétlet. Április 9.-től hova megy dolgozni ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Ez biztosan igaz,ha mondja. Én mégsem láttam ezek közül egyetlen egyet sem aki letelepedési
kötvényt árult volna,a minimálbérre vetett volna ki adót,elvette volna valakitől is a trafikot,a
nyugdíjra szánt megtakarítását,emelte volna az áfa-t,a benzin jövedéki adóját,nem létező utakra díjat szedne,meglopná az uniós forrásokat,csináltat magának kisvasutat,kert végekre stadionokat,letiltana bármilyen megújuló energiaforrásokat,általuk engedélyezett deviza-
hitelezést másra kenték volna,esetleg az áfa csalások felderítőjét meghurcolták? Stb,stb,stb.
csipetke
Idióta kakadu.Ha a gazdád nem köpködné szapulná egyfolytában Brüsszelt,ahonnan a pénz dől, vagy épp az ENSZ-t,mikor honnan fúj a szél,és betartaná az EU-s szabályokat,nem lenne semmi gond.Az országok,akik befizetik az EU-nak a nemkevés pénzt,azt látják,hogy itt kézen-közön igen gyanús körülmények között eltűnik az általuk befizetett pénz nagyrésze nyomtalanul,ugyanakkor orbán holdudvara indokolatlanul, elképesztő méretekben gazdagodik.Eközben még orbán putyinhoz dörgölődik,vagy épp Kínához.Orbán ennyire gyagya,ha azt hiszi,hogy ezt vég nélkül folytathatja...A hírtv szerint,ha orbán nyer,életbe lép a 7-es cikkely,és akkor szívunk a dagadt törpe miatt,mint a torkosborz...
csipetke
@Nessy: 17:42 Lehet,hogy a Mars-lakókat is Soros kűtte...:)
desiro
Nem petike, a magyar emberek akarják, hogy elkotródjatok!!!
Sámannus
Jó van csicska, két órahosszat még ökörködhetsz, utána kiröhög mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.