Az MSZP, a Jobbik, a DK, a Liberálisok és várhatóan az LMP is a Nemzeti Választási Irodához fordul, mert közlésük szerint "kételyek merültek fel bennük a választások tisztaságával kapcsolatban".

Az MSZP a választások tisztaságával kapcsolatban felmerült kételyek miatt a Nemzeti Választási Irodához és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul

- írja az MSZP keddi közleményében.

Hozzáteszik:

A választás napján az Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszerében tapasztalt problémák feltárása érdekében az MSZP kedden hivatalosan az iroda vezetőihez fordult. Azt kérjük, hogy fogadják szakértőinket, részükre biztosítsanak betekintést a választás napján keletkezett dokumentumokba, és adjanak részletes tájékoztatás a vasárnap meghozott döntésekről. Az NVB delegáltunkon keresztül pedig az összes szavazóköri jegyzőkönyv elektronikus (scannelt) dokumentumainak megküldését kérjük

"A vizsgálatunk eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatjuk" – fogalmaznak.

A Jobbik szintén közleményt adott ki, hogy újraszámolást kérő beadványokat készít

A Jobbik felszólította a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálják ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést.

A voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető „kreatív könyvelése” (példának okáért Budapest 2-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel

- írták.

Ugyancsak közleményt adtak ki a Liberálisok

A Liberálisok az NVI-től várnak válaszokat a következő kérdésekre: Hogyan történhetett meg, hogy a részvétel adatai az utolsó félórára visszaestek? Miként lehetséges, hogy egyes szavazókörökben csak elrontott ellenzéki szavazatokat találtak? Kik és hol nyúlhattak bele az információs rendszerbe, illetve a begyűjtött szavazatokba?

- írják keddi közleményükben.

A DK "választási csalást" sejtet

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy szerinte nagyon sok megmagyarázhatatlan eset történt a választás napján, kezdve a választási szoftver elromlásától azon át, hogy a végső részvételi arány kisebb lett, mint a fél órával korábbi adat, egészen odáig, hogy az urnazárást követően 3 órán keresztül nincs semmilyen eredmény.

A DK elnöke ezért előterjesztést tesz, hogy a több mint 10 ezer szavazókör dokumentumait vessék össze a hivatalos adatokkal, és ha ez okot ad rá, akkor újraszámolásra is szükség lehet

- írja az Index.

Az ellenzéki pártok a Nemzeti Választási Irodához fordulnak – Gyurcsány csalást sejtet

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedd délután ezzel kapcsolatban sajtótájékoztatót is tartott "Választási csalás? Soha ennyi gyanús esetet nem jeleztek választások után" címmel a párt fővárosi irodájában.

Forrás: Index, ATV

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
@png: azért azt te sem tagadhatod le, hogy az össz baloldalból Gyurcsánynak volt a legösszeszedettebb és legjobban értelmezhető programja. Hogy mi lesz az ukrán nyugdíjasokkal? semmi. marad minden úgy ahogyan van. Mi lesz az elszámoltatással? semmi, lehet tovább fosztogatni.
Azért, mert te nem érted, az nem jelenti azt, hogy más sem érti!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ne komolytalankodjunk már. Az ellenzék ahhoz a szervhez fordul, amelyiket az Orbán azért és olyan összetételben nevezett ki, hogy a győzelme biztos legyen?
Van aki ebben az óvásban komolyan hihet? Egy szervilis bizottság fog a Vezérnek keresztbe tenni? Srácok (mindenki), ne komolytalankodjatok...
Pálinkás Pál
Nos le kell írnom,mert látom sok hülye van a propin is...semmire nem mentek egy óvással egy diktatórikus rendszerben,főleg hogy a vezér seggevége nvi-nek kell megítélni a jogosságát...Ideje lenne felfognotok hogy demokratikusan,békésen sosem tudjátok eltávolítani a hatalomból!!!Új választásokat legfeljebb több milliós folyamatos engedetlenségi tüntetésekkel lehetne kicsikarni...a többi csak sz@rcséplés!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: azért engedd meg nekik, hogy küzdjenek, jó? Légyszíves.

Hogyan történhetett meg, hogy a részvétel adatai az utolsó félórára visszaestek?

szavazáson megjelent 18h30 -kor 5 365 511 fő
nvi.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo7.html

szavazáson megjelent 19h00 -kor 5 283 097 fő
nvi.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo8.html

(kösz Yoda.)
png
Gyurcsány, tűnjél már el a közéletből!
Nem látod, hogy hiába a sok beszéd, a sok okoskodás, a sok magyarázat?
A lebénult MSZP-nek tényleg csak te vagy az alternatívája?
Elcseszted anno, és ezt soha a büdös életbe nem vakarod le magadról.

Újra kell épülnie a demokratikus ellenzéknek (direkt nem írtam baloldalt), de nélküled, és az összes régen voltak nélkül.
Demokraták és Republikánusok. csak így egységes ellenzékkel lehet legyőzni Orrbán rendszerét.
Ha szerencsénk van a a Jobbik felőrli magát, és beleolvad a Fideszbe.

Négy év van az egységes demokratikus párt építkezésre, amit már most el kell kezdeni!
Én a választások előtt is arra szavaztam, hogy, ha a Fidesz így akarja, akkor legyen kétpólusú.
Máshogy nem megy. Ez nyilvánvaló.

Demokraták és Republikánusok.
egyvandor
A választás tisztaságát a nertársakból összeállított testület áttekintette és mindent a legnagyobb rendben talált. Az ellenzéki vezetők gyanús viselkedése miatt viszont a poltpéter alapos kivizsgálást sürget.
Peller Anikó
@fing: valamit kurvára benéztél, próbálj meg elférni Gyurcsány mellett. Amíg élsz. Élünk.

Nincs itt semmiféle 4 év ha nem fogtad volna még fel. Minden nap ajándék amíg itt képes vagy kommentelni. Jó ha négy év múlva lesz internet. A média már most sem létezik csak nyomokban.

Ha szerencséd van a jobbik beolvad a fideszbe? Ez neked szerencse? Apám...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Meg kell lepniuk. Ha nem hajlandók megmutatni, akkor jöhet az engedetlenseg.
A kormány Illegitim lesz az ellenzék nélkül
png
@Peller Anikó: Kieséses alapon gondolom úgy, hogy engem szólítottál meg, a persona non grátát. Érted, a perszónát.

Először is, te nem vagy nő.ha mégis, az neked gáz, mert férfiasan vagy primitív. Tudom, mert férfi vagyok, és voltam már férfiasan primitív..

Neked mi bajod van amúgy?
Csak hőzöngeni előremutatás nélkül, azt mindenki tud.

Most válaszokat keres mindenki, így én is.
Azt írtam jobb esetben.
Rosszabb esetben bármi megtörténhet, vágod?
Egy kétpólusú rendszerben a többiek felőrlődnek. mindenképpen választaniuk kell a vezetőiknek és a választóiknak is, hogy melyik oldalra állnak.
Érted már?

Ha nem, akkor nem.
Azért, mert te nem érted, az nem jelenti azt, hogy más sem érti.
png
Ráadásul, ha a jobbik beépül a fideszbe, csak zülleszteni fogja, és nyilvánvalóvá válik, hogy milyenek is ők, és emiatt sokan elutasítják őket..@Peller Anikó: Látod már, hogy hova vezethet ez az egész?
Veleda
@png: azért azt te sem tagadhatod le, hogy az össz baloldalból Gyurcsánynak volt a legösszeszedettebb és legjobban értelmezhető programja. Hogy mi lesz az ukrán nyugdíjasokkal? semmi. marad minden úgy ahogyan van. Mi lesz az elszámoltatással? semmi, lehet tovább fosztogatni.
Azért, mert te nem érted, az nem jelenti azt, hogy más sem érti!
png
Demokraták és Republikánusok. Ez a cél 2022-re!
png
@Veleda: Gyurcsány elutasítottsága a baloldalon is hatalmas, de a mi a nagyobb baj, hogy megosztó.

Ha egyszer elvesztette a bizalmat valaki, azt nagyon nehéz visszaszerezni. Néha lehetetlen.
Hiába van jóakarat ebben az emberben, egy élet alatt nem lehet helyrehozni a reputációját.
Ha háttérben maradt volna, sokkal többet tudott volna segíteni, de ő miniszterelnök akart lenni mindenáron.
Sajnálom, ha más a véleményed, de remélem, azért nem utáljuk egymást, hisz az igazi ellenségünk közös.
Viszont szeretném, ha tudnád, hogy ha lenne egy ellenzéki Demokrata párt, én arra szavaznék, még ha Gyurcsány benne is van.
Nekem innentől kezdve ez lesz a mániám, hogy legyen egységes Demokrata párt.
Veleda
@png: A Demokratikus Koalíció egységes párt. a neve is az. Hogy a többiek miért nem vették a lapot, azt már nem értem.
human
Nem akarok feleslegesen csalást kiáltani. Nyilván voltak megvett szavazatok, utaztatott ukáránok vagy megfélemlített közmunkások. Ez a fidesz technikája, nem lehet vele mit kezdeni (ma hírtv 21:00 Célpontot nézzétek meg)
Viszont amit most láttam egy szavazó kerületben, hát az eléggé csalás gyanús. A fideszt majdnem megverte egy NET Párt nevű ismeretlen valami. A jobbik meg 0 szavazatot kapott. Ez nagyon nehezen hihető eredmény. Mondhatnám ordít a csalás róla.
cikicakk55
Nem csalás történt,hanem épp olyan korrupt volt a szavazás,mint amilyen maga a Fidesz.A embereknek akkor sem lett volna esélyük a kormányt leváltani ha 100% ment volna el szavazni. Àtírták az alkotmányt és az egész választási törvényt a saját érdekükre,amely a demokratikus szavazáshoz olyan messzi van,mint a legtávolabbi bolygók. Remélem nem örülhetnek sokáig! Ez a nép nem él túl még 4 évet velük. Azt nem tudom ki fogja eltartani a nyaloncokat,ha az EU elzárja a pénzcsapot. Orbán és a közvetlen család,baráti kör évtizedekre elég milliárdokat loptak már ki,ahhoz hogy ők vidáman éljenek. A sok nyalonc és troll akik pár ezer forintért nyalta a csutiseggét,na ők szarba lesznek hagyva.
Petike06
@Peller Anikó: ott van a válasz a lap alján. Tessék elolvasni figyelmesen.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Komolyan gondolod hogy az az esetlegesen elcsalt 80 ezer szavazat...ami ráadásul nem is egy pártra megy,valamit is változtatott volna...? Arról nem beszélve...egy szóval nem mondtam hogy ne küózdjenek,de ilyen módon teljesen felesleges,mert nem hoz eredményt!!! Vasárnaptól nem érdekel az ami itt folyik...a véleményemet elmondom, de amíg ennyire töketlen,puha ellenzék van...addig még szavazni sem mennék el ezekre ismét!!!
Peller Anikó
@cikicakk55: És még ráadásul csalás is történt ha jól veszem ki, hogy senki nem képes magyarázni hogyan veszett el fél óra alatt min 100 000 szavazó. Miért lett titkosítva, (lett?). Miért nem fogadták az eredményeket a hónuk alatt szorongató elnököket, hogyan lehetett már felvitt adat amikor ékeztek a bizottságok az eredményekkel, hogyan került első adatként a tévébe egy komplett parlamenti patkó amikor a részeredmények csak ez után kezdtek csordogálni a tévébe és miért.

Ne azt nézzétek amit mondok mert hazudok. (ov)
png
@Veleda: A DK egységes párt, mint az összes többi 5.

Ez felejtős, és már most el kell dolgozni a tényleges egységen.
Elhiszed, hogy igazam lesz?
Egy az egy ellen. Csak ez életképes!
Akik nem efelé kampányolnak, hanem a maguk igazát keresik, hazudnak.
png
@Peller Anikó: Hogy állunk, Anikó, aki inkább András?

Kéne vitatkoznunk, meg elküldeni egy mást a jó ... anyjába.
Válaszoltam a te értékelhetetlen hű bele Balázs, vagy Bea módodra.
Kéne valami válasz.
Bár ha tényleg nő vagy, és közben anyós is a korodnál fogva (kicsit hárpiának tűnsz), akkor inkább mégse válaszolj.
Van elég gondom nélküled is.
png
Vagy transzvesztita vagy?
Mondjuk, senki nem tiltotta meg a transzvesztitáknak, hogy kommenteljen, de még ez is lehetséges.
Zsidók, cigányok, niggerek, sárgák, arabok, indiánok, buzik, transzvesztiták, nem kéne, hogy ide írjanak.
Elvégre a Fidesz győzött, és meg kell állítanunk minden származékot a kereszténység nevében.
Elindult az újkori keresztes hadjárat Orbán révén.
Ide akarnak jönni az arab zsidó cigány buzik?
Neeem!!!
Mi megyünk oda, és szétcsesszük az arcotokat.
Hajrá magyarok! Hajrá Gecik!
SystemError
A XI. kerülettel csalták el, ezt már akkor mondtam itthon, amikor kijött, hogy 10 előtt semmi nem lesz. Őszintén ki gondolja, hogy amikor kopaszokat küldenek a választási irodához, akkor majd nem mentik a seggüket további csalásokkal.
Desischado
Remélem, ez lesz a banánhéj, amin végre elcsúsznak! Csalás masszívan van, és annyira túltolták a biciklit, és nagyon imádkozom, hogy végre elbukjanak a ezek a mocsok tolvajok!
varosikurir.hu/tarcali-emese-nyilt-level-a-valasztasi-csalokhoz/
Peller Anikó
@Desischado: Hú ezt muszáj szemlézni,

"Gulyás Gergely annyira beszart a 24 %-os végeredményetektől, hogy az első nyilatkozatában az ATV-n kevéssel este 19 óra után majdnem dobott egy hátast félelmében"

"Azt nem is tudom, hogy mitől riadtatok meg jobban, a fidesz 24 százalékától vagy a Jobbik 32 százalékától?"

"Az eszetekbe sem jutott, hogy a sok szavazó értetlenül fog állni a számok előtt, hogy esetleg nem tudni honnan lett ekkora többségetek, ha nem is hallottak százezrek sem olyanról, aki egyáltalán rátok szavazott?" De, talán. Csak leszarják.

"hiszen az összes aktív kereső már migráns lesz

valahol Európában."
cikicakk55
@Peller Anikó: ma 18:27
Természetesen igazad van. Túl sok olyan véletlen volt ami árulkodó. Ráadásul az a túl sok véletlen mind a Fidesszel kapcsolatos. Ezeket törvényesen nem lehet leváltani. Ha sikerül az újra számolás,még az is kiderülhet,hogy több volt a Fideszre szavazó. Nincs semmi esély a demokratikus dolgokkal ezeket megszorongatni. Az ellenzékbe is beépült a sok Fideszes,akik belül rohasztották. Ráadásul az egekben volt az egójuk. Akkor lenne esély ha lenne a Fidesz és egyetlen Demokratikus összefogott,egységes párt. Vásárhelyen is azért nyert Márki,mert csak két lehetőség volt. Az emberek tudták,hogy a Fidesz nem kell,így csak is az a másik lett az esélyes. Itt nem volt még + 4 párt jelölt,mert az a 12.000 ember 5 felé szavazott volna,a Fidesznek meg ugyan annyi a tàbora mint 24 éve folyamatosan. Tehát vagy harc,vagy az összefogás az esély.
Peller Anikó
@cikicakk55: igen, hát az ellenzéki vona-l egy kissé széllelbélelt, de egyre inkább úgy tűnik, hogy annyira el lett maszkírozva az eredmény, hogy itt már eltörpül a szeleburdi mega vona vagy akár a többi pártocska nyakassága, egyszerűen túltolták a biciklit. Másképp már nem is képesek hozzáállni, itt már minden nagyüzemi módon intéződik.

- Vesztettünk? Sebaj írjuk át a lapokat.
- Mennyire viktor?
- Hát akkor már rendesen, legyen meg a hétharmad.
- Nem lesz az egy kicsit sok viktor?
-sok? Nalyó, legyen akkor kétharmad, így jó lesz?
- Jó. Négy óra alatt megcsináljuk, ne aggóggy viktor..
papa.49
@Peller Anikó: Hallgattad a ,,zuhany rádiót,, ))))))))))))))))))))
SystemError
@durbincs: Azt nehogy börtőnbe találd magad hamar ezzel a maffiozó,csaló, színészkedő miniszterelnökös szar csűrhével együtt. Tudod, ha ez jobban esik, akkor gratulálok Orbán Viktor nak a Putyini győzelemhez! Nem volt könnyű előadni mindezt abban a pár órában, amíg ment a XI.ker.:) Ezeken a bűnökön már nem segít +4 év..Ha ez kiderül te kis nyomi, akkor a nép már nem lesz elnéző..és úgy látom szivárognak Orbán teljesítményének jelei...)
rosalinda57
@cikicakk55: NEM ÚJRASZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG, HISZEN A VÁLASZTÓKÖRÖKBEN A SZÁMVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK TISZTESSÉGESEN VÉGEZTÉK A MUNKÁJUKAT. A PROBLÉMA A "MŰSZAKI LEÁLLÁSBAN" VAN. EZALATT LEHETETT BÁRMIT, HISZEN, HA A 19 ÓRÁS EREDMÉNYEK KEVESEBBEK VOLTAK, MINT A 18:30-AS EREDMÉNYEK, AKKOR OTT NAGYON NINCS RENDBEN VALAMI AZ ELEKTRONIKUS RENDSZER ÉS AZOK KEZELŐI KÖRÜL ! A BETÁPLÁLT ADATOKAT KELL ÖSSZEVETNI A KÖRZETI JEGYZŐKÖNYVEK ADATAIVAL. HA VAN ELTÉRÉS, AKKOR LEHET CSALÁSRÓL BESZÉLNI !!! VALAKI VALÓSZÍNŰ BELEPISZKÁLT A RENDSZERBE ÉS ETTŐL LETT "VÉGEREDMÉNY", HOLOTT A KLHONIAK SZAVAZATAI MÉG MINDIG HIÁNYOZTAK ÉS NEM JOGERŐS ADDIG AZ EREDMÉNY, AMÍG AZ ELENZÉKI PÁRTOK KIFOGÁST EMELNEK ÉS A VIZSGÁLAT ZAJLIK !!!
cikicakk55
@rosalinda57: Teljesen igazad van. A szvazatszámlálásnál necces volt csalni,mert az ellenzéki megfigyelők közt annyi korrupt nem lehet,hogy ilyen magasan nyerjenek Csak is a rendszerbe tudtak belepiszkálni. Ugyan ez volt Donald Trump- nál is. Nagyon nem csodálkoznék,ha az derülne ki,hogy itt is a nagy Testvér kavart be,Putyin pajtárs elvtárs segítségével,vagy parancsára.
Peller Anikó
@cikicakk55: sokkal póriasabb a helyzet. A fidesz kapott 24%-ot. Ezt néhány óra alatt dilettánsokkal kellett 50%-ra feltornászni. A 18.30 -as adatok már fenn voltak a neten, azokat már gázos lett volna javítani (= kilopni az ellenzéki szavazatokat és eltüntetni), így csak a végeredményt maszkírozták, a zárási, 7 órás adatokat.

Erre nyilván nem voltak felkészülve, nem volt aki ezt előre átgondolta volna és nincsenek is szokva a gondolkodáshoz.

Ha egy rendszerbe felülről beleparancsolsz (pancsolsz) akkor az káoszt okoz mert minden mindennel összefügg. A vesztes választási eredmények miatt azonnal kellett cselekedni, tehát teljesen életszerű ha ilyen apróságokra nem maradt energia, hogy elvész 100-150 ezer szavazó voksa. Nyilván az ellenzéki voksokat ki kellett dobni.

Ennyire futotta. Most a lélegzetvételnyi időben ki kell találniuk, hogyan lehet eltüntetni a nyomokat. Bízom benne, hogy sehogy.

Tessék addig ütni őket mint a vasat.
Petike06
@Peller Anikó: "A 19:00 órai megjelenési adat egyelőre nem tartalmazza a külképviseleteken, illetve átjelentkezőként megjelent választópolgárok számát.
A 18.30 órakor kiadott adatokban viszont a megjelent átjelentkezők száma is benne volt.
A 106 országgyűlési egyéni választókerületben számlálásra kijelölt 1-1 szavazókör jegyzőkönyvének beérkezését követően (április 14.) tesszük közé a szavazáson megjelentek teljes számát,
amely már az átjelentkezők és a külképviseleteken megjelentek számát is tartalmazza." Ezt mondtam, hogy ezt is el kellene olvasni!
advocat
Vajon milyen célból volt az átjelentkezők időn túli szavazása? 7 óra! Aki addig nem szavazott hazamehet! Mert vagy több körzet. És ez volt 2014-ben is. Akkor
is bejött a leállás! Csak bizonyítani is kellene, hogy ezért. De ha valami kétszer bejön? Az egy kicsit gyanús. Szerintem. De tévedhetek.
Peller Anikó
@Petike06: ezt hol olvastad, linket tégy légyszíves.
Peller Anikó
@Peller Anikó: Nem megy petike?

Kaptam fülest Szegedről, csak a Tömörkény gimnázium voksaiból 5124 -et tüntettek el az összesítésnél a Pálffy Ilona vezette választási irodában.
verőce21
Vagy 150 ezer szavazat nincs kiértékelve, de a szavazóíven szerepelnek a megjelentek, innen van az eltérés.(még dobozban vannak, ill. a postán)
De ha sokat okoskodik az ellenzék lesz az vagy 311 ezer is, és mondjuk a DK éppen kiesik listán a Parlamentből. A listás voksaik pedig átmennek a győzteshez, lesz vagy 70%-uk akkor. De így járhat a maszop is, akkor már 4/5 a fidesz. @Peller Anikó: Tessék csak tüntetni, kiprovokálni az újraszámolást, akkor a másik oldal is "tüntet"
Peller Anikó
@Petike06: Ó, kösz, megtaláltam, tehát akkor csak a 18.30 -as adatokban van eltérés és a többi adat már jó.

Így értetted?

@verőce21: teljesen mindegy ki vannak e értékelve vagy sem mert csak a megjelent személyek száma szerepel a 18.30 -as adatokban.

A 19.00 h-s adatokban meg nem. Miért szedték le amikor a 18.30 adatokban elfért ez az adat?

Csak a megjelent személyek száma a kérdéses, itt még nem a voksok fajtája, arról most még szó sincs.

Ha 18.30 kor megjelentek a szavazásra ezek a személyek, akkor 19.00 órakor miért nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.