Angela Merkel német kancellár írásban gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek választási győzelméhez, Marine Le Pen pedig a Twitteren tette ugyanezt. 

Magyarország számíthat Németországra

Steffen Seibert tájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kancellár a szokásoknak megfelelően gratulált a magyar kormányfőnek. Németország és Magyarország "a hosszú, gyümölcsöző közös történelem és partnerség" révén "szoros kapcsolatban" áll egymással, és Magyarország "megbízható partnerként számíthat Németországra" az európai és a kétoldalú ügyek előmozdításában – írta Angela Merkel.

Angela Merkel és Marine Le Pen is gratulált Orbán Viktornak

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A szóvivő hozzátette: "nagyon nyilvánvaló, hogy együttműködésünkben vitatott témák is vannak", köztük a migrációs politika, de a kancellár és a szövetségi kormány továbbra is készen áll az együttműködés továbbfejlesztésére a kétoldalú kapcsolatok területén, valamint "közös EU-tagságunk, és a minket Európában egyesítő értékek keretében".

Nagy és egyértelmű győzelem Le Pen szerint

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke a Twitter-oldalán gratulált hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez.

A francia politikus üdvözölte, hogy Magyarország nemet mondott az Európai Unió bevándorlási politikájára.

"Nagy és egyértelmű győzelem ez Orbán Viktornak Magyarországon. Az értékek megtagadását és az Európai Unió által hirdetett tömeges bevándorlást ismét elutasították. A nemzetiek többséget alkothatnak Európában a következő, 2019-es európai parlamenti választásokon" – írta a Twitteren Marine Le Pen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.