Több budapesti egyéni választókörzetben is ellenzéki győzelem született volna, ha az ellenzéki pártok koordináltan visszaléptek volna egymást segítve – leginkább az LMP.

A 444 cikke szerint Budapesten nem nyert volna hat egyéni választókörzetet a Fidesz-KDNP, ha az ellenzéki pártok közt lett volna azokban a kerületekben koordinált jelöltállítás – illetve ha az LMP rugalmasabb lett volna. Ezt egyébként a választás éjszakáján már az MSZP-s Molnár Gyula is szemükre vetette.

444: Több budapesti körzetet is nyerhetett volna az ellenzék, ha visszalép az LMP

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"A jelenlegi adatok szerint a fővárosban Kocsis Máté kerületét leszámítva valószínűleg minden egyéni kerületet bukott volna a Fidesz, ha az LMP hajlandó lett volna visszalépni" – olvasható a cikkben.

A lap szerint például Simicskó István 858 szavazattal nyert a Budapest 2. egyéni választókerületben a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellen, az LMP ott 3138 szavazatot kapott, a Momentum 1434-et, míg a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje 925-öt. Ha bármelyik szereplő visszalépett volna az erősebb támogatottságú ellenzéki jelölt javára, a körzetet nem a Fidesz-KDNP nyerte volna – de több hasonló ilyen körzet akad.

"Kocsis Máté előnye majd 4000 szavazatnyi volt, ez az egyetlen budapesti körzet, ahol az LMP visszalépése önmagában nem is lehetett volna elég az ellenzéki győzelemhez, ugyanis ebben a kerületben erősen szerepelt az Együtt, a Momentum és a Jobbik is" – olvasható a cikkben.

A 444 szerint az LMP Facebook-oldalát csalódottak tömegei lepték el az éjjel, akik jórészt azt nehezményezték, hogy a párt elzárkózott az érdemi ellenzéki koordinációtól. Az LMP vezetői korábban ahhoz kötötték az ilyen tárgyalásokon való részvételüket, ha az MSZP és a Jobbik is ott lett volna, ám ettől meg a Jobbik zárkózott el.

Rosszul politizáltunk. Bizonyos helyeken léphettünk volna gyorsabban, gyakorolhattunk volna pozitív gesztusokat, de ez nem történt meg és a tisztességes politizálásunk ellenére a tapasztaltabb ellenzéki pártok ügyesen ránk ugrottak, bűnbakká kiáltottak ki bennünket és láthatóan tőlünk igyekeztek szavazatokat rabolni

- nyilatkozta a választás éjszakáján az Indexnek egy LMP-s forrásuk.

A 444 cikke szerint mivel az LMP szinte mindenhol állított jelölteket, így a listás indulást és a parlamenti bejutást nem veszélyeztette volna, ha öt budapesti körzetben visszalépnek.

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Köszönjük miniszterelnök jelölt asszony! Nagyszerűen politizált. Megmutatta, hogy hogyan nem szabadna. Ideje lenne lemondani! Ezek után! 5 jelölt! És ezen múlott minden!!!
Ezek után én már csak olvasója leszek a Propellernek. Mert a fővároson kívül, csak 3-4 vidéki képviselő van! Ennyit az "értelmiségnek" nevezett vidékiekről. Nem érdemelnek jobbat, és övék a kétharmad a 48 %-kal! Ha az országot meg lehet venni Bözsivel, akkor ezt érdemeljük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"Rosszul politizáltunk." Bizony. Ez azi gazság.
Madácsi Pali
Nem bůnbakok, BŰNÖS ORBÁN BÉRENC KIRÁLY CSINÁLÓK!!!
Nessy
Köszönöm az LMP-nek Varga Mihályt! :-(
Béla333
Ide is írom: jó lenne, ha mindenki a saját portája előtt söprögetne.
A Fideszt kellett volna legyőzni, nem az LMP-t!
Nessy
@Béla333: Béla! ne bosszants, így kora reggel, éhgyomorra! A fidesznek volt egy segítő társa a mi körzetünkban is, az LMP.
advocat
Köszönjük miniszterelnök jelölt asszony! Nagyszerűen politizált. Megmutatta, hogy hogyan nem szabadna. Ideje lenne lemondani! Ezek után! 5 jelölt! És ezen múlott minden!!!
Ezek után én már csak olvasója leszek a Propellernek. Mert a fővároson kívül, csak 3-4 vidéki képviselő van! Ennyit az "értelmiségnek" nevezett vidékiekről. Nem érdemelnek jobbat, és övék a kétharmad a 48 %-kal! Ha az országot meg lehet venni Bözsivel, akkor ezt érdemeljük.
kereső
@Béla333: az lmp-nek is a fideszt kellett volna legyőzni nem gyurcsányt.
mindamellet:Nekünk be kell fejezni ezt a ki a hibás,ki nem beszólogatást. Az ellenzéki pártok meg ki-ki döntse el maga,hogy önmaga mit hibázott,mit nem csinált jól, mi volt az oka,hogy nem tudott eljutni a választókhoz.És az egymásra mutogatást is be kell fejezni,még Schmuk Erzsébetnek is.
Mivel a fidesz 2/3-a teljesen biztos,nem tudom,hogy az ellenzéknek -,azon kivül,hogy ők lesznek az árvalányhaj továbbra is orbán kiskalapján-azaz szépségflastrom az állampárti parlamentben-milyen dolga lesz ezentúl? Van-e értelme egyáltalán az ellenzéki létnek a parlamentben.Mert az eredményt mi megtapasztaltuk 2012-2018 között.
Szóval,innentől kezdve én nem tekintem ellenzéki képviselőknek mindazokat,akik a demokrácia látszatának fenntartása érdekében leteszik az esküt az alaptörvényre,és felveszik a mandátumukat.Erre nekem ,választópolgárnak nincs szükségem,hiszen valódi képviseletet nem tudnak biztositani számomra.Harcoljanak,és küzdejenek velünk együtt itt a való világban,egyék a mi kenyerünket-hátha közelebb jutnak hozzánk.
Ennyi.
Nessy
@advocat: Arról nem is beszélve, hogy magasan győzött a fidesz a nyugat magyarországi régióban, ahonnan a hívek ki svarcban, ki hivatalosan Ausztriába jár át dolgozni, és onnan élvezi pl. a családi pótlékot, ami kicsit több, mint idehaza.
Béla333
@kereső: 08.47
Igazat adok neked, be kell fejezni ezt a ki a hibás dolgot.
Mondtam, hogy nem az LMP-t kellene basztatni...
El kell ebből az országból menni a fenébe!
iluminati
@advocat: Én vidéken élek és nem vettek meg...Tény hogy nagyon sok embert megfenyegettek...nem lessz munkájuk ha nem rá szavaznak vagy egész megyében nem kapott munkát mert nem osztotta véleményét egy fideszesnek...most keresek melót én is.. de azt hiszem elhagyom ezt az agyhalott országot...
Csizmás Kond
...ja persze :))))...a visszalépés lett volna a megoldás a felsűlésre...:))))
Edmond Dantes
Mikorra várható már,hogy megalakul a Szél kormány?
Clavigo
@Edmond Dantes: " kétharmados felhatalmazással "...egyedül..
teuton
Bernadettet becsültem eddig a becsületessegeert, de politikailag, ill. taktikailag leszerepelt nalam, mert fogalma sincs politikai taktikarol! A celhoz neha olyan szüvetsegest is kell valasztani, akit nem kedvelünk! Pelda Görögorszag! Ott a szelsöbal es szelsöjobb is össze tudott fogni egymassal, levaltottak az evtizedekig kormanyzo korrupt konzervativokat es meg mindig hatalmon vannak, egymassal allando kompromisszumokat kötve! Az LMP az eddigi taktikat követve mindigis egy töredekpart fog maradni! SZEL-et csinalhat, de vihar sosem lesz belöle...
Eladott Ország
Szél Bernadettek és Vona Gáborok hiszik azt, hogy nekik nem kell szövetségre lépniük senkivel, nem kell visszaléptetniük szinte egyetlen jelöltjüket sem más javára. Hát kurvára tévedtek! Lejárt az időtök és ismét bebizonyítottátok, mennyire huszadrangú kérdés számotokra az, hogy valóban választóitok akaratát érvényesítsétek. A szánalmas politikai acsarkodás, a száraz pogácsa és a whiskey helyett talán foglalkozhattatok volna azzal, ami igazán számít. Nem tettétek. Hódmezővásárhely pontosan megmutatta – még időben – hogy mi érhető el egy ellenzéki összefogással. Mi az, ami a NER rendszer bukásához vezethet. Mégsem tanultatok belőle, mert számotokra fontosabb volt a saját hatalmatok fitogtatása. A pofázás ment ezerrel, miközben a valóságban inkább romboltátok azt, amit pár ellenzéki párt és azok képviselői megpróbáltak felépíteni. Civilek segítettek abban, hogy megkönnyítsék számotokra az egészet. A győzelem receptjét ajánlották fel, ezt ti mégsem kértétek.
iluminati
@Eladott Ország: Ez így igaz...Talán annyiban hejesbítenék, Nem az emberek a hülyék...
Ezzel a fidesz hozzáállásával...el lehet lavírozni egy darabig csak a lufit is addig lehet fújni még el nem durran...
Sokkal inkább attól tartok, a hasonló tipusú vezetők miatt, az ország sokat veszített az elmúlt századokban...
iluminati
@Peller Anikó: Rosszúl az nem kifejezés!!! de minden ellenzék azt tette...
Emlékszem az eggyik műsorban a jobbik arról beszélt milyen nyugodtak az emberek mert az ő emberük van ott... A nagy frászt.. Nagyon utálják a jobbikost..Vagy lmp olyan aktivistákkal szedték az aláírásokat akiknek halvány lila ...ja sem volt a pártjuk munkájáról...Minden erőt Budapestre központosítottak... max maradt néhány vidéki nagyváros...
iluminati
@durbincs: Egy dolog miatt vagyok még Magyarországon...Egy súllyosan beteg ember... akit ápolnom kell...Végig dolgozta életét,és nem adom be otthonba, mert a nagyvezéred ki adta,hogy az teher az államnak..

Engem hagy ki az alpár beszólásaidból...

Lehet, hogy győzött a fidesz de vannak dolgok amit még lehet, hogy te sem tudsz...mi fog következni...de kivárom...
bencemacska
@Shikari: ma, 09:17
Nekem is szólhatsz, hozzájárulok!!!
De nem retúr jegyre!!!-:))))
bencemacska
@teuton: ma, 10:22
Na most sikerült neki szélvihart is kavarni! Egy jó tájfun fel is kaphatná!
"Ki szelet vet, vihart arat."
Eladott Ország
@durbincs: ma, 10:39; Téged kalibrálni sem lehet, csak baseball ütővel, olyan bunkó vagy.
Nessy
@durbincs: Ha megoldható, kérem foglalkozzon azzal, ami magával egykorú!
Az idióta szövegével és gorombaságaival szórakoztassa a rokonait, meg a barátait!
Edmond Dantes
Orbán most már a leendő dédunokája,Ráhel és Tiborcz unokájának jövőjét is elkezdheti építgetni.Azért annyi még maradt az országból. Magyarországot pedig elönti a felhőtlen boldogság,micsoda családfő!!!
iluminati
@durbincs: Fogd vissza magad!!! Mint írtam hagy ki a kommentekből... Olvastad a miniszter felhívását??? Most igaza van!!! Álj le ... nincs szükség erre.. És nem tartozom egyetlen párthoz sem...
ibn Said
@Peller Anikó: @Eladott Ország: Már 1 nap és én nem ír semmi... kicsit lenni kába ez szavazástól, lehet hogy lenni most hosszú ezért.
Lehet hibáztatni sok ellenzék LMP, Jobbik és a többi, mert nem koordinálni, lehet mondani Gyurcsány lenni hibás, lehet mondani Momentum hibás, és lehet mondani minden ellenzéki lenni hibás! Lehet világgá kiabál, hogy Fidesz csalni választást, lehet bármit mondani! De én nem így lát dolgokat, kell gondolkodni 1 napot mire ez jött ki fejemből:
A magyarok ezt választották, mert ezt akarják (legalábbis a többek). Sokan mondani mert emberek akarják leváltani ellenzék, Gyurcsány, MSzP, mert akarják Momentum meg ktya pártot, de hiszen ez lenni butaság, nem ellenzéket akarni váltani, hanem Fideszt akarni maradni! Teszitek fel kérdés szegény miért szavazni Fidesz, mert sok oka van rá. Szegény lakik vidék, ahol a Fideszes polgármester lenni Orbán helytartó!!! Ti nem élni ott nem látni szegény mennyire függeni ezektől, csak legfeljebb sejteni. Én tud, hogy aki nem adni ajánlás Fideszre az nem kapni közmunka, az kirúgni munkahely, elvenni segély sőt elvenni gyerek, és vinni el állami gondozás! Ti nem érteni, hogy vidéki ember élete nem ugyan az mint városi embernek! Legtöbb már ősei is ott lakni, ott lenni ház ott lenni minden, kicsi kert a háznál ami jelent túlélést. Ti nem tudni mit jelent szegénynek 10q fa ami persze függ a hatalmasoktól, hogy kapod vagy nem kapod! Nem, nem mindenki lenni "agy-mosott, tanulatlan idős" ki lakik vidék! Emberek beletörődni, mint azt oly sokszor, hogy ez van, és nem látni kiút, tudni hogy gyereke, unokája elmenni külföd, hogy tudjanak élni, Ő mégis szavaz Fidesz, mert nincs más választása. Aki szavaznak Fidesz, sokszor még gyógyszert sem tud kiváltani, és pontosan tud, hogy azért kevés pénz, mert a hatalmon van Fidesz, de tud azt is ha lenne más, akkor neki nem lenne jobb, így elfogad helyzet, beletöröd, mint Rákosi alatt, és elfogad és hallgat mint Kádár alatt.
Csalódni én is, hisz gondol sok ember menni szavaz,...
Desischado
Az lmp nálam mindörökre leszerepelt, az biztos, kivéve Hadházy Ákost. Én azt mondom, talán van oka annak, hogy orbánéknak ennyire kedvez a szerencse, Később annál nagyobb lehet a bukás. Végtére is ott van például a Microsoft botrány.
civilhetes.net/dermeszto-mereture-nott-az-ujabb-magyar-korrupcios-botrany
Bár nyoma sincs itthon semmilyen következménynek, remélem, még, addig Romániában már fejek hullottak ezért. Remélem, előbb utóbb orbánék sikerszériája is véget ér, és jön végre a fekete leves.
Eladott Ország
@ibn Said: tegnap, 23:15; "Brutálisat mozgósított vidéken a Fidesz, a polgári kerületekben viszont gyengült" fejlécű propeller cikkben a vidék problémáiról írtam. Ne feledjük azonban azt sem, hogy sok analfabéta proli és kisebbségi többség nem jókedvéből vagy önszántából szavaz a fideszre. Legalábbis a kistelepüléseken, munkanélküliség sújtotta falvakban. A helyi narancsbőrös kutyabőrös magát kiskirálynak képzelő "Döbrögi" szépen elmagyarázza a faluba', hogy hogy kell okosba' szavazni, ha valaki szeretne kapni közmunkát és/vagy segélyt. Aki nem áll be a sorba, felfordulhat. Ugyanez igaz egyébként nagyon sok önkormányzati intézménynél, "elmagyarázzák' a dolgozóknak, hogy mi a véleményük. De a legnagyobb probléma, az, hogy a fidesz nevű kleptokrata, bűnöző banda nem kormányoz, hanem csak a közpénzt lopja, nincsenek válaszok az ország súlyos gazdasági, szociális problémáira, demográfia, elvándorlási stb, problémáira. A fidesz programja: folytatjuk, addig lopunk míg hagyjátok: nepszava.us/wp-content/uploads/2018/02/2bc8b76ba87971aba6c1581b2bc178af7e327c217ecbe6eb7c2961360cb8ff14.jpg
A magyar nép nem törődött bele, sem a Rákosi, sem a Kádár sem a csúti kancigány által létrehozott társadalmi alakzatba. Én meg inkább azt javaslom, ha arab vagy menj inkább a kecskebaszó tanfolyamra és ne itt lenni osztani az észt! Zabáld tovább a kebabot!
staro2
szél, vágó, ungár- köszönjük a kampány során kifejtett óriási erőfeszítéseiteket.
Sikerrel jártatok.
Kíváncsi vagyok ,így a 2/3 után is megkapjátok e a 30 ezüstöt és hogy tállai szerint kell e belőle adóznotok..
Sámannus
A fővárosban ez a picsa baszott szét mindent akárki akár mit mond.
Az lmp nagyhatalmú támogatói ragaszkodtak ehhez az "eredményhez". Az lenne a megfelelő válasz, ha a választásban résztvevő összes politikus hátra lépne a politizálásból, és egy közös ellenzéki politikát kezdeményeznének, és a pártok új képviselői egy ellenzéki frakciót alakítanának. Nincs mód arra, hogy az ország egy új párt kibontakozását várja ki. A megmaradó ellenzéki erők külön külön, még a parlamenti bizottságokat sem tudják kitölteni, nem hogy a súlyuknak megfelelően képviseljenek valamit. Ez volt eddig is a hiba, hogy a fidesz akadály nélkült gázolt bele a társadalomba.
Ki kell követelni a teljes nyilvánosságot minden területen.
Az új együttműködésnek elemi kötelessége lenne az országra kiterjeszteni a figyelmet, nem homokba dugott fejjel, vagy elfordulva a problémáktól hallgatni mint a sült hal.
Így nem alakulhatna ki a mai patthelyzet, és végre az ország dolgaival foglalkoznának. az ellenzéki pártok a belharcot pedig nem vinnék a nyilvánosság elé. Akiket az ország azért fizet, hogy képviselje azoknak nem a tyúkperekkel kellene foglalkozni, mint Hadházy és a volt
pártelnök kakskodása. Kodács, kodács kotkodács, kodács kotkodács.
evacica
Köszönjük LMP és vezérkarának ezt az eredményt! Remélem, hogy a júdás pénz meglesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.