Valami nem stimmel jó néhány szavazókör adataival. Ha csak egyetlen, az állampolgári akaratot kifejező szavazat is elveszik a választási szervek hibájából, az súlyos gond egy demokráciában. Nagyon úgy néz ki, hogy a vasárnapi parlamenti választáson ez több helyen megesett. Semmi nem utal azonban egyelőre arra, hogy ez a választás eredményét érdemben befolyásoló mennyiségben történt volna meg. Ami természetesen nem ad felmentést senkinek, aki tehet erről, vagy éppen a sokasodó jelzések ellenére nem követ el mindent azért, hogy a hiba oka világos legyen. Mégis érdemes különválasztani az érdemi vizsgálatot követelő hangokat azoktól, amelyek szerint a Fidesz egyszerűen elcsalta a választást.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: magyarbakancs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szettevette
@Yoda69: Figyi! Nyugodtan megnézhetik a jegyzőkönyveket is, és újra számolhatják az összes szavazó lapot. De ezt most borítékolom neked, hogy nem történt csalás, és az eredmény ugyanaz lesz. Ültem többször bizottságban. Tudom, hogy miről beszélek. Minden kétes dolgot megbeszéltünk, hogy ki hogy látja. Azért vannak páratlanul a bizottságban, hogy szavazáskor ne legyen egyenlő. A jegyzőkönyvet és az urnákat nem egy ember viszi be az önkormányzatokhoz, hanem legalább 3. Látod?! Pont ezért nem vállalok ilyen bizottsági tagságot, mert ilyen gyanúsításoknak van kitéve az ember, aztán sokszor éjjel 3 órára értem haza. Hát erre nekem nincs szükségem. Miért kell megkérdőjelezni az ott lévő emberek tisztességét?!
Béla333
Nem tudom, összesen hány szavazókörben volt ellenzéki is és hány helyen volt csak Fideszes!

2018. március 22. 06:05
"Nem sietnek a pártok: alig van delegált a szavazatszámláló bizottságokban
Pénteken 16 órakor lejár a választási bizottságokba a pártok vagy a jelöltek által delegáltak megbízási határideje az országgyűlési választás előtt, és egyelőre alig kétezer ember szerepel a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásában. Négy éve több mint 40 ezer delegált volt."
infostart.hu/valasztas-2018/2018/03/22/nem-sietnek-a-partok-alig-van-delegalt-a-szavazatszamlalo-bizottsagokban
Madácsi Pali
@szettevette: ez a magyarázat kamu! Az átjelentkezők szavazata a feldolgozatlan adatok között szerepelhet, ezért nem 100%-os a feldolgozás. A megjelentek között ott kellene lenniük! A számitógépes redszerhiba sem indokolja a fénymásolók üzemen kívül helyezését, mivel semilyen rendszerhiba nem okozhat változást a szavazókörök szavaztszámlálási jegyzókönyveiben. Valahogy mégis sikerült elzárni a nyilvánosság elől a jogorvoslati lehetőségek határidejének lezártáig.
Yoda69
@szettevette: Legyen neked igazat. Szamoljak at ujra az iveket es deruljon ki az igazsag.
De azt te is beismered tul sok a gyanus tenyezo:
1. az informatikai rendszer csodje (raadasul 8 milliardot fizettek erte az adonkbol, lehet ez is egy ujabb lopas?)
2 este 7 es 11 kozott nem szolgaltatnak adatot. Arra hivatkoznak mert meg sorban allnak a Bocskai uton. Ugyanakkor az Alaptorveny de a regi Alkotmany sem rendelkezik ilyesmirol. Palfy Ilona itt oriasi hibat kovetett el, amikor megtiltotta az adatok kiadast (lehet hogy parancsra tette?)
3. Rengeteg helyrol jonnek a visszaelesrol a bejelentesek. Ezt most nem reszleteznem, de ezeket is vizsgalni kell.
4. Es vegul ami a leg gyanusabb nekem, miert kellett 3 napot varni a jegyzokonyvek kiadasara, amikor azok azonnal rendelkezesre allnak. Csak nem hamisitgatnak ujat ezen ido alatt? Bennem ez a gyanu merul fel akaratlanul is.
Yoda69
@Desischado: Tudom, pont most fejtettem ki :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.