Magyarország, ahogy az utóbbi nyolc évben is tette, igyekszik realisztikus módon megközelíteni a nagy horderejű európai kérdéseket, beleértve az Európa jövőjéről folyó vitát, amelyben a magyar kormánynak "nagyon karakteres mondandója van", különösen a migrációról – mondta hétfőn a BBC rádiónak Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország igyekszik reális módon megközelíteni az európai problémákat

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. március 28-án. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A kormányszóvivő a brit közszolgálati rádió közéleti-politikai 4-es csatornájának reggeli politikai magazinműsorában, amelyben elsősorban a választások után várható magyar EU-politikáról kérdezték, a migrációval kapcsolatos magyar politikára vonatkozó felvetésre kifejtette: a magyarok látták, amikor 2015-ben 400 ezer ember vonult át az országon, és pontosan tudják, hogy ha a magyar kormány nem hozta volna meg az utána foganatosított intézkedéseket – a határkerítés felépítését, a jogi környezet és a határőrizeti állomány megerősítését –, akkor ugyanez "hónapról hónapra, évről évre megismétlődött volna".

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány nem tart-e az uniós folyósítások esetleges leállításától, tekintettel az Európai Unióval a migráció ügyében, valamint az igazságszolgáltatás és a média helyzetével kapcsolatban fennálló nézeteltérésekre, Kovács Zoltán azt mondta: Magyarország olyan EU-forrásokhoz jut hozzá, amelyek járnak neki.

"Ez nem ajándék, hátrányos helyzetben nyitottuk meg piacainkat, így (az EU) a kohéziós juttatásokkal a Nyugat-Európáétól eltérő (magyarországi) gazdasági és intézményrendszerbeli helyzetet igyekszik kompenzálni"

- fogalmazott a kormányszóvivő a BBC-interjúban.

Hozzátette: az uniós juttatásoknak semmi közük "a szokásos vádakhoz", és "bölcsebb lenne, ha Európa, és főleg a hazai ellenzék felismerné, hogy mindaz, amit teszünk, illetve amit megpróbálunk elérni, az nemcsak az ország, de az Európai Unió érdekeit is szolgálja".

Kovács Zoltán szerint az Európai Unió jövőjével kapcsolatos magyar álláspont világos: Magyarország úgy gondolja, hogy egyértelmű határvonalak húzódnak a tagállami szuverenitások és az európai intézmények hatáskörei között.

A kormányszóvivő szerint a magyar kormánynak továbbra is az a véleménye, hogy a migrációhoz kapcsolódó problémák jelentik legnagyobb fenyegetést és kihívást Európa jövőjére, de a magyar miniszterelnök számos más ügyben is mindig szót emelt, "és ez így is marad".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
Kovács a Financial Times című lapban magyarázta, miért is indokolt és jogos a Fidesz-kormány támadása Soros György és a civilek ellen. Itt a megoldás:
„Mr Soros azt hiszi, hogy a civil társadalom feladata, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalmat”, pedig Kovács szerint csak a „választott képviselők politizálhatnak legitim módon”.
Márpedig – szintén Kovács szerint – Sorost, a civil szervezeteket és a jogvédő csoportokat soha senki sem választotta meg. Ezért nem szólhatnak bele a politikába.
Hibátlan érvelés. Ebből egyenesen következik, hogy például én sem szólhatok bele a politikába, te sem, kedves olvasó. A mi jogunk odáig terjed, hogy négy évente egyszer van egy olyan nap, amikor politizálhatunk, akkor leadjuk a szavazatunkat és onnantól a következő választásig kötelezően és szó nélkül el kell tűrnünk mindent, amit a választott kormány művel. Ha a kormányfő az unokája nevére íratja a Parlamentet és ráadásként a Dunát, azt is el kell fogadnunk. Ha bevezeti valamelyik képviselő a körzetében az első éjszaka jogát, akkor azt is el kell fogadnunk.Nem politizálhatunk, nem kérhetünk számon, nem lehetünk elégedetlenek, nem várhatunk el semmit, nem szólhatunk bele semmibe. Sem egyenként, sem csoportot alkotva. Nincs jogunk hozzá, mert minket, civileket nem választott meg senki.
Eladott Ország
KZ úgy néz ki mint egy fasz, csak kisebb. Ő inkább csak egy fütyi. Na jó, fütyike.
uploads.disquscdn.com/images/b4fa3de59f372a45272f5005ad4875518bde2c8398820cdefd54a1fbdcf8405b.jpg?w=600&h=292
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F78.media.tumblr.com%2F26d05e05b623f38170ed5f94bf6272b6%2Ftumblr_ne3os0jmbY1qg5e9go1_r1_1280.jpg&key=jQaSWt88Wtn_gHJEU264Dw&w=600&h=339
Mélyen megvetett Orbán Viktor, Fidesz-KDNP és minden megélhetési szekértoló, avagy kognitív disszonanciában szenvedő önáltató! (A hazug pánikba oltott megvédés örömhírét boldogan szívecskézők is vegyék nyugodtan magukra!) Mielőtt még a tömegpszichózis állandó szinten tartásának tököket szorongató követelménye kinyírná csekély számú működő agysejtjüket, szögezzük le: önöket már csak a kitalált migránsok és az egyre fogyatkozó, de még mindig szolidan hülyíthető szekértábor vakhite tartja életben. Magyarországot ebben a pillanatban nem sújtja a tömeges bevándorlás veszélye, de ha jobban tudnak pihenni ettől, fogják rá a nagyszerű kerítésükre. Amit minden ellenkező rémhírterjesztéssel szemben senki nem akar lebontani, de azért költsék rá nyugodtan a GDP tovább n százalékát. A nem létező tömeges bevándorlás okozta mesterségesen fenntartott pánikhelyzet zajában még ideig-óráig szőnyeg alá lehet söpörni, hogy az Orbán-dinasztia rátette a kezét az országra, hogy már nem is próbálják titkolni, hogy a miniszterelnök famíliája már nem is szégyelli, hogy fejőstehénnek nézi a hont, és alattvalónak az adót fizetőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.